Spelen

Jippes favoriete buitenspeelgoed

Op het moment van typen komt storm Ciara langzaamaan onze kant op en regent het buiten pijpenstelen. Toch hebben wij gisteren de hogedrukspuit uit de schuur gehaald om de tuin al een beetje voorjaar-proof te maken. We kunnen al vroeg in het voorjaar buiten zitten en aangezien onze tuin veranderd was in een groene oase, moesten we daar iets aan doen. Het zonnetje scheen heerlijk en dus kan weer heerlijk in onze tuin gespeeld en koffie gedronken worden! Jippe is ook blij, want die speelt graag buiten. Vandaag zet ik zijn favoriete buitenspeelgoed op een rijtje.

Zand, zand, zand

Welk kind houdt er niet van zand? Die van ons in ieder geval wel… Zeker nu hij op de basisschool zit, moeten we regelmatig schoenen en broekzakken legen. Voor onze tuin make-over hadden we altijd al een zandbak en die moest ook met het nieuwe speelgedeelte weer terugkomen. Jippe speelt veel met zijn graafmachines, maakt zandijsjes en taartjes en bouwt kastelen. Komend voorjaar vullen we het zandbakzand zeker weer aan.

Blokken

Hoewel ik er over na zat te denken om de houten blokken weg te doen, denk ik dat ik ze nog maar een jaartje hou. Regelmatig zit Jippe op ons grote buitenspeelkleed nog met blokken te spelen. Hij bouwt er hele dorpen van en kan zich helemaal verliezen in het spel. Grappig, want binnen taalt hij absoluut niet naar dat soort speelgoed.

Plum Discovery Woodland Speelhuis

Absoluut favoriet en eigenlijk dé plek waar Jippe het meest te vinden is; zijn speelhuis. Ik heb er al vaker over geschreven op mijn blog en social media en dit is echt een gouden aankoop. Het huis fungeert vaak als boot waar hij de kapitein is. Wij zijn overigens dan vaak de walvissen die hij door zijn verrekijker spot (no kidding).

Voertuigen…

…zoals Jippe ze noemt. Zodra Jippe buitenkomt leegt hij eerst de schuur. Zijn step, tractor, driewieler en loopfiets worden het terras op gesleept en er wordt rond gereden, in geparkeerd en geracet. Zijn step gaat sowieso op het moment veel mee naar buiten. Ook als we de honden uitlaten gaat Jippe regelmatig mee op zijn step.

Balspelen

In onze tuin vind je veel ballen. Er wordt veel gevoetbald, maar ook heeft hij een klein basketbal net van zijn grote broer gekregen voor zijn 4e verjaardag. Daarnaast hebben we nog een kegelset, jeu de boules en skippy ballen waar veel mee gespeeld wordt.

Water! 

In onze tuin kan het goed warm worden. Niet voor niets dat we met de eerste zonnestralen al heerlijk buiten kunnen zitten. Zomers heeft dat z’n keerzijde want als het echt wam is, is het bij ons bloedje heet. Het zwembad, maar ook de waterpistolen en zijn brandweerslang zijn favoriet. Het leukste? De buurman nat spuiten over de schutting natuurlijk.

Ik kan niet wachten tot het voorjaar weer écht om de hoek komt kijken. Alles lijkt op de een of andere manier altijd zo veel makkelijker te gaan… Kom maar door met die zon!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge