Nagellak

Catrice | 36 Mint Me Up

IMG_4255

Dat ik gek ben op de Mint trend van het moment weten jullie ondertussen wel. Als je m’n stashfilmpjes bekeken hebt, weet je ook dat ik een liefde heb voor Catrice lakken. Toch hielden de slechte reacties op de vernieuwde lakken me eerst tegen om nieuwe Catrice lakjes aan te schaffen. Inmiddels heb ik er een aantal in mijn bezit, waaronder ‘Mint Me Up’. Zijn de slechte reacties terecht? Lees snel verder!

IMG_4261

De vernieuwde lakjes zijn in een iets ander jasje gestoken. Helaas vind ik de verpakking er niet echt op vooruit gegaan. De altijd stevige goed sluitende doppen van Catrice zijn veranderd in dunne dopjes die helaas nogal wat ruimte overlaten tussen het flesje en de dop. Jammer!

IMG_4257

Een leuk detail vind ik wel, dat Catrice de dop nu wat heeft opgepimpt.

IMG_4263

Onder het glazen flesje zit nu een licht ‘deukje’. Dit geeft een leuk weerspiegelend effect wanneer het flesje recht op staat.

IMG_4260

Whut?! Wat hebben ze met m’n geliefde Catrice kwastje gedaan? De mooie brede en vooral rond afgesneden kwast is veranderd in een nog bredere (!) rechthoekige kwast. Breed is fijn, maar je kan ook te ver gaan. Ben benieuwd hoe dit lakt.

IMG_4265

36 Mint Me Up is een kleurtje die ik niet perse onder de mint kleurige lakjes vind vallen. Wanneer ik denk aan mint zie ik bijvoorbeeld dit lakje van Essie voor me. Dát is mint. De kleur vind ik wel mooi, persoonlijk vind ik de lak meer wat naar pistache groen neigen. De gouden glitters zijn een leuke toevoeging.

IMG_4268

Poeh, Mint Me Up is wel een erg dik lakje. Dit lakt helaas wat minder prettig dan ik van de Catrice lakken gewend ben. De lak lakt hierdoor ook wat streperig. Mint Me Up dekt nog niet perfect in één laagje.

IMG_4272

Dit is het resultaat van lakken met zo’n breed kwastje. Het kwastje is echt veel te breed voor sommige nagels, waaronder die van mijn pink. Secuur lakken is dus absoluut handig. Voor ‘beginnende’ lakkers met smalle nagels, kan ik me voorstellen dat dit niet prettig lakt.

IMG_4277

Na een tweede laagje is dit het resultaat. De kleur vind ik absoluut mooi, hier is niks mis mee! De formule van de lak vind ik inderdaad achteruit gegaan. Wat een domper. De lak is dik, lakt streperige, stroperig en droogt helaas niet heel snel. De gouden shimmers vind je subtiel terug, leuk!

IMG_4278

Niks mis met de kleur dus. De rest, tja. Wat moet ik zeggen… Catrice, wat heb je met de oude vertrouwde lakjes gedaan! De kleurtjes waren misschien aan vernieuwing toe, maar helaas heb je de plank compleet mis geslagen met deze nieuwe formule en vooral met de belachelijk brede en lompe kwast. Snif. Na één dag begon de lak (met een gel topcoat) flink te chippen.

Wel kan ik jullie vertellen dat niet alle nieuwe lakken zo ‘slecht’ zijn als deze. Maar daar over binnenkort meer. ;)

De vernieuwde Catrice lakken zijn te koop bij Trekpleister en Kruidvat met een Catrice-schap voor €2,99.

Wat is jouw ervaring met de nieuwe lakken van Catrice?

19 thoughts on “Catrice | 36 Mint Me Up”

  1. Ik heb deze ook maar die van mij is niet dikkig maar juist fijn.. Denk dat je net een missertje hebt :( Of ik juist een uitblinker :P Echt een super mooi kleurtje, het is een van mijn favoriete lakjes :)

  2. Echt een mooie kleur, ik heb ‘m vorige week ook gescoord and I’m in love <3
    Ik vind de veranderingen ook wat teleurstellend, de oude lakken zijn vele malen beter. Mijn pinknagel valt ook niet netjes meer te lakken met de nieuwe kwast. :(

  3. Wat een mooi kleurtje :-) Jammer dat de dekking niet zo goed is…Ik heb nog geen nieuwe Catrice nagellakjes gekocht. Ik heb al veel negatieve geluiden gehoord over de kwastjes, dus ik laat ze mooi in het schap bij Kruidvat staan ;-)

  4. Hmm valt me wel een beetje tegen! Vind het juist zo’n gaaf lakje met die glitters erin. Maar misschien juist door die glitters dat de substantie zo dik is, jammer dat hij niet mooi lakt. Een te breed kwastje is ook niet fijn, zeker voor ons pinkie ;-)

    Ben benieuwd naar je volgende revieuws over de Catrice lakjes :-)!

  5. Ik heb deze laatst ook gekocht! Ik vind het kleurtje echt zooo mooi. Wel vervelend van dat kwastje. Ik heb al dunne nagels, dus dit kwastje zal dan wel echt te dik zijn :(

  6. Het kleurtje met die subtiele glitter erin vind ik ook erg leuk, alleen stom dat ze het borsteltje verbreden! Want zo maakt het het lakken ietwat moeilijker voor bepaalde personen zoals je zegt, beginnende ‘lakkers’ :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *