Trouwen

Wedding Wednesday | Op huwelijksreis!

large (1)

Op het moment dat je dit leest, zijn wij waarschijnlijk aan het nagenieten van onze heerlijke bruiloft. Tenminste, daar ga ik van uit! ;) Omdat de week voor de bruiloft aardig druk is en we daarna lekker op vakantie gaan, heb ik een hoop vooruit geschreven. Waaronder deze post. Vandaar nog geen update over gisteren. ;) Uiteraard houden jullie die tegoed. Eerst gaan Pris en ik heerlijk genieten van een weekje vakantie. Morgen gaan we op huwelijksreis!

Donderdagochtend vertrekken Pris en ik met de half 9 boot, waarna we in Leeuwarden op de trein stappen naar Schiphol. Om 16.50 uur vertrekt ons vliegtuig naar Hongarije, Boedapest om precies te zijn. Pris is kwart Hongaars en Hongarije/Boedapest stond altijd al op haar lijstje om te bezoeken. De stad lijkt mij ook onwijs mooi, dus de keuze was snel gemaakt

Verblijf. 
We gaan van donderdag tot donderdag, echt een volle week dus. Zo hebben we de tijd om lekker van alles te bekijken, maar tegelijkertijd ook gewoon vakantie te kunnen vieren. We slapen in het Central Hotel 21. Dit ligt aan de Oostzijde van de Donau, in het stadsgedeelte wat ook wel Pest genoemd wordt. Ons hotel ligt iets uit het centrum, maar vooralsnog makkelijk bereikbaar. Er is genoeg openbaar vervoer en ook de taxi’s zijn niet zo duur. Maar we zijn voornamelijk van plan om lekker te voet Boedapest te verkennen.

Bezichtigingen.
Er zijn een paar dingen die we sowieso willen gaan bezoeken en bezichtigen. Zo willen we graag een wandeling maken over de Andrássy Ûtde boulevard die het Elisabethplein met het Heldenplein en het stadspark verbindt. Met een beetje mooi weer kunnen we heerlijk vertoeven in het stadspark na deze wandeling van 3,5 kilometer. Verder willen we graag een boottocht maken over de Donau en het Margaretheneiland bezoeken wat in de Donau ligt. Uiteraard willen we ook naar de andere kant van de Donau, het stadsgedeelte Buda om daar de prachtige heuvels en de burchtwijk te bezichtigen.

Winkelen.
Natuurlijk moet er ook gewinkeld worden, al is dat niet de hoofdzaak van de vakantie. In Boedapest zijn een hoop markthallen te vinden, wat ik altijd heerlijk vind op vakantie. Souvenirs kopen voor het thuisfront en lekker neuzen tussen lokale én foute toeristische kraampjes. Een bekende winkelstraat is de Vaci UtcaHier vind je bekende winkels en merken, maar tegelijkertijd hangt hier natuurlijk een prijskaartje aan. Leuk om lekker te neuzen, dat dan weer wel. Verder zijn er in Boedapest ook genoeg winkelcentra te vinden. Uiteraard wil ik ook even op zoek naar leuke Hongaarse make-upjes en verkopen ze geloof ik ook leuke merken als Flormar in Boedapest. Ik ga me wel vermaken daar! ;)

Eten en drinken.
Buiten winkelen en de toerist uithangen, houden Pris en ik beiden natuurlijk van lekker eten en drinken. In Boedapest kun je heerlijk eten voor leuke prijsjes, dus dat komt helemaal goed. Verder staat Boedapest ook bekend om haar koffiehuizen. Aangezien we ook van lekkere koffie houden, gok ik dat we daar vast ook nog wel een bezoekje aan zullen brengen…

Eén ding staat in ieder geval voorop; we gaan genieten! Lekker met zijn tweetjes een weekje quality time. Weg van dagelijkse bezigheden en alleen maar leuke dingen doen. Ik heb er onwijs zin in! De komende tijd zullen er wel posts online komen, maar misschien wat minder dan je gewend bent. Na 11 april zijn we weer thuis en zal ik rustig aan het bloggen weer oppakken.

Uiteraard zal ik af en toe een update plaatsen op de social media. Vind je het leuk om af en toe wat te zien, dan is het het handigst om mij op Instagram te volgen. Daar zal ik vast wat kiekjes plaatsen de komende week!

handtekening

8 thoughts on “Wedding Wednesday | Op huwelijksreis!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *