Home

Vergeet jij deze items in huis niet af en toe schoon te maken?

Zoals eerder verteld, ben ik best een poetsmiep. Eigenlijk heb ik veel te weinig tijd om te poetsen, wat soms nog best wel eens voor frustratie zorgt. Er zijn namelijk van die dingen in huis die je snel vergeet om mee te pakken tijdens de schoonmaak. Zodra het vakantie is – zeker zomervakantie – zijn er dan een aantal dingen die ik meteen even goed aanpak. Maar eigenlijk doe ik dat veel te weinig. En jij? Vergeet jij deze items ook vaak?

De radiator

Ons huis hangt vol radiatoren. Van het toilet tot de bijkeuken, van de gang tot zelfs één in de garage! Wij hebben de Brugman Compact 4, één van de meest verkochte radiatoren van Nederland. Grote kans dat jij er ook zo één hebt hangen (tenzij je gezegend bent met vloerverwarming #jaloers). Het zijn paneelradiatoren met een rooster aan de bovenkant. En daar wil nog wel eens wat stof ophopen. Je kan er met een radiatorborstel langsgaan, maar je kan er ook een grote bak onderzetten en het met heet water doorspoelen. Een oude panty of een föhn doen ook wonderen trouwens!

Je planten

Je planten schoonmaken? Jazeker! Kijk maar eens goed hoeveel stof neerdaalt op (zeker grote) bladeren. Het zijn echte stofvangers die je snel vergeet te ontstoffen. Dit gaat eigenlijk super makkelijk en zit inmiddels gewoon in m’n wekelijkse routine. Het makkelijkste is om er even een lichtvochtige doek langs te halen en ook de kruimeldief met borstel doet wonderen. Eén keer in de zoveel tijd zet ik de planten buiten in de regen of zet ik ze in de douche. Werkt super én je planten knappen er echt van op.

Deurklinken en trapleuning

Zeker nu we regelmatig kinderen over de vloer hebben merk ik hoe snel deurklinken vies worden. Ze plakken, de rand van de witte deur is vies en overal zitten kinderhandjes. Als je de boel afstoft is het wijs om ook een doek langs de deurklinken te halen. Het is zo gebeurd, maar iets wat wel snel vergeten wordt. Wanneer ik boven schoonmaak, loop ik eerst met een natte doek langs de trapleuning. Want logischerwijs zit ook die snel vol plakhandjes!

Huishoudelijke apparaten

Iets wat ik zelf vaak vergeet en ook stiekem liever aan Pris over laat, is het schoonmaken van de huishoudelijke apparaten. Denk aan het ontkalken van het koffiezet apparaat of de waterkoker en het schoonmaken van de magnetron en oven. Met snelle schoonmaakhacks en citroen, azijn en bakingsoda zijn al je huishoudelijke apparaten binnen no-time weer spik en span. Nu alleen niet meer vergeten…

Je matras opfrissen

Een klusje wat je niet alleen vergeet, maar waar je misschien ook niet om staat te springen. Toch is het iets wat je één keer in de zoveel tijd wel echt even moet doen. Je matras wordt door allerlei – zelf in te vullen! – redenen gedurende de tijd minder fris. Je bed openslaan gedurende de dag, je slaapkamer goed luchten en het matras geregeld draaien is sowieso aan te raden. Wil je je matras echt even opfrissen en schoonmaken, zuig dan allereerst je bed goed uit met een stofzuiger. Daarna strooi je een flinke hoeveelheid baking soda over het matras, laat je het intrekken en zuig je het matras vervolgens weer goed af. Je kan de baking soda ook aanlengen met water, maar hierbij moet wel oppassen. Niet elk matras mag nat worden én je moet het goed laten drogen voor je weer je bed in duikt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *