Beauty

Marie Christine | Perfect Mascara & Permanent Eyeliner

blogbanner-8

Mijn eerste kennismaking met Marie Christine was positief. Zéér positief zelfs. De jumbo lipstick was niet echt alledaags, maar wel super geslaagd. Vandaag is het de beurt aan twee, voor mij, wel alledaagse producten; mascara en eyeliner. Beide draag ik eigenlijk elke dag dus die producten moeten gewoon goed van kwaliteit zijn in mijn ogen. Of Marie Christine die stijgende lijn door blijft zetten, dat lees je na de klik! 

IMG_8127

Al eerder vertelde ik jullie over de filosofie van Marie Christine. Het merk biedt kwalitatief goede make-up met verzorgende bestanddelen en zonder rotzooi. Dit is natuurlijk perfect voor make-up wat bijvoorbeeld zo dicht bij je ogen komt. Mijn ogen zijn zeer gevoelig en tranen snel. Ik kan dus niet alle mascara en eyeliners hebben en zweer daarbij dus ook bij longlasting producten, anders ben ik binnen de kortste keren een pandabeertje.

Perfect Mascara met Hyaluron

IMG_8133

‘Extreem volume en lange wimpers dankzij de compacte consistentie van deze mascara die optisch meer vulling geeft en snel droogt. Door de watervaste textuur is deze mascara ideaal voor bijzonder lange dagen en nachten. Geschikt voor alle vrijetijd activiteiten; zowel rondom het water alsook bij sportbeoefening. Met natuurlijke verzorgende wassoorten als rijst-, bijen– en canoubawas. Panthenol beschermt de fijne wimperhaartjes voor uitdrogen. Voor elk gewenst resultaat een tot meermaals de aanzet van de wimperpuntjes met mascara kort aantippen. Vrij van PEG en parfum. Door oogartsen getest.’

IMG_8138

Zo, hallo mega borstel! Persoonlijk moet ik even wennen aan deze borstel. Zelf houd ik van silicone borsteltjes en ben ik het niet gewend dat ze in een punt lopen. Eerlijk gezegd ben ik een klein beetje sceptisch, dit borsteltje maar ook de mascara ziet er uit alsof het gegarandeerd gaat klonteren.  Het lijkt zelfs wel alsof er mini-vezeltjes in de mascara zitten verwerkt. Het maakt me in ieder geval zeer nieuwsgierig.

IMG_8135

Oké, mag ik even juichen. Dit. is. de. beste. mascara. ever! Serieus, wat ben ik hier blij mee. Het verslaat met vlag en wimpel mijn all-time favourite. Deze mascara werkt prettig, ik ben ‘s ochtends super snel klaar en eigenlijk heb ik niet eens een wimperkruller nodig. Mijn wimpers krullen van nature niet tot nauwelijks, maar deze mascara lift ze de hoogte in. Tegelijkertijd geeft het volume en scheidt het de wimpers. Elk voordeel heeft daarbij wel zijn nadeel. Mijn wimpers krijgen zo veel volume en krullen zó erg, dat er boven mijn ogen in de loop van de dag zwarte stipjes ontstaan van de mascara. Helemaal waterproof is hij dus niet, maar dit kan ook te maken hebben met mijn vette oogleden. Ik ben in ieder geval super tevreden!

De Marie Christine Perfect Mascara kost €18,95 en is verkrijgbaar in de webshop en bij een aantal schoonheid- en kapsalons. 

Permanent Eyeliner (Grey)

IMG_8139

‘Geeft de oogcontour een duidelijk accent; het zorgt voor een intense en diepere look aan de ogen. Deze eyeliner is 24 uur lang perfect houdbaar. Permanent Eyeliner is watervast en bevat een hoogwaardige Japanse vezelpunt die zich kenmerkt door een zeer fijne lijnvoering en door de optimale houdbaarheid. Altijd direct te gebruiken zonder te slijpen! Ideaal voor lange nachten, en ideaal voor een perfecte bruid make-up. De formule bevat geen parabenen en minerale olie.’

IMG_8145

Eyeliner, ik ben er dol op. Bijna dagelijks draag ik een lijntje, dan wel met wing. Toch vind ik zwart niet altijd mooi en is het soms te heftig of te hard. Zelf ben ik begonnen met bruine eyeliner, maar grijs is natuurlijk ook een optie! Vandaar dat het me tof leek eens een grijze eyeliner te proberen. Voor een wat zachtere, subtielere look.

swatch

De punt van de eyeliner is vrij hard. Hierdoor kun je wel heel gemakkelijk dunne lijntjes trekken. De substantie van de eyeliner doet me een beetje aan een doodnormale viltstift denken. De eyeliner ziet er op het eerste gezicht goed uit, de lijntjes zijn makkelijk gezet en de kleur is mooi, lichtgrijs. Daarbij is hij zeker longlasting, want verwijderen (zie rechts) is niet zo heel gemakkelijk. Ik gebruik micellair reinigingswater en daarmee is het te doen. Maar met doodgewone doekjes of lotion ga je het niet redden.

IMG_8143

Over de eyeliner in gebruik heb ik gemengde gevoelens. Ik heb dan ook goed de tijd genomen om deze te testen, want soms moet je gewoon even aan elkaar wennen. Helaas moet ik zeggen dat dat laatste niet echt gelukt is. De punt is net te hard om een mooi lijntje mee te trekken. Het straktrekken van de huid werkt ook niet en ik ben te lang bezig om een fatsoenlijke lijn boven mijn ogen te krijgen. In het begin komt er veel product van de stift, maar op een gegeven moment lijkt het ‘op’ en wordt de punt droog. Hierdoor krijg je kleurverschil en dat is gewoon niet heel erg mooi. Ik heb de eyeliner op de kop bewaard in de hoop dat het beter werd, maar helaas mocht dat niet baten. Misschien dat de kleur zwart of groen beter is (groene eyeliner, wel heel interessant!), maar deze grijze is het voor mij gewoon net niet.

Belangrijke opmerking: Achteraf kreeg ik tips over het gebruik van de eyeliner door een trainster van Marie Christine waardoor het resultaat ineens anders én vele malen beter was. Voor het resultaat klik je hier.

Marie Christina Permanent Eyeliner kost €12,95 en is verkrijgbaar in de webshop en bij diverse schoonheid- en kapsalons. 

mascara + liner

De twee producten in actie. Op de foto’s draag ik één laagje mascara, check dat volume en de lifting! Je kunt dus zeker ook nog voor een dramatischere look gaan met twee of drie laagjes. De eyeliner lijkt op de foto’s nog wel best aardig, maar zeker op de foto rechts onder kun je het kleurverschil goed zien.

IMG_8123

De mascara is in een woord geweldig! Ik ben om! De eyeliner behoeft even wat oefening en handigheid, maar ook dan doet deze prima zijn werk. Overigens moet je er wel even een paar euro voor neerleggen. Maar eerlijk? Ik denk dat ik het er voor de mascara nog wel voor over heb ook…

x Lisanne 

samenwerking

2 thoughts on “Marie Christine | Perfect Mascara & Permanent Eyeliner”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *