Lifestyle Moederschap

Jippes eerste fotoalbum – eindelijk!

Je herkent dit vast… Je bent dol op foto’s maken en je telefoon en/of camera staat vol foto’s. Eigenlijk moet je daar hoognodig eens een album van maken, want tja, op je telefoon terugkijken is ook maar saai… Maar een album maken schiet er eigenlijk behoorlijk bij in. Juist ja. Dat is bij ons ook het geval. Zo erg dat we 3 jaar na de geboorte van Jippe, eigenlijk nog niet echt een geboorte album hadden. Door Het Fotoalbum werd ik benaderd of ik misschien interesse had om een fotoalbum te maken. Dit gaf mij een extra zetje om deze vakantie eindelijk eens tijd te maken voor het eerste album van Jippe. Mijn ervaring met Het Fotoalbum en het resultaat, zie je in deze post!

Als je me langer volgt, weet je dat wij terughoudend zijn in het delen van foto’s van Jippe op het internet. Daarom zie je in deze post enkel de cover en wat details om jullie toch een impressie te kunnen geven van dit prachtige album. 

Bij Het Fotoalbum kun je allerlei soorten albums maken. Van kalenders, hardcovers, spiraalboeken en ga zo maar door. Ook is er een grote variatie aan groottes en verhoudingen. Er is zelfs een optie voor een navulbaar verzamelalbum! Voor Jippes eerste album besloten we voor een groot vierkant hardcover album van 30 bij 30 cm te gaan.

Eerst hadden we het idee om een echt geboortealbum te maken, maar het ontwerpen ging zo makkelijk dat we uiteindelijk besloten om het hele eerste jaar van Jippe in het fotoalbum terug te laten komen. Wel met de nadruk op de eerste paar weken en verder de hoogtepunten van 2015/2016. Het geboortekaartje als eerste pagina kan dan natuurlijk niet ontbreken.

Het ontwerpen van het album gaat, zoals ik al zei, heel simpel. Met de offline software van Het Fotoalbum kun je je album indelen zoals jij wilt. Je kunt gebruik maken van standaard spreads, achtergronden, lettertypes etc. Ik maakte gebruik van standaard spreads maar paste ze hier en daar wel aan om ook tekst te kunnen toevoegen. Ook koos ik voor een bestaande achtergrond en maakte deze wat lichter om de foto’s en tekst beter uit te laten komen. Wil je sneller werken? Dan kun je er ook voor kiezen om de software automatisch je foto’s te laten plaatsen in bestaande spreads.

Het album eindigt bij de 1e verjaardag van Jippe. We moeten maar gauw verder, want eigenlijk is het wel heel tof om meer fotoalbums te hebben hoor! Bij het afronden van je fotoalbum kun je kiezen voor extra opties, bijvoorbeeld wat betreft papierkeuze. Zelf heb ik het bij de standaard zijdeglans gehouden en daar ben ik heel erg blij mee. Ik durf zelfs te zeggen dat ik dit tot nu toe een van de mooiste albums vind qua afwerking en kwaliteit van de albums die ik heb.

Jippes album staat te pronken bij alle onze andere albums. Dit staat toch wel super leuk zo en je pakt sneller even een album om terug te bladeren. Het album was binnen 4 dagen in huis, wat ook een prima levertijd is voor iets wat speciaal voor jou gedrukt wordt. Ik ben er echt super blij mee en ga proberen om de tijd toch een beetje in te halen en binnenkort eens wat meer albums van ons gezin te laten drukken!

Fotoalbums bij Het Fotoalbum kun je in allerlei soorten en maten laten drukken. Het XL fotoboek, zoals getoond in deze blogpost, gaat vanaf €27,- (24 pagina’s). Voor elke extra pagina betaal je €0,50 extra. 

 

9 thoughts on “Jippes eerste fotoalbum – eindelijk!”

  1. Dat ziet er goed uit! Mag ik jouw een (ongevraagd, sorry!) advies geven: maak elk jaar zo’n boek. Een vriendin van mij heeft dat ook gedaan, en heeft nu een prachtig overzicht van de groei van haar kinderen. Terwijl ik dus jammerlijk heb gefaald op dat gebied….

    1. Ga ik inderdaad doen! Ik kreeg de tip van een collega om maandelijks oid je foto’s door te gaan en een hartje te geven aan foto’s die je wil bewaren. Als je daar aan het eind van het jaar een album van maakt heb je een prachtig aandenken met herinneringen. Dus dat ga ik vanaf nu inderdaad proberen! Bedankt voor je advies! ;)

  2. Heb je leuk gedaan! Grootse voordeel aan de boeken digitaal maken vind ik dat je ze makkelijk nog een keertje extra kan drukken voor bijvoorbeeld de meter of oma en opa!

  3. Wat een heerlijke zoete foto op de cover van het boek. Heel mooi! Super fijne herinneringen zijn dit voor later. Het duurt even om zo’n boek in elkaar te flansen, maar het resultaat mag er zijn :D PS: ik vind het altijd goed van mensen als ze zo min mogelijk foto’s van hun kinderen online plaatsen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *