Beauty

Mineralissima Stapelreview ♥ Blush, bronzer, foundation & concealer

blogbanner-4

Minerale en natuurlijk cosmetica zie je steeds meer. Make-up wordt steeds vaker bestempeld als natuurlijk, mineraal en goed voor de huid. Toch zie je ook in veel van deze producten nog ingrediënten die schadelijk zijn of helemaal niet zo natuurlijk als in eerste instantie gedacht wordt. Mineralissima daarentegen is een merk wat écht 100% uit natuurlijke en minerale ingrediënten bestaat. Ik beste een vijftal producten en ben erg benieuwd naar deze – voor mij – nieuwe producten! 

IMG_9027

IMG_9042

Wat is natuurlijke minerale make-up?

Minerale make-up is vrij van chemicaliën en schadelijke ingrediënten die je vaak aantreft in normale make-up. De producten die worden gebruikt in minerale make-up zijn allemaal natuurlijk en afkomstig van de aarde zelf met pure en gemalen mineralen. Sommige chemicaliën en parfums in make-up kunnen de huid irriteren en de poriën verstoppen. Minerale make-up is zorgvuldig ontworpen om zich feilloos aan te passen aan je huid zodat het er gezond uitziet en aanvoelt.  De fijne mineralen worden vakkundig ontworpen om je een lichte en zelfs pure uitstraling te geven zonder je poriën te blokkeren wat vervelende puistjes kan veroorzaken. Minerale make-up kalmeert je huid, voorkomt irritatie en vermengt zich prachtig met de natuurlijke oliën van je huid. Als je gevoelig bent voor puistjes dan is het gebruik van minerale producten met uitsluitend natuurlijke ingrediënten voor de gezondheid ongeëvenaard. Het bevat geen parfums, oliën of conserveringsmiddelen die een gevoelige en een vlekgevoelige huid kunnen irriteren.

IMG_9032

IMG_9031

IMG_9039

Ik ontving foundation in twee kleuren, een blush, bronzer en concealer. Deze minerale make-up zit in doorzichtige plastic potjes met een zwarte matte dop. Het formaat is afhankelijk van het product. De foundation zit in dit geval in ‘sample’ potjes met 0,5 gram maar normaal in grotere potten van 10 gram.

IMG_9046

IMG_9049

De opening is speciaal voor minerale make-up. Het is losse poeder wat je door de gaatjes naar buiten kunt ‘schudden’. Zelf schud ik een beetje product in de dop en haal daar mijn kwast door heen. De bovenkant van de opening kun je draaien waardoor je de gaatjes afsluit. Hierdoor blijft het product in de dop, ook wanneer je het opbergt.

minerallisima swatch

De pigmentatie is veel beter dan ik in eerste instantie verwachte. Boven zie je Foundation 3.03 en 3.05 en de Biscuit Concealer. De 3.03 heeft een wat meer roze ondertoon en de 3.05 meer een gele. De 3.03 past het beste bij mijn huidkleur. Onder zie je de Delight Blusher en Ibiza Bronzer. De blush vind ik echt prachtig. Een matte koraalroze kleur, een mooie every day blush. De bronzer is ook erg mooi, maar ik vrees dat deze net iets te donker is voor mij.

minerallisima look

In bovenstaande look heb ik alle producten gebruikt. De foundation 3.03 op mijn gehele gezicht, de Biscuit Concealer onder mijn ogen, de Delight Blusher op mijn wangen en de Ibiza Bronzer net boven mijn kaaklijn en net boven mijn slapen om licht te slapen. De foundation dekt veel beter dan ik verwachte van een poeder foundation. Ik ben zelfs zó tevreden dat ik zeker weet dat ik deze aan ga schaffen wanneer mijn vloeibare foundation op is. Hij is namelijk perfect voor mijn vette huid! Mijn huid ‘neemt’ alle producten op, mijn poriën worden minder zichtbaar en je krijgt er geen poederig pannenkoeken gezicht van. Het viel zelfs Pris op (en dát zegt echt wat!). De dekking is medium. Heb je veel onzuiverheden, dan zul je extra concealer moeten gebruiken want dan is deze poeder niet voldoende. Zo zie je bijvoorbeeld mijn zwangerschap pigment schnorr nog prachtig op mijn bovenlip shinen. De bronzer is eigenlijk ook best oké qua kleur en geeft net wat meer definitie. De blush vind ik ook geweldig en geeft een prachtige subtiele blos. Ik ben zo enthousiast!

IMG_9029

Het moge duidelijk zijn, ik ben om. Echt! Wat een geweldige producten. Favorieten? De foundation en blush for sure! De poeder is licht, dekt goed, laat mijn huid ademen en je voelt het echt niet zitten. De producten doen hun werk gewoon heel erg goed.

Foundation – €14,50 (10 gr)
Concealer – €8,50 (3 gr) 
Blusher – €11,50 (5 gr)
Bronzer – €13,- (5 gr)

Nieuwsgierig geworden? Alle producten zijn verkrijgbaar in de webshop van Mineralissima. Producten uitproberen kan ook heel gemakkelijk, aangezien van alle producten samples verkrijgbaar zijn voor een klein prijsje. 

x Lisanne 

samenwerking

1 thought on “Mineralissima Stapelreview ♥ Blush, bronzer, foundation & concealer”

  1. Wat een prachtige subtiele kleuren!
    Je bent mooi opgemaakt.
    Ik heb ook zoveel onzuiverheden op het gezicht.
    Ga meteen even rondneuzen op de website die dit verkoopt.

    Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *