Persoonlijk

Zaterdag Mamadag | Pregnancy Questions #1

3

Op de blog van Joyce kwam ik een soort van tag tegen; Pregnancy Questions. Het leuke is dat je deze meerdere malen tijdens je zwangerschap kunt invullen omdat de antwoorden uiteraard (deels) veranderen. De vragen gaan over allerlei zaken rondom de zwangerschap. Aangezien ik met een update wil wachten tot volgende week, leek me dit wel leuk als opvulling en tegelijkertijd als ‘mini-update’!

Hoever ben je nu?
15 weken en zes dagen.

Hoeveel ben je aangekomen?
Moet ik deze vraag beantwoorden? 7,5 kg. Auch. Maar goed, ik ‘groeide’ natuurlijk vrij vlot, helemaal in het begin. Gelukkig heb ik het idee dat het meeste gewicht in en om mijn buik zit. Qua gezicht en benen en dergelijke valt het nog mee.

Zwangerschapskleding?
Ik moest al redelijk vroeg aan de positiebroeken omdat mijn knopen van mijn gewone broeken niet meer dicht konden of omdat dat niet meer lekker zat. Verder draag ik veel stretch shirtjes met vestjes, dit kan prima. Ook heb ik twee jurkjes en één tshirtje omdat ik shoptegoed had gewonnen bij Miss Etam.

Striae?
Meer dan dat ik al had van mijn pubertijd, nope. Maar die gaan vast nog wel meer komen, aangezien ik er erg gevoelig voor ben. Ik smeer trouw buikolie, maar weet ook dat dit het niet kan voorkomen. Helaas.

Slaap?
Prima, zelfs meer dan gemiddeld. Ik slaap een hoop en nu ik vakantie heb ook langer dan normaal. Het enige vervelende is dat ik veel nachten niet door kan slapen omdat er altijd wel een moment is dat ik echt móet plassen, haha. Normaal heb ik dat niet, dus dat is even wennen.

Beste moment van de week?
De weekenden op het moment. Ik heb vakantie, dus ineens vrije weekenden. Ik geniet van de rust, het bankhangen, samen zijn en niets hoeven. Heerlijk!

2

Voorbereidingen voor de babykamer!

Slechtste moment van de week?
Eigenlijk is die er niet echt? De ochtenden dat ik misselijke opsta? Gelukkig zijn die er steeds minder.

Mis je iets?
Ja! Wat dacht je van zalm, filet america, rode biefstuk, salami op een vers wit broodje met roomboter? Zulke dingen, zeg maar. Haha.

Bewegingen?
Nog niet, denk ik. Soms twijfel ik, maar ik denk dat het nog stil is in mijn buik. Een deze weken zal daar waarschijnlijk verandering in komen.

Food craving?
Frikandellen. Het liefst speciaal. Verder maak je me super blij met (zure) snoepjes zoals zure matten of pinballs van Moam.

Iets dat je misselijk of bleh maakt?
De kat ‘s ochtends eten geven. Als ik echt misselijk ben, laat ik dit aan Pris over. Want die geur kan ik niet echt handelen. Verder is mijn reuk sowieso al vrij goed, maar dit wordt alsmaar beter. En nee, dat is niet altijd prettig.

1

Food Cravings

Geslacht?
Weten we over iets meer dan vier weken!

Kwaaltjes?
Steeds minder gelukkig. Ik heb ook een hoop rust, dus mijn rugpijn wordt stukken beter. Al blijft het gevoelig. Ik ben zo heel af en toe misselijk, maar dat wordt ook steeds beter. En tja, ik blijf wat moe. Maar verder voel ik me eigenlijk prima op het moment.

Navel in of uit?
In, maar zo dik ben ik natuurlijk ook nog niet, hihi.

Blij of chagrijnig?
Over het algemeen blij. Ik heb – naar mijn idee – nog niet echt last van moodswings en valt het mijn humeur reuze mee. Wel ben ik misschien wat prikkelbaarder wanneer ik wat moe ben.

Waar kijk je naar uit?
Naar mijn ‘vakantie’ met Pris bij mijn ouders. Lekker een weekje echt helemaal niks. Kleine baby aankopen doen bij de Ikea. En ik kijk uit naar de 20 weken echo. Ik kan niet wachten om ons kindje weer te zien en er achter te komen of we een jongetje of meisje krijgen.

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

2 thoughts on “Zaterdag Mamadag | Pregnancy Questions #1”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *