Lifestyle

Kleine rustmomentjes voor jezelf creëren.

Druk, druk, druk! Wij vrouwen rennen van hot naar her, zijn bezig carrière te maken, te studeren, te zorgen voor kinderen en.. oh ja, misschien heb je ook een partner wie nog wel eens wat aandacht van je wil. Met al deze drukte vergeten we regelmatig onszelf. Ook ik neem maar zelden echt een moment voor mijzelf. Soms moet ik bewust even afremmen en tijd nemen voor kleine dingen en even heerlijk niksen. Thuis probeer ik daarom regelmatig kleine momentjes voor mezelf of voor ons samen te creëren. Vandaag, mijn tips!

Zorg voor een ontspannen en relaxte sfeer

Waar je jouw moment van rust ook pakt, zorg er voor dat de sfeer ontspannen is en dat je niet gestoord wordt. Zet je telefoon op vliegtuigstand en leg deze weg. Je telefoon zorgt – soms onbewust – voor onrust en blijf je verbonden met werk of andere zaken. Creëer daarnaast een prettige ambiance met kaarsjes, essentiële olie en fijn licht. Zelf kan ik enorm genieten van kaarsjes, geurkaarsen en schemerlicht. Het moet allemaal vooral niet te fel zijn. Zoek een moment voor jezelf in de badkamer, ga languit op de bank in de woonkamer of kruip in een schone set nachtkleding tussen de frisse lakens in de slaapkamer.

Lees een boek

Mijn ultieme ontspanning! Gooi je studieboeken of dossiers aan de kant en duik in een spannend, romantisch of grappig boek. Ik kan enorm genieten van een goed boek en zie de tijd om een boek te lezen als enorme luxe op het moment. Ik geniet er dan ook extra van. Ben je niet zo’n lezer of ben je te moe om te lezen? Pak dan een luisterboek. Verassend genoeg vind zelfs ik als boekenwurm dat enorm ontspannend.

Comfortabele kleding

Eerlijk? Het moment dat ‘s avonds mijn schoenen, spijkerbroek en bh uit kan is één van de beste momenten van de dag. Tijd voor jezelf nemen in niet lekker zittende kleding kan er voor zorgen dat je niet optimaal kunt genieten. Tegenwoordig heb je veel mooie en comfortabele huispakken en loungewear. Zonder dat je er uit ziet als een slons, kun je alsnog heerlijk op de bank kruipen met een lekker zittende jogger en hoodie. Een webshop die een uitgebreid aanbod heeft aan heerlijke nachtkleding, loungewear, lingerie en badkleding is LASCANA. De set  met de roze (!) sweater van Bench is mijn favoriet!

Creëer je eigen spa wellness at home

Kijk, niets kan een echte spa overtreffen natuurlijk, maar er zijn middelen om het thuis proberen te evenaren. Met een beetje geluk heb jij zo’n heerlijke badkamer die één en al rust uitstraalt. Met van die Oosterse mozaïek tegels in de badkamer krijg je natuurlijk het ultieme spa-gevoel. Laat het bad lekker vollopen, strooi hier heerlijk badzout, badolie of een bruisbal in en genieten maar. Nogmaals, telefoon aan de kant! Neem dat spannende boek mee, zet een muziekje aan of sluit je ogen en geniet van de rust. Breng een lekker maskertje aan, scrub je lichaam en gezicht en smeer jezelf naderhand in met een lekkere bodylotion of -butter. Geen bad in huis? Een lekkere lange douche kan ook wonderen verrichten!

Kopje thee erbij

Een goede kop thee is wat mij betreft onlosmakelijk verbonden met me-time. Thee wordt niet voor niets heel veel geschonken in vele spa’s. Het is belangrijk om je vochtbalans op peil te houden maar ook heeft thee vaak een ontspannende uitwerking. Het drinken van een kopje thee is al eeuwen een beproefd middel dat kan helpen bij stress en spanning. Maar gewone thee bevat cafeïne, kies daarom voor een groene kruidenthee zonder cafeïne. Behalve overdag bij spannende situaties om stress te verminderen, kan een kopje voor je naar bed gaat ook helpen om beter en rustiger te slapen.

Doe-het-zelf manicure

Naast je lichaam, verdienen je handen ook wel eens een lekker oppeppertje. En dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Verwijder eerst oude restjes nagellak. Scrub je handen met een scrub of gewoon wat olijfolie en wat suiker. Week ze minimaal 5 minuten in lauwwarm water en verzorg daarna je handen en nagels. Duw je nagelriemen naar achter en masseer daarna nagels en nagelriemen om de circulatie te verbeteren. Dit zal het bloed naar je handen en nagels beter laten stromen en de celvernieuwing stimuleren. Hierna wikkel je je handen in een warme handdoek en zorg je dat je handen en nagels goed droog zijn voor je je nagels voorziet van een nieuw kleurtje. Mocht je je handen nog willen invetten met een lekkere vette crème, zorg dan dat je nagels goed droog zijn wanneer je ze gelakt hebt!

Denk om je voeding en beweging

Als ik iets geleerd heb is dat voeding en beweging écht verschil kan maken wat betreft je fit voelen. Eet genoeg groente, fruit en vezels en zorg voor genoeg beweging. Ga lekker wandelen of sporten. Neem een frisse neus na het eten en ga een blokje om.

Rust nemen en even niets doen… Vooral dat laatste is iets wat we tegenwoordig maar slecht kunnen. We zijn rusteloos en hebben altijd maar het gevoel iets te moeten doen en vooral niets te moeten missen. Soms is het goed om even niks te doen. In bad, op bed of op de bank. Gewoon genieten van de stilte om je heen. Eens zien hoe lang je dat vol houdt!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *