Lifestyle

Sudio Tolv True Wireless In-Ear-Mic

Steeds meer mensen verruilen de klassieke oortjes voor draadloze bluetooth oortjes. Zelf heb ik er inmiddels een aantal geprobeerd, maar helaas nog niet naar tevredenheid. Tot ik pasgeleden de mogelijkheid kreeg om In-Ears van het nieuw in Nederlands verkrijgbare merk Sudio te proberen. Ik verdiepte me in de modellen, koos een mooie kleur uit (3 x raden…) en testte ze uit! Vandaag laat ik ze zien en vertel ik je mijn ervaring!

Over Sudio

Sudio is een Zweeds merk wat sinds kort verkrijgbaar is in Nederland. Het Scandinavische design is zichtbaar in alle modellen van Sudio en is super stylish. Het merk verkoopt koptelefoons en draadloze oortjes en speakers. Er zijn verschillende modellen dus er is voor elk wat wils. Sudio claimt hoogwaardige kwaliteit in design en geluid te leveren en werkt daarnaast samen met Carbon Footprint Ltd, om zo milieuvriendelijk te produceren.

Sudio Tolv In-Ear-Mic

Na wat research ging ik uiteindelijk voor het model Tolv. Over de kleur hoefde ik niet lang te twijfelen, de Sudio Tolv was beschikbaar in “mijn” poederroze kleur! Super tof, waar de meeste oortjes standaard in alleen wit of zwart te krijgen zijn, is de Sudio Tolv daarnaast ook te koop in het lichtblauw, poederroze en donkergroen. De Tolv heeft een batterijduur van 7 uur en de oplaadcassette kan de oortjes daarna nog zo’n 4 keer opladen voor hij weer fysiek aan het stroom moet. Je kunt er dus erg lang mee vooruit en daardoor is het ook mogelijk om de oortjes bijvoorbeeld mee te nemen wanneer je (straks weer) lang onderweg bent. In beide oortjes zit ook een microfoon ingebouwd waardoor je het ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld (video)bellen. Aan glimmende rondjes zijn “knopjes” waarmee je je muziek kunt pauzeren, verder kunt spoelen of bijvoorbeeld kunt ophangen wanneer je aan het bellen bent. De Sudio Tolv wordt standaard geleverd met een USB-kabel, 4 verschillende in-ears, een uitgebreide handleidingen natuurlijk de stylish oplaadcassette.

Het gebruik

De Sudio Tolv wordt automatisch geactiveerd wanneer je ze uit de cassette haalt. De cassette sluit stevig met een magnetische sluiting. Via je telefoon of ander apparaat kun je vervolgens verbinden en nadat je dit gedaan hebt, zullen de oortjes de daaropvolgende keer automatisch verbinding maken met het laatst gebruikte apparaat. Wanneer ik de oortjes dus uit de cassette haal, verbinden ze automatisch met mijn telefoon. Handig! Een voordeel vind ik dat er echt vier verschillende groottes in-ears bij zitten. Persoonlijk heb ik niet zulke goede ervaringen met in-ears aangezien ze nooit bij mij blijven zitten. De dunne en kleine variant van Sudio past echt perfect en blijft vervolgens goed zitten!

En dan het belangrijkste, het geluid… Want vooral bij Bluetooth oortjes vind ik dit vaak een ding. Van buiten is het vaak goed te horen voor andere mensen en daarnaast is het voor jezelf vaak niet helemaal mooi helder geluid. Tolv introduceert een nieuwe graphene driver die voor een intense en heldere geluidskwaliteit zorgt. Het begrip zelf zegt mij helemaal niks, maar dat het mooi geluid geeft is duidelijk! Van buiten hoor je helemaal niks en zelf heb je ook geen last van omgevingsgeluiden. Het geluid is kraakhelder en indrukwekkend! Daarbij kan ik hiermee bijvoorbeeld ook gewoon filmpjes op mijn telefoon of iPad kijken zonder dat er een vertraging in zit, zoals bij sommige Bluetooth oortjes het geval is. Hier in huis was iedereen stikjaloers…

Het moge duidelijk zijn dat ik enthousiast – héél enthousiast – ben. Op het Scandinavische roze design was ik gelijk verliefd, maar het gaat natuurlijk om de inhoud. De oortjes passen goed in mijn kleine oren en geven een fantastisch geluid. De oplaadbare en handzame cassette neem je makkelijk mee in de tas en beschermt de oortjes meteen. Het gemak waarmee je ze uit de cassette haalt en daarmee meteen verbindt met je apparaat is ook super fijn. Yup, dit zijn blijvertjes!

De Sudio Tolv is verkrijgbaar in de webshop van Sudio voor een adviesprijs van €119,-. Met de code YOUNAILEDITNL krijg je nu 15% korting in de webshop van Sudio. Bij Bol zijn ze nu in de aanbieding voor €87,99, maar schiet op want ze gaan snel!

 

2 thoughts on “Sudio Tolv True Wireless In-Ear-Mic”

 1. Ha Lisanne,

  Wat een gave oordopjes inderdaad! Die kleur is geweldig!
  Vraagje, blijft de verbinding goed?
  Ik heb helaas tot nu toe de ervaring met draadloze oordopjes, dat de verbinding af en toe wegvalt waardoor ik dan even muziek mis.
  Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

  Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *