Moederschap

Confessions van een peutermoeder

Toen ik net moeder was schreef ik een ‘confessions’ blog, met allerlei bekentenissen over mezelf en het kersverse moederschap. Inmiddels is Jippe 2,5, ben ik moeder van een peuter en heb ik wat nieuwe bekentenissen voor jullie. Want oh mensen, het leven met een peuter is super leuk en grappig, maar af en toe ook een behoorlijke uitdaging. Ready?

❤︎ Ik ben nog niet toe aan afscheid nemen van middagslaapjes

Jippe begint langzaam minder slaap nodig te hebben, maar als hij ’s middags niet (meteen) wilt slapen, laat ik ‘m rustig liggen kletsen en spelen in zijn bed. Stiekem heb ik die tijd voor mezelf ’s middags écht nog nodig want; Phase 10 met de vrouw, studie, werk, Netflix enzo. Gelukkig slaapt hij regelmatig nog 2,5 tot 3 uur ’s middags. Hallelujah!

❤︎ Ik geef mijn peuter weekends wel eens eerder ontbijt zodat hij niet mijn Danarol croissantjes inpikt

Shame on me! Ik deel met liefde alles met mijn peuter, echt waar. Maar Danarol croissants vind ik zó lekker dat ik ze alleen met pijn in mijn hart deel. Dus geef ik Jippe, als we croissantjes eten, ’s ochtends eerst ontbijt en ga dan croissants maken. Hij zit vol tegen de tijd dat ze klaar zijn. Parenting done well! 

❤︎ Ik zet Jippe voor de tv als ik eeeeven druk ben met andere dingen

Weet je wat het is met peuters? Die kunnen zich gewoon nog niet altijd zelf vermaken. Jippe leert dat steeds beter, maar er zijn van die dagen dat meneer de hele dag achter me aanloopt en samen wilt spelen. Super lief natuurlijk, maar soms gewoon niet heel erg praktisch wanneer je even wat dingen moet doen in huis, voor het werk of studie. En dan is de tv soms een fijne redding. Guilty as hell! 

❤︎ Jippe heeft nog een speen en ik kan het niet over mijn hart verkrijgen deze weg te doen

Jippe en zijn speen zijn dikke vrienden. Letterlijk. Hij ziet zijn speen net als zijn knuffels als een vriend. Hij neemt er braaf afscheid van (ook letterlijk) als hij uit bed gaat en hij heeft ‘m dus alleen bij het slapen, maar volgens mij wordt dat echt nog een dingetje wanneer hij het moet gaan afleren. Dus dat stellen we nog maar eventjes uit.

❤︎ Ik geef m’n kind alvast een krentenbol of banaan in de supermarkt

Boodschappen doen met Jippe is over het algemeen prima te doen hoor. Hij kletst ons de oren van de kop en vindt het meestal reuze gezellig. Maar je hebt van die dagen dat je eigenlijk net voor etenstijd gaat of dat meneer gewoon een slechte bui heeft. Een zak krentenbollen of tros bananen is dan snel gekocht. Afrekenen doen we bij de kassa wel. ;)

❤︎ Soms zeg ik dat het bedtijd is, terwijl het eigenlijk nog niet de tijd is die Jippe normaal gesproken gaat slapen

Hey, de dag duurt soms gewoon een beetje lang. Het is een feestje, het moederschap. Maar feestjes zijn soms ook best een beetje vermoeiend. En dan is het soms gewoon lekker dat we een peuter hebben die over het algemeen zonder morren naar bed gaat. Handig!

❤︎ Ik neurie regelmatig de hipste tunes van Brandweerman Sam, Dora en Shimmer & Shine

De tv is iets magisch. De soundtracks van die liedjes vindt Jippe ook super leuk en hij “zingt” regelmatig mee. De filmpjes gaan over het algemeen overigens flink in de herhaling en dat betekent dat ik na een uurtje tv kijken niet meer van de tunes van het gemiddelde tekenfilmpje afkom. Soms word ik ’s nachts er zelfs wakker van!

13 thoughts on “Confessions van een peutermoeder”

  1. Ik gaf mijn dochters ook altijd een banaan of een krentenbol in de supermarkt. Dat was onderdeel van ons ‘uitje’. Zelfs nu nog vragen ze er om als we boodschappen doen

  2. Is allemaal heel herkenbaar! Ik ben zo blij dat we in het tijdperk van de tv etc. Leven. Als Fedde straks geen middagdutjes meer nodig heeft zou dat ook flink wennen zijn. Meestal duren ze nu nog een klein uurtje, maar dat is even een rustig momentje voor mezelf. Heerlijk!
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge