Lifestyle

Spelletjes spelen met Apple Arcade

Als je ons langer kent weet je dat we enorme Apple liefhebbers zijn. You hate it or you love it, en wij doen duidelijk dat tweede. Alles werkt samen en van het design en de uitstraling zijn we gewoonweg fan. Apple heeft inmiddels ook aardig wat diensten toegevoegd en één van de nieuwste diensten is Apple Arcade. Wij houden wel van een game en dus konden we niet wachten dit uit te proberen!

Apple Liefhebbers

In 2011 kochten we de iPad 2 en sindsdien zijn daar verscheidene iPhones, een MacBook, de AppleTV en de Apple Watches aan toegevoegd. Meestal nemen onze kinderen onze oudere iPhones over of sparen ze voor een refurbished model. Eerlijk is eerlijk, Apple is niet goedkoop en op deze manier kon de oudste dochter destijds de iPhone 8 bij KPN kopen. Van de iPad tot de Watch, ik ben er nog steeds super blij mee.

AppleTV

Eén van de inmiddels oudste devices van Apple hier in huis is de AppleTV. Ik wist voor we er één aanschafte nooit echt wat ik me er bij voor moest stellen, maar het is een toffe toevoeging waardoor je nog meer uit je mobile devices kunt halen. Met de komst van de vele Smart TV’s lijkt AppleTV wat overbodig geworden, maar niks is minder waar. Wij hebben een Smart TV én gebruiken daarnaast nog regelmatig de AppleTV om beeldmateriaal van onze MacBook of iPhone te streamen op de tv (hallo samen vakantiefoto’s kijken!). Daarnaast kun je eenvoudig films huren en verschillende apps op je TV gebruiken. En…. met de komst van Apple Arcade tover je nu je TV in een handomdraai om in een gaming device!

Apple Arcade

Met Apple Arcade moet je niet verwachten dat je je TV omtovert in een PlayStation of Xbox device. Apple Arcade brengt gamen op een ander level. De designs van de Arcade Games zijn prachtig en sommigen bijna kunstzinnig te noemen. De nadruk ligt op het spelen van kwalitatief goede games van onafhankelijke (grote) gameontwikkelaars. Apple heeft toezicht wat betekent dat er geen troep tussenzit. Je zult dus geen gewelddadige of bloederige spelletjes tegenkomen wat het echt geschikt maakt voor het hele gezin. Voor €4,99 per maand kun je met 6 gezinsleden onbeperkt gamen. Je wordt dus ook niet verrast door onverwachte in-app aankopen. De games zijn zo ingericht dat je ze ook makkelijk on the go kunt spelen. Heb je een spel gestart op de AppleTV, dan kun je onderweg verder spelen op je nieuwste iPhone 11. Spelen kan makkelijk op de telefoon zelf, maar je kunt ook je PlayStation of Xbox controller koppelen voor een echte game experience.

Onze favorieten

Wij sloten een gratis proefabonnement af voor een maand en hebben inmiddels flink wat games uitgeprobeerd. Onze nieuwste AppleTV 4K ondersteunt Apple Arcade maar het spelen met de telefoon als controller was wel echt even wennen. Spelen op de iPhone en iPad ging verder prima. Overigens zal het binnenkort – na een update – ook op de Mac beschikbaar zijn.

Rayman Mini

Met Rayman Mini ren je – zo klein als een mier – door een natuurgebied. Je gebruikt planten om te springen en vooruit te komen en timing is cruciaal. Je doel is om zo snel mogelijk door de wereld te rennen en vuurvliegjes te verzamelen. Verslavend!

Sonic Racing

Exclusief voor Apple Arcade bracht Sega Sonic Racing uit. Een klassieke race game die wel wat wegheeft van Mario Kart. Items pakken en zo snel mogelijk finishen met je team. De besturing op het scherm is even wennen, maar dit gaat snel. Nog leuker wanneer je het op de Apple TV kunt spelen samen met anderen.

Lego Brawls

Een vechtspel in een Lego vormpje gegoten. Een beetje als Super Smash Brothers, maar dan wat “vriendelijker”. Je speelt in teams, online met andere spelers. Vergt wat oefening wat betreft besturing maar dit is dus stiekem heel erg tof. De Lego Look doet het wat mij betreft ook goed.

Dear Reader

Mijn favoriet is misschien een beetje suf. Naast veel actie en platform games biedt Apple Arcade ook puzzels. Dear Reader is een puzzel voor alle (Engelse) literatuur liefhebbers. Je wordt door bekende boeken en quotes geloodst en krijgt hierbij verschillende opdrachten die te maken hebben met woordkeuze, anagrams etc. Klinkt suf maar ik vind het tof en zeer ontspannend, haha.

Apple Arcade brengt echt iets tofs en nieuws op de markt. Games die je waar dan ook kunt spelen. De spelletjes zijn zo ingericht dat je ze korte momenten kunt spelen en het op een ander moment, eventueel zelfs met een ander device, weer kunt oppakken. De spelletjes die op dit moment beschikbaar zijn zien er stuk voor stuk tof uit en er is voor ieder wat wils. Apple heeft beloofd het aanbod gauw uit te breiden dus ik ben benieuwd wat er nog meer volgt!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *