Food

Food | De lekkerste ijskoffies (recepten)

Koffie, ik ben er dol op! Sinds een aantal jaar is het naast thee en water het drankje wat ik het meeste drink. Mijn favoriet? Een sterke bak met opgeschuimde havermelk. Maar, we drinken ook regelmatig andere variaties zoals ijs- of koude koffie. Ik deel een aantal lekkere recepten voor ijskoffie!

Bananen Chocokoffie

Deze deelde ik al eerder, maar hij kan niet ontbreken in dit rijtje! Een heerlijke – redelijk verantwoorde – verwennerij is toch wel deze koffie “smoothie”. Hij is redelijk simpel en te maken met dingen die wij over het algemeen standaard in huis hebben. Wil je deze smoothie ijskoud drinken, maak ‘m dan van te voren en zet ‘m nog even koud óf voeg ijsblokjes toe.

Ingrediënten voor 2 glazen:

♥︎ 2 kopje (sterke) koffie
♥︎ 1 banaan
♥︎ 200 ml havermelk cacao
of
♥︎ 200 ml havermelk + 1 schep cacao poeder
♥︎ 1 eetlepel pindakaas

Bekijk hier de Reel die ik eerder maakte over dit heerlijke drankje.

Dalgona Koffie

Een steeds bekender drankje is de Dalgona koffie! Een sterk en zoet bakje, niet voor mensen die op hun suikerinname letten. ;) Deze koffie uit Zuid Korea dankt zijn naam aan een bekend karamelsnoepje, want zoet, dat is het zeker!

Ingrediënten voor 2 glazen:

♥︎ 500 ml volle melk + 10 ijsblokjes
Giet twee glazen tot 2/3e vol met de melk.
♥︎ 3 eetlepels oploskoffie
♥︎ 4 eetlepels fijne kristalsuiker
♥︎ 2 eetlepels water
Bovenstaande klop je met een mixer tot een luchtig schuim en schep je op de melk.

Nutella Ijskoffie

Nutella en koffie, need I say more?! Deze heerlijke zoete chocolade ijskoffie is de ultieme traktatie en ook het perfecte toetje! Gebruik voor deze koffie lekkere sterke Espresso, het liefst natuurlijk van verse koffiebonen!

Ingrediënten voor 2 glazen:

♥︎ 5 eetlepels Nutella
♥︎ 165 ml hazelnoot drink
♥︎ 15 ijsklontjes
♥︎ 100 ml sterke koffie
Evt. gebrande hazelnoten ter garnering

Je smelt de 2,5 eetlepel Nutella met zo’n 20 ml hazelnootdrink in een pannetje op laag vuur. De gesmolten Nutella schenk je vervolgens aan de binnenkant van de glazen. Vervolgens doe je de ijsklontjes, de espresso en de rest van de hazelnootdrink en Nutella in de blender. Na het blenden doe je de ijskoffie in de glazen en je kunt genieten van deze heerlijke koffie! De gebrande hazelnoten kun je evt. gebruiken ter garnering op de koffie. Enjoy!

De “klassieke” ijskoffie.

Een klassieke goede ijskoffie kan altijd. Pré vind ik wel echt een goede koffie als basis die lekker sterk is. Anders verliest de koffie haar smaak door de toevoeging van ijsblokjes. Onderstaande ingrediënten mix je gewoon door elkaar en je bent klaar. Voor goed koude koffie zet je eerst de koffie, voeg je de suiker toe en laat je deze eerst een half uurtje afkoelen in de koelkast.

Ingrediënten voor 2 glazen:

♥︎ 2 kopjes van je favoriete sterke koffie
♥︎ 4 theelepels kristalsuiker (optioneel)
♥︎ 12 ijsklontjes
♥︎ 100 ml volle melk
Evt. een koffiesiroop als toevoeging naar smaak.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *