Nagellak

Essence | The Gel 63 ‘Island Hopping’

blogbanner-5

Zo af en toe blijf ik even staan bij het nagellak rek van Essence, maar zelden neem ik nog wat mee. De meeste kleurtjes heb ik wel (luxe probleem) en echt vernieuwende kleuren om te reviewen kwam ik niet echt tegen. Tot ik laatst heelijk rustig even in het Kruidvat aan het rondsnuffelen was en ik met de 1 +1 actie toch maar twee lakken in mijn mandje gooide. Heerlijke zomerse kleurtjes. Vandaag laat ik de eerste zien!

IMG_7885

IMG_7890

Zie hier; ‘Island Hopping’. Een prachtige turquoise-petrol kleur. Perfect voor de zomer! Voor de oplettende kijker, even geleden heeft Essence haar nagellak van naam veranderd. Zo heten de Colour & Go lakken tegenwoordig The Gel. Verder lijkt er eigenlijk niet zo veel veranderd. Want gel lak is dit natuurlijk niet. Wel kun je deze in combinatie met de gel base- en topcoat gebruiken. Hierbij sluit Essence aan bij de ‘gellak zonder lamp’ trend, die je op het moment steeds meer ziet.

IMG_7887

Zelf ben ik altijd zeer groot fan van de kwastjes van Essence en behoren die samen met die van Essie echt tot mijn favorieten. Ze zijn lekker breed en rond afgesneden wat het lakken een stuk makkelijker maakt.

IMG_8502

IMG_8510

Deze prachtige lak dekt eigenlijk in één laagje voldoende, maar voor de houdbaarheid en glans breng ik zelf toch altijd nog twee dunne laagjes aan. De kleur is exact hetzelfde als in het flesje. Intens petrol blauw, prachtig glanzend en perfect dekkend. Ergens doet hij me trouwens erg denken aan OPI Fly, maar Island Hopping is een tikkeltje donkerder. Toch zou hij prima als dupe door kunnen!

IMG_8514

IMG_8521

De nagellak lakt prettig en heeft een goede substantie. Drogen doet hij niet heel erg snel, maar daarin ben ik misschien wat verwend en ongeduldig geworden aangezien ik veel gellak of merken als Essie draag. Mijn advies is daarom ook om twee dunne laagjes te lakken, aangezien de binnenkant gauw nog wat ‘zacht’ is en je hierdoor snel deukjes krijgt in je pas gelakte nagels. En dat zou zonde zijn.

IMG_8524

Met een topcoat (INM Out the door) houdt deze nagellak het zeker een dag of drie op je nagels uit. Maar daarna chipt hij vrij snel. Dat is jammer, aangezien het een wat donkerdere kleur is, valt dit ook gauw op. Verder is deze lak een topper. Dekt goed, prachtig voor dit voorjaar en deze zomer en super glanzend! Voor die prijs mag je dus absoluut niet klagen.

Essence The Gel is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister met een Essence schap voor €1,69. 

x Lisanne 

4 thoughts on “Essence | The Gel 63 ‘Island Hopping’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *