Beauty

Essence | Liquid Ink Eyeliner – Waterproof

IMG_3172

Eyeliner, lange tijd zag ik het nut er niet echt van in. Ik associeerde het altijd met donkere, dik opgemaakte, zwarte ogen en uit vervaagde make-up. Nope, niks voor mij. Dacht ik… Tot ik me meer ging verdiepen in beauty en wat ging experimenteren met verschillende liners. Stiftjes, kwastjes, gelliners. Ik begon met de Eye Liner Pen van Catrice. Na wat oefenen ging het steeds beter en verving ik de Eye Liner Pen voor een gelliner. Deze staat al lange tijd op nummer 1. Maar de gelliner krijgt geduchte concurrentie…

IMG_3179

 

De Essence Liquid Ink Liner ontving ik via x Pink-Mascara bij een gewonnen pakketje. Eén van mijn eerste eyeliner ervaringen was met zo’n zelfde soort kwastje. Geen succes, het zat overal, behalve op de juiste plek. Eyeliner heb ik toen voor een hele lange tijd geband uit mijn leven. Hierdoor had ik niet zulke hoge verwachtingen van deze eyeliner.

IMG_3184

Het kwastje van de liner is lang en dun. Het is echt een kwastje en geen vilten puntje zoals je ook vaak ziet. Bij het openen van de eyeliner komt er aardig veel product mee, dus het kwastje een beetje afvegen aan de rand is handig. Zeker wanneer je een dun en subtiel lijntje wilt gaan zetten.

De eyeliner is waterproof. Zelf ben ik er niet zo’n voorstander van, en vind ik waterproof vaak meer een last dan een lust. Ik wil make-up wat makkelijk van mijn gezicht te verwijderen is. Aan de andere kant is waterproof eyeliner wel handig. Als ‘ie zijn werk goed doet, blijft hij zitten waar hij zit en gaat hij niet ‘smudgen’ gedurende de dag.

IMG_3187

Zoals je bij bovenstaande swatch ziet, droogt de eyeliner goed op. Deze foto is direct na het swatchen gemaakt, hier en daar zie je nog een paar ‘natte’ plekjes. Eenmaal opgedroogt gaat de eyeliner nergens meer heen! Met het kwastje zijn subtiele lijntjes te trekken, maar voor een meer dramatisch effect kun je zeker ook met deze eyeliner uit de voeten. Dat een eyeliner subtiele lijntjes kan trekken is bij mij een absolute must. Ik houd niet van dikke eyeliner bij mezelf, en het staat me ook niet omdat ik ‘hooded eyes’ (overhangende oogleden) heb. Het kwastje beweegt flexibel mee waardoor je precies en nauwkeurig te werk kunt gaan.

IMG_3390

IMG_3374

IMG_3378

Het aanbrengen gaat erg makkelijk. Zoals ik al eerder zei, komt er aardig veel product mee uit de verpakking. Hierdoor kun je in één keer een lijntje zetten boven je oog. Het kwastje is erg dun en flexibel. Hiermee kun je dicht langs de wimperrand komen en precies je eyeliner aan brengen. Ik houd van een subtiele wing in de ooghoek. Ook dit is prima te zetten met het kwastje.

De eyeliner is inderdaad zeer waterproof en wat lastig te verwijderen. Ik gebruik dan ook geen speciale ‘waterproof’ make-upremover, omdat mijn huid en ogen dit vaak niet erg prettig vinden. (Nóg een reden waarom ik liever geen waterproof make up draag…) Het is te doen met ‘gewone’ make up remover, maar je hebt er wel even een werkje van.

IMG_3182

Ik geloof dat mijn gelliner plaats moet gaan maken voor een nieuwe favoriet. Vanwege het gebruiksgemak alleen al, vind ik deze liner erg prettig! Ik zeg niet dat mijn gelliner niet meer gebruikt gaat worden, maar ik grijp momenteel veel vaker naar deze topper!

De Essence Liquid Ink Eyeliner is te koop in een waterproof en niet-waterproof versie bij Kruidvat voor een super vriendelijke prijs van €2,49. Een absolute budgettopper!

Draag jij eyeliner? Zo ja, wat is jouw favoriet?

22 thoughts on “Essence | Liquid Ink Eyeliner – Waterproof”

  1. Altijd, elke dag eyeliner. Sinds 1,5 jaar gebruik ik die van Catrice. Daarvoor duurdere merken zoals shiseido. Maar budget werkt net zo goed.
    Een tijdje terug kreeg ik bij een Rimmel mascara een gratis gelliner, met een kwastje in de dop. Daar kon ik echt niet mee uit de voeten. Gewoon de oude vertrouwde eyeliner dus.

  2. Een tijdje terug heb ik ook een eyeliner gekocht van essence en deze is echt super fijn! Maar deze ziet er ook erg goed uit, zeker omdat je hiermee erg dunne lijntjes kunt zetten.

  3. Ik heb vaker heel positieve verhalen gehoord over deze eyeliner. Ik denk dat deze ook maar eens tot mijn stash toegevoegd moet gaan worden.

  4. Heel af en toe pak ik eens een eyeliner uit de kast, maar ik kan er niet heel goed mee overweg.. Misschien ga ik het binnenkort nog eens proberen met deze!

  5. Ziet er een fijne eyeliner uit, misschien niet zo’n heel fijn kwastje, maar super dat hij budget is en goed zijn werk doet! Leuk artikel. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *