Nagellak

Essence | Colour & Go 172 ‘Splash!’

IMG_0431

En we gaan weer verder met de Essence reeks! Een kleurtje waar ik zelf niet zo snel voor zou kiezen is ‘Splash!’, een metalic blauw groene lak. Een vriendin van me maakte voor mij gebruik van de 1 + 1 actie bij Kruidvat waardoor ze dit lakje extra koos om gebruik te maken van de aanbieding. Vandaag swatch ik ‘m voor jullie, is het wat?

IMG_0430 IMG_0433Untitled-1

Splash! is een bijzondere kleur die moeilijk op foto vast te leggen is. Lang leve de gifjes! De kleur neigt naar blauw, maar ook naar (zee)groen en soms zelfs een heel klein beetje naar indigo. Azuurblauw, kun je de lak ook wel omschrijven. Een metallic lak met subtiele shimmertjes.

IMG_0723 IMG_0724

De lak dekt perfect in twee dunne laagjes. Je zou zelfs met één wat dikker laagje uit de voeten kunnen, maar hier gaat zelf mijn voorkeur niet naar uit. De finish is apart en de kleur lijkt bij elke lichtval te veranderen. Op de foto’s pakt de camera voornamelijk het zeegroene kleurtje op, maar laten we eens even naar een bewegend plaatje van de lak kijken…

Untitled-2 IMG_0728

De lak verandert continu en switcht tussen blauw en groen. De finish is best heel goed voor een budget metallic lak. Heel licht streperig, maar wanneer je secuur lakt, is dit te voorkomen. Wanneer een (metallic) lak neigt streperig te lakken, kun je het best eerste de zijkanten van je nagels lakken en dan in één strook het midden. Zo krijg je het beste effect. Splash! is trouwens een aardig goede dupe van Chanel Azure!

IMG_0719

Essence heeft ook met deze lak weer de spijker op zijn kop geslagen. De lak dekt perfect, heeft een mooie finish en droogt oké. Voor een budgetlak blijft deze ook prima zitten. Zelf vind ik de houdbaarheid bij deze lak niet zo belangrijk, ik vind dit kleurtje leuk voor ‘even’, maar ga daarna liever weer voor iets subtielers. Een fantastische lak voor de zomer, dé perfecte kleur voor aan het zwembad of de Spaanse Costa. Zelf is het niet helemaal mijn ding, maar voor even best leuk.

Essence Colour & Go is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister met een Essence schap en kost €1,69 per stuk.

handtekening

12 thoughts on “Essence | Colour & Go 172 ‘Splash!’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *