Beauty

Catrice | Eyeconista Mascara & Tattoo Eyeliner

Catrice blijft toch wel één van mijn favoriete low-budget merken. De mascara die ik jarenlang gebruikte was van Catrice en zo zijn er nog een aantal producten die ik elke keer weer koop. Toch wilde ik eens wat anders proberen dan mijn standaard eyeliner en mascara en toen beiden aan vervanging toe waren, koos ik eens twee andere producten. Vandaag laat ik je de Eyeconista mascara en de Tattoo eyeliner zien!

Zowel de Eyeconista Million Volume Mascara als de Brush Ink Tattoo Liner zijn beide nog niet zo heel lang geleden aan de collectie toegevoegd. De mascara is er nu zo’n jaar, de eyeliner sinds dit voorjaar. Eerlijk is eerlijk, bij het uitzoeken van de nieuwe producten ben ik ook een beetje op de buitenkant af gegaan. Want zeg nou zelf, de producten met hun rosegouden details en uitstraling zien er toch wel classy uit hoor.

Catrice Eyeconista Million Volume Mascara – €4,99

Met Catrice Eyeconista Million Volume Mascara creëer je prachtige lange, gebogen, diepzwarte wimpers met maximaal volume. De mascara klontert niet en blijft 24 uur lang perfect zitten. De mascara heeft een romige structuur en een speciale Lash Millionizer borstel. Met deze borstel breng je de mascara perfect wimper voor wimper aan, wat zorgt voor een prachtige oogopslag!

Een mascara is natuurlijk heel persoonlijk. Wimpers zijn er nou eenmaal in alle soorten en maten. Zelf heb ik vrij korte wimpers maar heb ik wel veel dicht op elkaar staande haartjes. Mascara moet voor mij dus lengte geven en daarnaast vooral de haartjes goed scheiden. Ik heb snel last van klontjes. Het borsteltje van deze mascara loopt rond en het is als het ware een kammetje. Dat ziet er al in ieder geval goed uit!

Brush Ink Tattoo Liner Waterproof – €4,99

De punt van deze Catrice Brush Ink 10 Black Waterproof Tattoo Liner beheerst de kunst van het precisiewerk. Dankzij de ruim 270 kleine haartjes glijdt de eyeliner moeiteloos en met extreme precisie over je wimperrand. Het superflexibele borsteltje maakt het mogelijk om een fijn, gelijkmatig lijntje te zetten dat de hele dag mooi blijft. En dat met slechts een keer aanbrengen.

De eyeliner is overduidelijk gekopieerd van de welbekende Kat von D Tattoo Liner. De punt bestaat eigenlijk uit een klein kwastje met heel veel kleine haartjes. Hierdoor is de punt een stuk flexibeler dan bijvoorbeeld een vilten punt. Ik zweer al jaren bij mijn Liquid Ink eyeliner van Essence en daar ben ik nog steeds super tevreden over. Die heeft ook haartjes en werkt erg prettig. Ik ben benieuwd of deze eyeliner dat kan evenaren! Die pigmentatie en precisie waarmee ik de lijntjes op mijn hand kan zetten zijn in ieder geval al erg goed!

Ervaring

De mascara werkt prettig en vooral super snel! Dat laatste vind ik fijn, want veel tijd voor mijn make-up neem ik ‘s ochtends niet meer. Binnen no-time zijn je wimpers gekruld en is de lengte indrukwekkend. Je ziet duidelijk verschil tussen mijn oog met en zonder make-up. Wel moet ik oppassen, dat ene extra borsteltje door je wimpers kan net eentje te veel zijn. Dan gaat het wel klonteren. De eyeliner is waanzinnig en echt heel erg fijn. Het borsteltje geeft veel product af en glijdt over mijn oogleden. Hij droogt snel op waardoor het niet gaat “stempelen” in de arcadeboog. Een mooie wing zetten wordt voor mij helaas steeds lastiger (iets met ouder worden en hangende oogleden), maar met deze eyeliner gaat dat in ieder geval wel heel soepel. Beide producten blijven goed zitten, maar als de waterproof variant van de mascara net zo goed is. ga ik daar de volgende keer voor. Deze geeft gedurende de dag namelijk wel licht af onder mijn wenkbrauwen. Een – bij mij – bekend probleem helaas.

Met beide producten ben ik erg blij. De eyeliner is echt een schot in de roos en de mascara werkt super snel en prettig. De eyeliner blijft goed zitten en is absoluut (spat)waterproof. De mascara helaas niet, maar dat is ook niet wat Catrice belooft. Ik ben erg benieuwd naar de waterproof variant, want over deze ben ik in ieder geval erg te spreken! Leuk om eens iets anders te proberen dan mijn jarenlange go-to producten!

Catrice is verkrijgbaar bij verschillende drogisten als Kruidvat, Trekpleister en Etos. Zowel in de winkel als online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *