Nagellak

Bourjois | So Laque Glossy 08 Peach and Love

IMG_5497

M’n eerste Bourjois lak! Ernstig, ik heb een kast vol nagellak, maar menig drogisterij-merk ontbreekt in mijn stash. Bij de 1 + 1 actie van DA nam ik dit lieve kleurtje van de Bourjois So Laque Glossy collectie mee. Ik ging eigenlijk voor de mint/pistache groene kleur (Amande Defilé), maar die kon ik helaas niet vinden. Dit kleurtje had ik ook al een paar keer voorbij zien komen, en ik kon hem met deze mooie korting niet laten liggen natuurlijk!

IMG_5501

De flesjes van Bourjois vind ik altijd erg mooi. Ze vallen op en zijn niet zo standaard. De doppen vind ik gaaf en het ‘rondje’ in de dop vind ik een leuk detail. Dit kleurtje, Peach and Love, komt uit de nieuwe voorjaarscollectie Rendez-vous a Paris van Bourjois. Deze collectie bevat schattige, neutrale en zachte kleurtjes. Perfect voor het voorjaar.

IMG_5504

Het kwastje vind ik echt fantastisch. Hij is niet super breed, maar breed genoeg in mijn ogen. Wat ik zo geweldig vind is de ‘stevigheid’ van de kwast. Hij lakt onwijs prettig en heeft geen last van ‘eigenwijze’ haartjes. Serieus één van de fijnste kwastjes die ik tot nu toe gebruikt heb.

Let’s swatch!

IMG_5505

Oei, ik had vrij hoge verwachtingen van deze lak door alle goede verhalen, maar ik word een beetje huiverig. De lak lakt ietwat streperig en is iets aan de dikke kant. Hierbij moet ik wel (nogmaals) de ‘slechte’ staat van mijn nagels noemen, wat het lakken ook wat moeilijker maakt. Op mijn wijsvinger is dat goed te zien.

IMG_5507

Ai, de beloofde ‘in twee lagen dekkend’ gaat voor mij in dit geval niet op. Zoals je ziet is de lak hier en daar nog niet mooi egaal. Ondertussen begin ik ‘m helemaal te knijpen. Is dit dan echt een ‘overrated’ lakje?

IMG_5511

Na drie laagjes ben ik toch enigszins verbaast. De lak zit prima op mijn nagels alsof er niets aan de hand is met de voorgaande laagjes. Tja, de kleur vind ik toch wel heel erg mooi. Ik moet zeggen dat de kleur goed doet voor mijn handen en ze wat bruiner laten lijken, yay! De lak droogt vrij snel, wat ook een pluspunt is.

De slechte dekking even daar gelaten, vind ik de lak toch wel geslaagd. Nogmaals, de slechte staat van mijn nagels zal hier ongetwijfeld een rol in spelen. De kleur is heerlijk girly en blijft goed zitten. De beloofde 10 dagen redt hij zeker niet, maar drie dagen wel. Voor mij is dit lang genoeg, ik raak snel uit gekeken op mijn nagels. ;) De kleur glanst ook nog eens prachtig voor een creamy lak!

Bourjois So Laque Glossy Peach and Love is te koop bij verschillende drogisterijen voor €8,49 per stuk. Zelf kocht ik de lak tijdens de DA actie voor de helft. Deze actie loopt nog tot 7 juli, dus sla je slag! De lak is ook prima online te krijgen via Douglas.

15 thoughts on “Bourjois | So Laque Glossy 08 Peach and Love”

  1. Inderdaad een prachtig lakje, maar heeft zeker 3 dunne laagjes nodig om echt te dekken. Geldt overigens ook voor de mintgroene lak waar je oorspronkelijk op uit was ;-)

  2. Wat een lief kleurtje!
    Ik heb zelf ook een aantal lakjes van Bourjois, en die dekken bij mij prima met 2 laagjes. Het ligt denk ik ook aan de kleur, en de combinatie met je nagels. Maar op de laatste foto met 3 laagjes vind ik hem wel geweldig! :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *