Spelen

Dit zijn Jippes favoriete Nintendo Switch spellen (kleuter)

Als gezin zijn wij dol op spelletjes. Offline én online. De Nintendo Wii is hier jarenlang actief gebruikt door jong en oud. Sinds ruim een jaar hebben we de Nintendo Switch en ook die wordt door het hele gezin veel gebruikt. We hebben inmiddels dan ook aardig wat games verzameld. Dit zijn de favorieten van onze kleuter!

Super Mario Party

Adviesleeftijd: 3 jaar en ouder
Aantal spelers: 1 – 4 spelers

Een leuk Party Spel zoals die er veel waren voor de Wii en WiiU mis ik echt nog voor de Nintendo Switch. Gelukkig is daar Mario Party! Super gezellig om als gezin of met vriendjes te spelen. Jippe kan kiezen voor een bord spel, samenwerken of gewoon losse mini-games. Tijdens Mario Party speel je kleine games die onderdeel zijn van een grotere game. Zie het als een gezellige bordspel, maar dan digitaal. Leuk en te spelen voor jong en oud!

Normaal €64,99, nu €49,99 bij Bol

Yoshi’s Crafted World

Adviesleeftijd: 3 jaar en ouder
Aantal spelers: 1 – 2 spelers

Dit spel is echt leuk voor jong én oud. Je kunt dan ook voor een makkelijke en moeilijkere variant kiezen. De levels zien er super aantrekkelijk uit, ook voor kinderen. Alles is van papier en karton, één grote kleurrijke knutselwereld. Het doel van het spel is door alle verschillende werelden te reizen, hiervoor je moet tijdens de levels bloemen verzamelen die goed verstopt zitten. Deze kun je o.a. vangen door te schieten met eieren die je gaandeweg verzameld. Niet een superspannend spel en redelijk standaard als je de “Mario achtige” games kent. Wel super vermakelijk, mooi én toegankelijk voor kinderen met veel leuke extra’s.

€56,99 bij Bol

Mario Kart 8 Deluxe

Adviesleeftijd: 3 jaar en ouder
Aantal spelers: 1 – 8 spelers

Al jaren favoriet hier in huis! De meest gespeelde game tijdens game avondjes met vrienden maar ook in ons gezin hebben we regelmatig even een toernooitje tussendoor. Mario Kart 8 is meteen ook een stuk toegankelijker voor de jongere gamers omdat het wat makkelijker te besturen is. De vele personages en werelden waar je uit kunt kiezen zijn tof en zien er goed uit. Dit blijft echt heel lang leuk.

Normaal €59,99, nu €49,99 bij Bol

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020

Adviesleeftijd: 3 jaar en ouder
Aantal spelers: 1 – 4 spelers

Sportspelletjes in Mario stijl, altijd goed! Bij Mario en Sonic strijd je om de Olympische Medailles tijdens allerlei sporten zoals boogschieten, speerwerpen, surfen, hardlopen en nog veel meer. Sommige sporten zijn relatief makkelijk te besturen, anderen zijn echt nog wat moeilijker voor Jippe. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid dat je zelf kiest welke sporten je doet en welke niet. Daarnaast kun je ook retro-sporten beoefenen in de oude Nintendo 64 stijl en is er een verhaal-mogelijkheid. Voor dat laatste moet je echt kunnen lezen en zelf hebben we dit nog niet echt gespeeld. De losse sportspelletjes zijn leuk genoeg.

€56,99 bij Bol

Super Mario Bros U. Deluxe

Adviesleeftijd: 3 jaar en ouder
Aantal spelers: 1 – 4 spelers

De klassieke Nintendo Game; Super Mario Bros. Ook op de Wii was deze altijd een groot succes hier, maar de Nintendo Switch versie is vooral ook voor de jongere spelers echt een stuk leuker. Doordat je verschillende personages (en dus moeilijkheidsgraden) kunt kiezen om mee te spelen was dit al snel te spelen voor Jippe. Je kunt namelijk kiezen voor de nieuwe personage “Nabbit” die praktisch onverwoestbaar is en dus veel makkelijker door levels heen loopt. Dit laatste is dan wel weer een moeilijkheidsgraad voor de rest trouwens, als die wel “gewoon” spelen en Nabbit hard vooruit loopt… Hilariteit gegarandeerd.

Normaal €64,99, nu €49,99 bij Bol

Just Dance 2018

Adviesleeftijd: 3 jaar en ouder
Aantal spelers: 1 – 4 spelers

Dansen, dat kan iedereen! Dit spel wordt door de meiden en mij altijd veel gespeeld op onze oude Wii en moest bij de aankoop van de Switch natuurlijk ook weer worden aangeschaft. Nooit gedacht dat Jippe het ook zo leuk zou vinden. Het doel van het spel is simpel. Met de controller in de hand probeer je de bewegingen van de dansers op het scherm zo goed mogelijk na te doen. Er is ook een speciale kinderomgeving met leuke dansjes voor kinderen. Jippe vindt eigenlijk alles wel leuk en springt de kamer rond, zo leuk!

€29,99 bij Bol

Zoals je ziet vooral heel veel Mario spelletjes. Er zijn nog meer spellen die Jippe wel eens speelt, maar waar hij dan toch vaak nog hulp nodig heeft van ons om bepaalde levels te voltooien. Bovengenoemde spelletjes kan Jippe echt bijna zelfstandig spelen, dit zie je ook aan de adviesleeftijd van 3+. Het is echt niet zo dat Jippe 24/7 achter z’n scherm zit, hierin proberen we goed balans aan te brengen (want als het aan hem ligt….). Het samen spelletjes spelen is gewoon super leuk en gezellig!

1 thought on “Dit zijn Jippes favoriete Nintendo Switch spellen (kleuter)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *