Parfum

Larome Parise | Eau de Parfum – Miss Coco & Adictive

Het is alweer 5 jaar geleden dat ik kennis maakte met de parfums van Larome Paris. Larome Paris verkoopt kwalitatief goede parfums die veel overeenkomsten hebben met de bekende, luxe geuren. Ik was destijds erg enthousiast en toen ik een laatst eigenlijk wel weer een nieuwe parfum wilde besloot ik weer eens rond te kijken bij bij deze parfums!

Larome Paris

Bij Larome Paris willen ze alle luxueuze geuren beschikbaar maken voor iedereen. Het merk maakt gebruik van dezelfde grondstoffen als de ontwerpers van de bekende merken, waardoor de geuren dus vrijwel identiek zijn.  Ze zijn er alleen in eau de parfum, dus met het hoogste percentage geurbestanddelen, namelijk 10% tot 20%. Iedere parfum heeft een code die staat voor het originele merk. Larome Paris beweert dat deze net zo goed zijn als de originele merken, alleen dan stukken goedkoper. Al eerder probeerde ik de replica van Alien, die erg goed beviel.

Ik wilde heel graag weer de geur Dior Addict, dat is mijn absolute favoriet. Deze is alleen super duur en dat wilde ik er nu niet aan uitgeven. Vandaar mijn keuze voor “Adictive” van Larome Paris dit keer. Door een foutje kreeg ik eerst “Miss Coco” (Coco Mademoiselle) opgestuurd. Ik vergelijk beide geuren met the real deal!

35F – Miss Coco (Coco Mademoiselle)

Coco Mademoiselle is één van de geuren van Chanel die ik wél heel lekker vind. Het is een fijne, bloemige maar ook kruidige geur die wat frisser is dan de parfums die ik normaal gesproken draag. In de geurnoten zitten een aantal van mijn favorieten zoals bergamot, vanille, vetiver en witte muskus.

Topnoten: Sinaasappel, mandarijn, oranjebloesem en bergamot.
Hartnoten: Mimosa, jasmijn, Turkse roos en ylangolie.
Basisnoten: Tonkaboon, patchouli, opoponax, vanille, vetiver en witte muskus.

De geur is onwijs lekker en komt absoluut overeen met Coco Mademoiselle. Is ‘ie identiek? Ja, vrijwel. Maar, ik denk dat ik de variant van Larome Paris nóg lekkerder vind. Dat komt vooral doordat deze wat zwaarder is en minder bloemig dan het origineel. De houtachtige geur overheerst en dat vind ik heerlijk. De geur blijft lang hangen en is aan het eind van de dag zeker nog aanwezig.

41F – Adictive (Dior Addict)

Dior Addict is één van mijn favoriete geuren ooit. Het is een heerlijke zware parfum met de duidelijk aanwezigheid van vanille. Kijkend naar de geurnoten zie je veel overeenkomstige met Miss Coco. Het grote verschil is dat er veel minder bloemige geurnoten aanwezig zijn.

Topnoten: Bramen en mandarijnblad.
Hartnoten: Jasmijn, koningin van de nacht, oranjebloesem en roos.
Basisnoten: Sandelhout, tonkaboon en vanille.

Adictive lijkt absoluut op Dior Addict en is eigenlijk zo goed als identiek te noemen. Het is dezelfde zware geur, zoet maar kruidig, houtachtig en warm. Dior Addict is dé queen als het gaat om langhoudende parfums, daar wint Larome Paris het niet bij. Maar, langhoudend is is hij absoluut.

Over de flacons schreef ik al eerder dat ze luxe ogen, ze zijn van zwaar glas en de dop sluit stevig door een sterk magneet. Alle parfums worden in deze flacons verkocht en zijn verkrijgbaar in 50 en 100 ml. Tot nu toe heb ik alleen maar goede parfums van Larome Paris ontvangen, dus ik ben meer dan tevreden. Uiteraard verslaat niks de originele geur én flacon, maar voor erbij is dit een zeer goed alternatief. In totaal zijn er 77 vrouwelijke en 36 mannelijke parfums verkrijgbaar.

Voor een geur van Larome Paris betaal je €22,50 (50 ml) of €27,50 (100 ml). Daarnaast mag je altijd één of meerdere 8ml proefstaafjes bij je bestelling uitkiezen én zijn verzendkosten altijd gratis. Waar wacht je nog op?Larome Paris wordt verkocht in de webshop D-Shop.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *