Beauty Lifestyle

Oogdruppels van Similasan tegen droge- of computer ogen

Als je mij persoonlijk kent, weet je dat ik regelmatig last heb van mijn ogen. Droge, geïrriteerde ogen die rood worden, prikken en vervolgens juist heel erg gaan tranen. Dat is iets waar ik eigenlijk dagelijks last van heb. Op mijn werk hangt een droge lucht, zeker in de winterperiode wanneer de kachels aanstaan. Het feit dat ik gedurende de dag voor mijn werk als docent én blogger ook nog veel achter een beeldscherm zit, helpt daar overigens ook niet aan mij. Oogdruppels kunnen hierbij verlichting geven en dus testte ik dat uit!

Over Similasan Oogproducten

Similasan is een Zwitsers merk dat al sinds 1980 oogdruppels produceert. Similasan oogdruppels bevatten een combinatie van natuurlijke ingrediënten. Het aanbod is uitgebreid en er zijn druppels ontwikkeld voor de behandeling van specifieke oogklachten. Zo zijn er druppels voor een natuurlijke en efficiënte aanpak van droge ogen, computer ogen, hooikoorts, rode ogen, ontstoken ogen en droge oogleden. Ik testte de druppels voor Droge Ogen en voor Computer Ogen.

Computer Ogen

Normaal gesproken knipperen we circa 20 keer per minuut met onze ogen. Maar wanneer we ons concentreren op een beeldscherm, boek of op de weg kan dat worden teruggebracht tot slechts 5 keer per minuut. Dit leidt vaak tot pijnlijke ogen omdat het oog onvoldoende wordt bevochtigd. Zo ontstaan vermoeide ogen, die vanwege het veelvuldig voorkomen onder beeldschermgebruikers ook wel computer ogen worden genoemd. Similasan Computer Ogen oogdruppels is een steriele pH neutrale oogdruppel die vermoeide ogen snel hydrateert en verfrist. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten waaronder de geneeskrachtige kruiden Euphrasia officinalis (ogentroost) en Crocus sativus (saffraankrokus). Deze natuurlijke revitaliserende bestandsdelen zorgen voor een goede balans en hebben een verlichtend effect.

Droge Ogen

Droge ogen kunnen ontstaan door een verminderde traanproductie, het gebruik van contactlenzen, als gevolg van het droge ogen syndroom of door veroudering. Door uitdroging worden je ogen pijnlijk en soms branderig. Ook kun je zelfs wisselend wazig zien. Similasan Droge Ogen oogdruppels is een steriele pH neutrale oogdruppel die je droge ogen snel en zacht hydrateert en zo helpt te kalmeren. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten waaronder de geneeskrachtige kruiden Euphrasia officinalis (ogentroost) en Calendula officinalis (goudsbloem). Deze natuurlijke revitaliserende bestandsdelen hebben een verlichtend en rustgevend effect en helpen bij een gezond herstel van de oogfunctie.

Mijn ervaring

Beide flesjes heb ik inmiddels 1,5 week in gebruik. De Droge Ogen oogdruppels zitten in mijn werktas. Vooral richting het eind van de dag pak ik deze en druppel ik ze in de namiddag tijdens mijn pauze in mijn oog. Hiermee voorkom ik erger en kalmeer ik mijn ogen. Wel traan ik dan alsnog een beetje, maar dat komt door de druppels en niet door traanvocht. Ik merk dat mijn ogen kalmeren en ik minder last heb van droge ogen.

De Computer Ogen oogdruppels staan bij mijn “werkplek” thuis. Ik zit hier regelmatig mijn lessen voor te bereiden, administratie te doen of te bloggen. Oftewel, ik zit naast mijn werk op school ook thuis veel achter de computer. Mijn vermoeide ogen richting het einde van de dag, geef ik een oppepper met de oogdruppels. Veel verschil met de Droge Ogen oogdruppels merk ik niet. De samenstelling is dan ook bijna hetzelfde.

Al met al ben ik blij met deze druppels. Ze zijn handzaam, werken prettig met een “vast” pipetje aan het flesje (en dus niet in de dop) en doen wat ze beloven. De druppels blijven absoluut in mijn tas!

De oogdruppels van Similasan zijn verkrijgbaar in de webshop en bij verschillende drogisterijen. Je betaalt €10,80 per flesje (10 ml).

 

1 thought on “Oogdruppels van Similasan tegen droge- of computer ogen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *