Trouwen

Wedding Wednesday | Apps, sites en andere handige tips voor je bruiloft (incl. mini-updates)!

banner

Bij het plannen van een bruiloft komt meer kijken dan dat je in eerste instantie verwacht. Het is een onderdeel van je bruiloft, het er naar toe leven, de voorpret… Het is super leuk, maar vergt ook veel tijd, een goede planning en creativiteit. Gelukkig zijn er in deze tegenwoordige tijd een hoop hulpmiddelen te vinden op internet. Van een aantal dingen hebben Pris en ik dankbaar gebruik van gemaakt of gaan we nog gebruik van maken. Welke dat zijn, lees je vandaag… Leuk om te lezen voor je eigen (toekomstige) bruiloft of gewoon wanneer je nieuwsgierig bent naar hoe wij onze bruiloft aan het plannen zijn!

♡ Pinterest

Pinterest 2

Pinterest is echt mijn go-to site en app om inspiratie op te doen. Al eerder vertelde ik jullie dat ik veel inspiratie wat betreft make-up, haar en nail art van Pinterest haal. Ook leuke ideeën voor school komen vaak van dit digitale prikbord. Want dat is Pinterest eigenlijk, een digitaal prikbord wat betreft allerlei zaken. Een populair item op Pinterest is ‘bruiloft‘. Ideeën voor het feest, kleding, schoenen, haar, make-up, taart….. Je kunt het zo gek niet bedenken en je vind het op Pinterest. Een hoop voorpret heb ik beleefd op deze site. Voornamelijk mijn jacht naar dé jurk begon ik gelijk na onze verloving al op Pinterest.

Pinterest 1

Momenteel pin ik een hoop fotografie foto’s, omdat mijn vader ons gaat fotograferen op het strand (e.d.). Het is onwijs leuk om ideeën op te doen, te zien hoe andere koppels hun bruidsfotografie gedaan hebben en tips te lezen. Ook voor mijn vader is het natuurlijk handig, zo weet hij wat we leuk vinden en wat we globaal in ons hoofd hebben. Ook zijn er een hoop leuke DIY’s te vinden omtrent je bruiloft. Nope, deze site/app kan niet ontbreken tijdens de voorbereidingen, al is het alleen al om de voorpret.

Vind je het leuk om mijn pins te volgen op Pinterest? Klik dan hier en volg mij! Pinterest kun je ook downloaden voor je telefoon of tablet, zo kun je overal Pinnen! 

♡ ThePerfectWedding.nl

theperfectwedding 1

The Perfect Wedding is een site die bijna alles wat betreft de voorbereidingen voor de bruiloft omvat. Het is een soort uitgebreide blog met leuke, informatieve artikelen en ideeën omtrent je budget, je jurk (of smoking), je feestlocatie en ga zo maar door. Zo kun je een budgetlijst, een draaiboek, je planning en je gastenlijst online bijhouden in je Planningtools en rekent The Perfect Wedding alles voor je uit. Super handig! Verder geeft de site je tips over de catering, het feest, de fotograaf, thema’s, DIY’s etc… The Perfect Wedding geeft ook twee keer per jaar een gratis uitgebreid magazine uit voor de iPad. Erg leuk!

theperfectwedding 2

De Perfect Wedding heeft mij vooral geholpen bij het vinden van bruidszaken. Ik ging op zoek naar zaken rondom Arnhem en kreeg zo een lijst met winkels waar ik wel eens zou kunnen slagen. Je kunt voorkeuren wat betreft jurk, accessoires en budget aangeven zodat de zoekresultaten worden aangepast aan jouw voorkeuren. Ik hoop dat steeds meer bruiden deze functie vinden, want je kunt ook recensies over zaken achter laten. Het is toch super leuk én handig om ervaringen van andere (toekomstige) bruiden te lezen? Ik heb in ieder geval al vele ideeën op gedaan en vind dit een absolute aanrader. The Perfect Wedding is een soort van VVV wat betreft alle zaken rondom het plannen van je bruiloft!

♡ Wedding Party App

weddingpartyapp1

Bij onze uitnodiging hebben we een verzoekje gedaan aan alle gasten om de Wedding Party App te downloaden. Met deze app kun je je gasten op de hoogte houden wat betreft de planning voor de dag, accomodaties en foto’s. Wanneer je je aanmeld als bruidspaar bij Wedding Party App (gratis!) krijg je een persoonlijk stukje (afgeschermd) internet waar alleen jij en je gasten op kunnen komen met een speciale link (internet) op wachtwoord (app). Ook gasten zonder smartphone kunnen dus op de hoogte gehouden worden, gewoonvia een unieke link.

weddingpartyapp2

Waar wij de Wedding Party App voornamelijk voor willen gebruiken, is foto’s. Omdat wij geen echte fotograaf hebben gedurende de dag, hebben wij onze gasten gevraagd momenten vast te leggen met hun telefoon of digitale camera. Deze foto’s kunnen ze, meteen of na die tijd, uploaden via hun telefoon of computer op de site of via de app. De foto’s kunnen ze in speciale aangemaakte mappen (ceremonie, diner, feest etc.) zetten zodat alle gasten mee kunnen genieten van de dag door de ogen van de andere mensen. Op deze manier hopen wij een compleet beeld van de dag en avond te krijgen. Het leuke is dat niet alleen wij de foto’s kunnen zien, maar dat de gasten ook meteen in het bezit zijn van de foto’s. Op de dag en avond zelf hangen wij ook hier en daar nog posters op met de code van de app, zodat de gasten er aan herinnert worden. We hopen dat ze massaal van de app gebruik gaan maken, maar dat is natuurlijk afwachten…

De app is te downloaden in de App Store en Google Playstore en heet Wedding Party App. 

♡ eBay

ebay

eBay is een prachtig medium waar je veel voor weinig kunt krijgen. Tenminste, als je er de weg een beetje weet te vinden… Inmiddels weet ik mijn weg meer dan goed (te goed?) te vinden en loop ik regelmatig tegen leuke dingen voor kleine prijsjes aan. Ook voor een (low-budget) bruiloft kan eBay een uitkomst wezen. Risico is natuurlijk dat je niet helemaal weet wat je bestelt (het kan tegenvallen) en dat je ruim van te voren zult moeten bestellen door de levertijd van (vaak) ruim twee weken. Daarom zou ik je ook niet aanraden om je jurk of dure ringen via eBay te bestellen, maar goedkope hebbedingetjes voor leuke prijsjes kunnen uiteraard geen kwaad.

ebay2Zelf heb ik, nadat wij allemaal geslaagd waren voor onze kleding, een hoop aanvullende dingen via eBay gekocht. Zo zochten wij allemaal nog oorbellen, de meisjes nog een kettinkje, haarbandjes en ‘iets om mijn buste wat meer te verhullen’ (A). Ook was ik nog op zoek naar een clutch, maar wilde ik daar zeker niet te veel aan uitgeven omdat ik helemaal niet zeker weet of ik ‘m überhaupt wel gebruik. Natuurlijk ga ik niet alles onthullen, maar zo vond ik onder andere een witte clutch voor nog geen €2,- en kochten we zes haarbandjes voor de meisjes én onze nichtjes voor nog geen €0,70 per stuk! 

Wat je meer kunt vinden op eBay? Morgen komt er nog een uitgebreid artikel over online!

Hopelijk hebben toekomstige bruiden hier wat aan en vonden jullie het leuk om deze kleine updates over onze planning te lezen! De bruiloft komt steeds dichterbij, spannend! Daarom wil ik proberen vanaf nu elke week een Wedding Wednesday (bij genoeg inspiratie) te schrijven. Ik beloof niks, maar probeer het in ieder geval. ;) Tot snel!

handtekening

7 thoughts on “Wedding Wednesday | Apps, sites en andere handige tips voor je bruiloft (incl. mini-updates)!”

  1. wat een leuk artikel!
    Super leuk geschreven ook, jammer alleen dat ik nog niet ga trouwen ;)
    Daar ben ik nog iets te jong voor ;) maar het is altijd leuk om over je bruiloft te fantaseren!

    Xx Julia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge