Lifestyle

Het cadeau dobbelspel (gratis printable)

Sinterklaas is in het land! Dat betekent voor mij toch de officiële start van de feestdagen! Al jaren spelen wij met de feestdagen “Het Dobbelspel”. Dit spel is inmiddels aardig bekend en er zijn al talloze varianten op te vinden en zelfs te koop bij verschillende warenhuizen. Wij speelden het vroeger altijd met ons gezin thuis en nu spelen we het rond (of na) de feestdagen altijd met vrienden. Omdat ik op internet alleen maar dobbelspellen kon vinden van 3 rondes en niet met 5 rondes zoals wij altijd speelden, besloot ik er zelf één in elkaar te zetten. Zoek jij nog een leuk spel voor de feestdagen (of gewoon omdat het leuk is), download dan hier de kaartjes met spelregels!

Het dobbelspel

Het Dobbelspel is inmiddels aardig bekend, maar mocht je het niet kennen een beknopte uitleg: Je koopt voor een afgesproken bedrag een aantal kleine (of grote) cadeautjes. Niet (allemaal) specifiek voor één persoon, maar leuke algemene, gekke of schattige cadeautjes. Bij ons is de hilariteit altijd groot want naast cadeautjes wordt er ook altijd van alles ingepakt wat iemand anders maar al te graag kwijt wil. Tijdens het dobbelspel strijd je om deze cadeautjes. Het spel bepaalt met welke cadeaus jij naar huis gaat aan het eind van de avond, hilarisch!

Wij spelen altijd vijf rondes. Zoals ik al zei kon ik op internet altijd maar ongeveer drie rondes vinden en dat vind ik veeeeeel te kort. Vandaar dat ik “onze” regels graag met jullie deel! Met deze rondes heb je gegarandeerd een avondvullend programma!

Wanneer je hier of op de afbeelding klikt, krijg je een pdf documentje dat je kan uitprinten en bij het spel kunt houden als kaartjes.

Het design heb ik bewust “neutraal” gehouden. Zo kun je de kaartjes voor elke feestdagen of sterker nog het hele jaar door gebruiken wanneer daar de gelegenheid voor is.

Veel speelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge