Parfum

Chopard | Wish Eau de Parfum

Parfum… Naast m’n make-up en nagellak kan ik hier écht niet zonder. Wel ben ik altijd een beetje saai en heb ik een aantal geuren die ik elke keer weer koop. Toen ik voor mij verjaardag een aantal cadeaubonnen kreeg, besloot ik eens een gokje te wagen en een andere parfum te bestellen. Zonder van te voren te ruiken, puur afgegaan op de beschrijving. Ik koos voor Copard Wish en dat was toch best even wennen…

Wish is een bijzondere geurcreatie van het beroemde juwelenhuis Chopard. De kruidige, fruitige floriëntal begint zacht met mimosa, rode bessen en roze kamperfoelie en wordt, naar mate de geur langer met de huid in aanraking komt, door het rijke bloemenhart en elegante basis krachtiger en sensueler. Vormgegeven in een beeldschone, diamantvormige flacon.

Zoals ik al zei ben ik voor het eerst afgegaan op de beschrijving van de geur. Ik had deze van te voren niet geroken en dus was dat een behoorlijke gok. Naast de omschrijving was natuurlijk ook de flacon een enorme blikvanger. Ik bedoel, als de geur niet niet zou bevallen zou hij alsnog prachtig staan als eye-catcher. De glazen fles heeft een inhoud van 75 ml. De blauwe kleur en de toffe vorm vind ik super mooi. Gaaf!

Topnoten: mimosa, rode bessen, roze kamperfoelie
Hartnoten: Osmanthus bloem, patchoeli, zwart viooltje
Basisnoten: tempelwierook, ambergris, sandelhout

Uiteindelijk ging ik overstag door de deurnoten al patchoeli, sandelhout en ambergris. Het klonk als een warme en wat zwaardere geur, iets waar ik persoonlijk erg van hou. En het blijkt dat de omschrijving inderdaad redelijk accuraat is. De geur is warm, een tikkeltje oriëntaals maar ook bloemig. Vooral aan dat laatste moet ik even wennen en twijfel ik of dit “mijn” geur is. Maar inmiddels ben ik om. Waarom? De geur is mooi aanwezig met één á twee spuitjes en wordt naarmate de dag verstrijkt alleen maar lekkerder. Het klopt inderdaad dat de geur bloemig begint, maar daarna verandert hij en wordt het een warme, houterigere geur die mijn hart echt gestolen heeft. Hij blijft daarbij de hele dag goed hangen en gedurende de dag komt er een af en toe een vleugje Wish langs vliegen, heerlijk!

Met Chopard Wish als aanvulling op mijn parfum ben ik erg blij! Het is een andere parfum dan ik normaal heb waardoor ik fijn kan afwisselen. De kwaliteit van de geur is echt heel erg goed en hij ruikt heerlijk! Daarnaast is de fles natuurlijk prachtig wat het eigenlijk helemaal afmaakt. En de prijs…? Oordeel zelf!

Chopard Wish kostte voorheen rond de €70, maar tegenwoordig vind je hem vaak in de aanbieding voor zo’n €20 bij bijvoorbeeld Bol of Kruidvat

1 thought on “Chopard | Wish Eau de Parfum”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *