Beauty

Essence | #Lashes of the Day – Super Volume Mascara

Afgelopen najaar kwam Essence wederom met een leuke assortimentsvernieuwing. Aan de collectie werden weer een hoop nieuwe producten toegevoegd waaronder de #Lashes of the Day mascara. Als je mij al lang volgt, weet je dat ik al jaaaaaaren dezelfde mascara gebruik en eigenlijk nooit over ben gestapt op een andere, zelfs niet na een positieve review. Mijn all time favourite van Catrice werd gewoon niet verslagen. Toch ben ik nu van mijn geloof gevallen, want; ik heb een nieuwe favoriet!

Perfect gekrulde wimpers voor echte beauty eyes met deze mascararoller met mooi design.

Essence belooft perfect gekrulde wimpers en daarnaast super veel volume. Het mooie design hebben ze in ieder geval al waargemaakt, al snap ik dat je daar van houden moet. Ik ben dol op roze en vind deze mascara een echte blikvanger. Eentje die perfect past tussen de leuke en vrolijke verpakkingen van Essence.

De mascara heeft een traditioneel borsteltje. Zo’n borsteltje heb ik eigenlijk al heel lang niet meer gebruikt en stiekem gaat mijn voorkeur altijd uit naar silicone borsteltjes. Dit separeert over het algemeen wat beter en klontert minder. Ik heb geen lange wimpers maar wel veel dunne haartjes waardoor mijn wimpers makkelijk aan elkaar blijven plakken. Ik zoek dus een mascara die niet klontert en mijn wimpers langer maakt.

Op bovenstaande foto zie je mijn wimpers zonder en met één laagje #LOTD mascara. Waar ik vooral fan van ben is het gebruiksgemak. Het effect vind ik niet zo zeer veel beter dan mijn good old Catrice Glamour Doll mascara, maar hij werkt wel veel sneller en fijner. Binnen no-time zit het eerste laagje er op! Super handig, zeker voor iemand als ik die ‘s ochtends altijd nét iets te weinig tijd heeft. De mascara krult mijn wimpers en separeert goed. Wel moet je uitkijken voor eventuele klontjes, want wanneer je net iets te enthousiast bezig gaat en te veel aanbrengt, bestaat er klontergevaar. Verder vind ik het een nadeel dat de mascara wat makkelijker vlekt. Ik heb, wanneer ik alleen mascara op heb, regelmatig wat zwarte vlekjes boven mijn ogen wanneer mijn wimpers de huid onder mijn wenkbrauw raakt. Dit komt omdat ik een zeer vette huid heb, ook rondom mijn ogen. Wanneer ik oogschaduw en een basis op heb, gebeurt dit niet of nauwelijks.

Deze mascara heb ik inmiddels alweer opnieuw gekocht, want ik ben fan! Hij werkt echt heel fijn, doet wat hij moet doen en is daarnaast ook nog onwijs budgetproof. Voorlopig houd ik het bij deze roze topper en zet ik mijn Catrice mascara even aan de kant. Een absolute aanrader!

Essence #Lashes of the Day – Super Volume Mascara is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister voor €2,59 per stuk. 

BewarenBewaren

15 thoughts on “Essence | #Lashes of the Day – Super Volume Mascara”

  1. Het ziet er inderdaad goed uit. Toch ga ik niet van mijn favoriet af: Lancôme Hypnôse Drama. Ok, het is een totaal andere categorie want véél duurder. Maar het is zó’n fijne mascara. Los daarvan heb ik een tijdje gastblogs geschreven voor een andere site met budget producten en daar heb ik een jaar lang (serieus) een ontsteking van mijn gezichtshuid aan overgehouden. Het lijkt nu een beetje over te zijn, dus voor mij geen budget producten meer. Niets ten nadele overigens van Essence en Catrice, want ze hebben waanzinnig mooie lippenstiften (en mascara’s). Maar ik durf het even niet meer.

    1. Oh dat snap ik heel goed! Ik vind die van Lancome inderdaad ook heel goed, alleen mijn portemonnee vindt dat echt minder fijn, haha.

  2. Fijn prijsje en hij werkt inderdaad precies zoals zou moeten. Fijn dat je er voor en na foto’s bij hebt gezet, dan zie je echt welk effect de mascara heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *