Home

Tuinverbouwing | Speelhuis voor Jippe

Vorig jaar begonnen we langzamerhand met het opknappen van de tuin. We legden terrasjes en Pris bouwde een afdakje voor opbergruimte en en om met minder weer heerlijk onder te kunnen zitten. We hadden nog een oude glijbaan staan en een schommel, maar eigenlijk werd Jippe daar te groot voor. Dit voorjaar was het volgende project aan de beurt: een speelplek voor Jippe. Vandaag laat ik je zien hoe we dat hebben aangepakt!

We hebben ons lang georiënteerd op vele speelhuisjes. We waren een beetje kieskeurig want eigenlijk wilde we niet een standaard huisje met glijbaan. We hebben geluk met onze tuin aangezien we een betegeld terras hebben en daarnaast nog een redelijk groot gazon waar Jippe heerlijk kan spelen. Achterin de tuin is het alleen redelijk “donker” waardoor er weinig echt groeit. Daarom wilden we op die plek graag een plekje voor Jippe creëren.

Natuur Speelhuis

Uiteindelijk viel ons oog op het Plum Play Woodland Treehouse. Een speelhuisje met verschillende mogelijkheden die helemaal bij ons en onze tuin past. Het speelhuisje komt uit Engeland en is maar beperkt leverbaar en dus hebben we wel even moeten wachten. Maar begin juni stond ‘ie eindelijk! En toen begon het aankleden. Want zoals je ziet staat hij hier nog in “zwart” zand. En geloof me, dit is niet bevorderlijk voor je kleren, je huis, je schoenen en ga zo maar door. En daarnaast, het was ook nog een beetje kaal.

En wat leggen we eronder?

Aangezien Jippe wel graag in de zandbak speelt, besloten we er een combinatie van te maken. Pris legde zeil over de gehele oppervlakte en we kochten flink wat zakken speelzand. We wilden niet het hele plekje met zand en dus moesten we nog op zoek naar iets wat we er verder neer wilden leggen. We hebben verschillende opties overwogen, zoals een houten vlonder, en grind maar uiteindelijk zijn we voor houtsnippers gegaan. Jippe is altijd erg bezig in de tuin en mocht ook zijn eigen plantjes kiezen. De paarse, gele én de tomatenplant in de houten bak heeft hij zelf uit gekozen. De tomaatjes worden trouw geplukt én gegeten!

 

Pimpen maar! 

Bij het speelhuisje zelf zit standaard een emmer, tuingereedschap, buitenverf met glazen plaat en een houten plantenbak. Wij zochten het internet af om het nog net iets meer op te pimpen en voegden daar uiteindelijk klimstenen (rechts), een verrekijker, een stuur, een telefoon (yup…) en een vlag aan toe. Jippe heeft het huisje omgedoopt tot piratenschip, haha. Ook hingen we solar lampjes op, dit geeft ‘s avonds zo’n leuk effect!

De afwerking

Het geheel zetten we af met hout. Dit loopt inmiddels helemaal rond waardoor het zand en de houtsnippers niet in het gazon terecht komen. Ideaal en werkt super goed! Aan de linkerkant maakte Pris een bloembak waar Jippes paarse bloemetjes staan. Daarnaast legde Pris een terras waar we vooral in de namiddag en avond nog heerlijk in de zon kunnen zitten. Gezellig naast het speelgedeelte. Wij drinken koffie, BBQ-en en borrelen hier terwijl Jippes (en zijn vriendjes) heerlijk spelen. Het terras wilden we in eerste instantie ook met hout leggen, in de vorm van vlonders, maar de tegels konden we overnemen dus die keuze was makkelijk gemaakt.

Buiten verven

Onder het speelhuisje is een heerlijk plekje waar Jippe in zijn “hut” zit. Hier zit een plastic plaat waar je met een soort verfstiften op kunt verven. Super leuk en een tof extraatje. Ik gok dat dit plekje straks als hij wat ouder is, ook een mooie verstop plek is. Het leuke is dat je het huisje zo leuk kan oppimpen en ook nog kan veranderen en aanpassen als hij wat ouder wordt. Het is hier echt een enorm succes! De glijbaan gaat lekker hard en we hebben inmiddels speeltegels aan het uiteinde gelegd want daar ontstond een mooie kuil, haha.

We zijn nog elke dag blij met ons speelhuisje. Hij past mooi in onze tuin, Jippe speelt er super veel mee en we zijn trots op onze eigen creatie. Een fijn plekje voor je kind in de tuin is zo’n meerwaarde! Jippe speelt mooi terwijl wij heerlijk buiten zitten, zo fijn! Het volgende project is het inrichten van het plekje onder het afdakje. Maar ik gok dat dat komend voorjaar wordt!

2 thoughts on “Tuinverbouwing | Speelhuis voor Jippe”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *