Parfum

Yves Rocher | Comme une Evidence – Eau de Parfum

Comme une Evidence is al sinds 2004 het best verkochte parfum van Yves Rocher. Sinds de lancering zijn er wereldwijd al ruim 18,5 miljoen flacons verkocht. Ook de reviews op de website zijn laaiend enthousiast. Tijdens de één euro kortingscode actie van Yves Rocher besloot ik het er op te wagen. We hadden een nieuw parfum nodig en een gokje wagen bleek met Chopard Wish ook een schot in de roos. Of wij ook zo enthousiast waren? Dat lees je in deze review!

Het begint allemaal met de groene, tedere emotie van ietwat gekneusd viooltjesblad, waarna roos, jasmijn en wilde lelietjes-van-dalen ongedwongen tot bloei komen in een liefkozend en ultiem vrouwelijk hart van bloemige accenten. Het geheel vlijt zich in de kalmte van de schaduw neer op een zacht bedje van mos en patchoeli. Ervaar het gevoel van lieflijke harmonie, en geniet van dit bijzondere moment.

De fles is simpel maar klassiek. Roze, rechthoekig en hij loopt ietwat gebogen. In deze fles zit maar liefst 100 ml. Naast deze klassieke variant heeft Yves Rocher van deze lijn ook een aantal variaties op de markt gebracht. Dit is de Eau de Parfum maar er is bijvoorbeeld ook een Intense variant of juist een lichtere L’eau variant. Verder zijn er – vanzelfsprekend bij een populaire geur – inmiddels ook deodorants, body lotions, en douchegels verkrijgbaar.

Geurfamilie:
Bloemig groen, chypreachtig

Topnoot: rabarber
Middennoot: roos, wilde lelietjes-van-dalen
Basisnoot: patchoeli, mos, muskus

Essentiële oliën van patchoeli, bergamot, petitgrain, absolues van roos en jasmijn.

Nu ben ik niet zo’n fan van bloemige geuren, maar de basisnoten haalden mij over. Ik ben dol op patchoeli, de geur van muskus en mos. De geur is fris, een subtiel bloemig en zoet. Een volwassen geur, een tikkeltje zwaar maar niet te sterk. De balans tussen friszoet en bloemig is wat mij betreft precies goed. Ik moest wel even wennen aan de geur, maar dat komt omdat het wederom een parfum is wat buiten mijn comfort-zone ligt. De geur past zich erg aan aan je huid, wat betekent dat hij in de fles anders ruikt dan wanneer je hem draagt. In de fles vind ik hem minder lekker, op de huid vind ik de parfum heerlijk!

De geur blijft gedurende dag prima hangen, al zou ik hem in ‘s middags wel een touch up geven wanneer je ‘s avonds ook de deur nog uit gaat. Naarmate je de geur langer draagt transformeert hij van een frisse naar een subtiele warmzoete geur. Twee spuitjes in de hals en eentje op je pols is voldoende om de hele dag vooruit te kunnen. Ik ben blij met deze geur en het heeft me nieuwsgierig gemaakt naar de andere geuren van Yves Rocher!

Comme Une Evidence L’Eau de Parfum is verkrijgbaar bij Yves Rocher voor €57,90. Regelmatig zijn er fijne acties en momenteel betaal je voor deze heerlijke geur maar €32,50 (100 ml). Een mooi cadeau, bijvoorbeeld voor de komende feestdagen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *