Boeken

Boek | Shoot! ❤︎ Fotograferen met je hart

blogbanner-5

Met Kerst kreeg ik een boek cadeau wat al zo lang op mijn verlanglijstje stond. Het is een laagdrempelig boek over fotografie. Ik ben er onwijs blij mee en het boek zelf is zo fotogeniek dat ik het niet kon laten om er een kleine blogpost aan te wijden. Ik denk dat dit boek voor collega-bloggers maar ook voor fotografie liefhebbers een fijne tip is! 

img_1191

img_1211

Al een aantal jaar ben ik in het bezit van een fijne, simpele spiegelreflex camera van Canon. Lang fotografeerde ik in de standaard modus en kon ik niet echt overweg met al die extra functies die er op zaten. Toch was ik al erg blij met mijn spiegelreflex, aangezien de foto’s beduidend mooier werden dan met mijn simpele – oude – compact camera van Sony. Langzaamaan verdiepte ik me wat meer in de technische termen, maar eerlijk is eerlijk, literatuur over fotografie is droge en saaie stof. En daar brengt Shoot! verandering in!

img_1194

img_1200

“Fotograferen kan iedereen. Maar echt mooie foto’s maken, hoe doe je dat? Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl, weet hoe je plaatjes schiet die sprankelen en die je raken. Waarop ogen twinkelen, eten er net zo goed uitziet als het smaakt (of beter!) en een middag in het bos iets weg heeft van een sprookje. In dit boek geeft Anki haar fotografiegeheimen prijs. Zonder ingewikkelde technische termen, maar met heldere uitleg en véél inspirerende beelden.”

img_1197

img_1202

Het boek behandelt verschillende thema’s als mensen, interieur, productfotografie, kleuren, natuur en nog veel meer. Vooral het hoofdstuk productfotografie vind ik erg interessant aangezien dit natuurlijk nauw in verband staat met mijn blog. Ik ben geen fotografie talent, zeker niet als het gaat om productfotografie en een oog voor mooie flat lays. Mijn instagram feed is verre van perfect en ik ben stikjaloers op de prachtige foto’s die sommige bloggers maken. Toch merk ik wel dat ik enorm verbeter en dit boek kan daar een grote aanwinst in zijn.

img_1207

img_1209

Het boek is heel fijn geschreven en de foto’s in het boek zijn prachtig. Het boek ademt Zilverblauw, de blog van de schrijfster van het boek. Wat ik vooral ook erg fijn vind, zijn de foto’s die er in staan ter vergelijking. Dezelfde foto wordt op verschillende manieren en met verschillende instellingen genomen. Op deze manier kun je zien wat het effect is van deze manieren en instellingen, erg leerzaam! Daarnaast zit het boek vol met leuke DIY’s, een aantal toffe opdrachten die je uitdagen om verder te kijken en inspiratie op te doen.

img_1205

img_1204

Ik ben super blij met dit boek en kan niet wachten om nog meer te experimenteren met mijn camera. Daarbij is het boek een plaatje om te zien, staat het prachtig op mijn boekenplank en is het super leerzaam. Het leest lekker weg, staat boordevol tips en inspiratie. Een heel fijn Kerstcadeau!

Shoot! Fotograferen met je hart is onder andere verkrijgbaar bij Bol voor €19,95.

x Lisanne

2 thoughts on “Boek | Shoot! ❤︎ Fotograferen met je hart”

 1. Leuke tip om op een fijne manier manier te leren omgaan met een fotocamera!
  Ik speel zelf met mijn fotocamera.
  Daardoor was er een foto die ik jaren geleden zelf gemaakt had uitgekozen en uitvergroot boven een kledingwinkel gehangen waar mijn naam op staat.
  Zo trots als ik was en nog steeds ben.
  Deze foto was later ook verwerkt in andere foto’s.
  Hing het naast winkels etc..
  Met de foto’s die ik tegenwoordig zie op instagram kan ik niet tegenop.
  Toch doe ik mijn best om goede foto’s te maken.

  Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *