Home Lifestyle

Wood Wick Crackling Candle ‘Lavender Spa’

blogbanner-5

Afgelopen weekend kreeg ik van een vriendin een verlaat verjaardagscadeautje. Super lief en absoluut niet nodig, maar wel heel erg leuk! In het zware pakketje zat een grote glazen pot met een lila blauwe geurkaars erin. Dit was natuurlijk een schot in de roos, want ik ben dol op kaarsen en geurkaarsen. Aangezien dit niet zomaar een (geur)kaars is, leek het me leuk ‘m aan jullie te laten zien!

IMG_1521

IMG_1520

De WoodWick kaarsen zijn mooi gestyled. Er zijn verschillende soorten designs waarvan ik de ‘medium candle’ heb. Van dit model heb je ook een small en large versie maar WoodWick heeft ook brede ondiepe potten met kaarsen er in, kaarsen in de vorm van een hart en zelfs eventueel glazen met verschillende motiefjes.

IMG_1518

IMG_1526

Persoonlijk vind ik de kaars op zich al erg mooi. De houten deksel vind ik erg gaaf en kan eventueel als onderzetter voor de kaars gebruikt worden. Dit glas bewaar is sowieso wanneer de kaars op is, hij is te mooi om weg te doen! De sticker op de houten deksel vond ik echt storend en alhoewel er ‘easy peel label’ op staat, was hij nog niet zo makkelijk te verwijderen. Uiteindelijk heb ik de sticker en resten verwijderd met aceton, maar dit had natuurlijk wel wat kleurverschil in het hout tot gevolg.

IMG_1534

IMG_1536

Wat de WoodWick kaarsen zo uniek en bijzonder maakt, is de houten lont. Deze houten lont creëert het rustgevende geluid van een knapperend haardvuur en het gezellige comfort van een gloeiende open haard. Het knisperen varieert in ‘volume’, maar over het algemeen vind ik het niet storend. Het heeft wel iets, maar wanneer hij op zijn hardst knispert is het niet zo prettig om de kaars te branden wanneer je ook tv kijkt.

IMG_1541

IMG_1539

WoodWick heeft oneindig veel unieke geuren en geurcombinaties. Dit is de geur Lavender Spa. WoodWick zelf omschrijft de geur als volgt: Lavender Spa neemt u mee naar een broodnodige spa/welness dag met de ontspannende geur van speciaal samengestelde lavendel en eucalyptus oliën. De geuromschrijving tikt inderdaad de spijker op zijn kop. De subtiele geur van lavendel wordt toch ook afgewisseld met een warmfrisse geur alsof je heerlijk in de massagestoel van een welnesscentrum ligt.

IMG_1538

IMG_1537

De Woodwick Medium Lavender Spa geurkaars is 10 centimeter breed en 11,5 centimeter hoog en heeft minimaal 60 branduren. De branduren en de kaars benut je het best wanneer je de kaars minimaal 2 uren aan laat staan. Zo voorkom je dat de kaars gaat tunnelen en niet het gehele oppervlak als het ware benut wordt. Op deze manier heb je overigens ook de beste geurervaring.

Deze WoodWick kaars vind ik super! De geur is subtiel maar wel prima aanwezig en zelfs Pris (géén fan van geurkaarsen) kan deze kaars handelen aangezien hij niet zo onwijs ‘sterk’ is. Het design is mooi en de geur erg lekker. Het knisperende geluid is een leuke toevoeging, maar ook zonder deze feature had ik de kaars erg mooi gevonden.

WoodWick candles zijn o.a. verkrijgbaar bij de Primera (Ameland) en online op onder ander Bol.com. De medium candle kost €19,95. 

x Lisanne

5 thoughts on “Wood Wick Crackling Candle ‘Lavender Spa’”

  1. Ik ben geen fan van lavendel, maar het knisperen van deze kaars spreekt me erg aan! Lijkt me zo gezellig :) jammer dat de sticker niet makkelijker verwijderd kon worden! Eens checken of ze een vanille variant hebben…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *