Lifestyle

Lifestyle | Favoriete apps van dit moment

10349822_457296457706898_359669170_n

Vorige maand besloot mijn iPhone lekker tegendraads te zijn, niet meer samen te werken met iTunes en continu vast te lopen. Er zat maar één ding op; iPhone resetten en volledig terugzetten naar fabrieksinstellingen. Zo had ik ineens weer een ‘nieuwe’ iPhone. Alles werkte weer perfect, maar ik was natuurlijk wel al mijn apps kwijt. Ik besloot niet meteen alles terug te zetten, maar gewoon eens te kijken welke apps ik zou ‘missen’. Het resultaat is een mooie opgeruimde telefoon, fijn! Vandaag deel ik vier apps die ik niet kan missen (of die gewoon leuk zijn).

Periodical

Periodical

Dé musthave voor alle vrouwen. Periodical houdt bij wanneer je ongesteld moet worden (oké, je moet natuurlijk wel zelf je laatste dag invoeren en het bijhouden), geeft meldingen wanneer het er aan zit te komen en je kunt van allerlei notities toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld bijhouen wanneer je last van buikkrampen hebt en Periodical ‘waarschuwt’ je vervolgens de maand erna dat je er wel eens last van zou kunnen krijgen. Verder geeft de app je tips, kun je bijhouden hoe zwaar je ongesteld bent (geweest) en geeft hij ook aan wanneer je eisprong ongeveer plaatst vindt. Deze app is echt perfect, ik kan niet meer zonder en kom hierdoor (bijna) nooit meer voor verassingen te staan.

Periodical is momenteel alleen beschikbaar voor iOS – Gratis

Mextures

Mextures

Mextures is een toffe uitgebreide fotobewerkingsapp die veel verder gaat dan Instagram. Je kunt verschillende textures of formula’s toevoegen, eventuele combi’s opslaan zodat je ze bij meerdere foto’s kunt gebruiken en heel veel effecten over je foto’s heen gooien. De app is zeer uitgebreid en hierdoor af en toe wel wat lastig te ‘bedienen’. Soms raak je de weg een beetje kwijt. Maar, met al deze leuke filters, effecten en textures kun je echt alle kanten op en krijg je ‘net even anders’ resultaten wanneer je de Instagramfilters een beetje zat bent.

Mextures is momenteel alleen beschiktbaar voor iOS. – €1,79
Klik hier voor eventuele andere alternatieven voor Mextures geschikt voor Android.

Quizduel

Quizduel

Oké, dit is vast ook zo’n one day fly, maar op het moment vind ik het wel super leuk. Met Quizduel neem je het op tegen je vrienden of willekeurige tegenstanders. Elk potje bestaat uit zes rondes, welke weer uit drie vragen bestaan. Je hoeft dus niet lang te zitten en kun af en toe even tussendoor spelen. Elke ronde krijg je drie vragen over een bepaald onderwerp, hierbij kun je kiezen uit vier antwoorden. Zoals je kunt zien ben ik niet zo goed in de categorie ‘Cartoons’, hihi. Erg leuk, gewoon voor tussendoor als je je verveelt. En je leert er ook nog van!

Quizduel is beschikbaar voor iOS en Android – Gratis óf €2,69 voor Premium.

Whitagram

Whitagram

Foto’s op Instagram plaatsen zonder ze te croppen? Nope, dat kan niet. Wél met bijvoorbeeld de app Whitagram. Soms is het zo zonde om stukjes van je (mooie) foto af te knippen. Whitagram plaatst een wit kader een de zijkanten of boven-/onderkanten om de foto zo perfect vierkant te maken. Zo hoef je ‘m niet te croppen als je de foto op Instagram wilt plaatsen. Enige nadeel is, dat wanneer je er daarna nog een filter over gooit, de witte randen mee kleuren en dus niet wit blijven. Dus éérst bewerken (bijvoorbeeld met Mextures) of niet bewerken en dan pas gebruik maken van Whitagram.

Whitagram is alleen beschikbaar voor iOS – Gratis
Whitagram bestaat ook voor Android, maar ziet er daar wel heel anders uit. De werking is hetzelfde! – Gratis

Dit waren mijn favorieten van dit moment. Natuurlijk heb ik meer favorieten, maar die besprak ik al eens in dit artikel! Heb jij nog leuke, handige of speciale app tips voor mij? Ik hoor het graag!

handtekening

11 thoughts on “Lifestyle | Favoriete apps van dit moment”

  1. whitagram is super! voor de android toestellen is er square instapic, die doet hetzelfde als whitagram. ook een super app en ik geloof ook gratis te downloaden!

  2. Leuke apps! Quizduel speel ik ook, elke dag, met soms echt dramatische uitslagen haha :-) Ik gebruik Instasize voor de witte rand om foto’s. Jammer dat die foto bewerk app niet gratis is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *