Duitsland, Frankrijk, Italië, Kroatië, Turkije, Hongarije, Ghana en Engeland.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Poeh, heb je even? Wat betreft vakantie zou ik graag nog eens naar Griekenland gaan. Iets verder kijkend zou ik heel graag eens naar Amerika willen.

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)

Een vakantie die alles bevat eigenlijk. Tijdens mijn ideale vakantie wil ik het liefst alles combineren. Bijvoorbeeld vanuit mijn Vakantiehuis in Italië lekker luieren op het strand, culturele uitstapjes houden én een shopsessie.

Huis bouwen in Binda, Ghana. 

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Tijdens mijn 15e ben ik drie weken in Ghana geweest voor ontwikkelingswerk. Dat was onwijs bijzonder en hier zou ik erg graag nog eens naar terugwillen, al is het alleen maar om te zien hoe het er nu is. We bouwden daar drie huizen naast een school en ik denk nog regelmatig terug aan deze bijzondere ervaring. Verder vond ik Parijs erg mooi en daar zou ik nog een tweede keer heen willen.

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Als docent wordt je niet echt op business trip gestuurd natuurlijk. ;) Maar inmiddels ben ik al wel een aantal keer op schoolreis geweest, haha. Telt dat ook mee? Vorig jaar gingen we met klas 2 een nachtje naar Den Haag en bezochten we het Binnenhof en de Tweede Kamer, dat vond ik tof!

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

Met m’n lief natuurlijk. Of is dat te standaard? We zijn eigenlijk maar één keer echt met zijn tweeën op vakantie geweest. We hebben wel regelmatig tripjes gemaakt en we zijn natuurlijk op honeymoon naar Boedapest geweest. Maar een echte zon, zee & strand vakantie zou ik samen met haar graag nog eens houden.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Mijn gezin natuurlijk. En wat basisbenodigdheden om zelf ons eigen tropisch paradijs te maken! ;)

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Natuurlijk! We gaan eigenlijk altijd in Nederland op vakantie en zijn vorig jaar voor het eerst Duitsland geweest met ons gezin. We zijn op de camping geweest in Drenthe, naar Rabbit Hill, naar Duc de Brabant, Landgoed ’t Loo, de Eemhof en als kind ging ik naar Terschelling, Ameland en Limburg.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Lastig… Ligt aan wat voor een soort attractiepark. Ik ben niet zo’n durfal, dus Walibi is bijvoorbeeld niet echt voor mij weggelegd. Maar ik verkies zeker menig attractiepark voor een dierentuin. Maar dierentuinen vind ik ook super…

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Zonvakantie! Ik ben nog nooit op wintersport geweest dus écht goed kiezen kan ik niet. Maar wintersport trekt me niet echt en ik ben een ware zonaanbidder. Dus een zonvakantie heeft de voorkeur!

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?

Poeh. Moeilijk! Aan de vakanties als kind met ons gezin heb ik mooie herinneringen. Als puber was ik niet zo’n fijn gezelschap op vakantie, maar toch kijk ik met veel liefde terug naar allerlei mooie herinneringen. Op het strand in Frankrijk, Venetië bezoeken, fietsen in de Pyreneeën, wandelen over de boulevard… Recente herinneringen zijn toch wel onze eerste vakantie met zijn zessen in Duitsland als geheel. Die was zo fijn en mooi! En natuurlijk Boedapest!

Honeymoon in Boedapest

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

Minder leuke herinneringen heb ik niet echt. Ik weet nog wel dat we, toen ik nog een kind was, met de bus naar Italië op vakantie gingen en dat de vertrektijd van de bus was gewijzigd maar wij dit niet door hadden gekregen. We kregen in Utrecht, waar de bus vertrok, een telefoontje dat we gemist werden in de bus en dat we de tijden niet goed hadden doorgekregen. Met veel stress zijn we door het reisbureau ergens in Nederland in een bus gezet die naar Kroatië ging. Op de grens van Italië werden we opgepikt door een taxi en uiteindelijk hebben we onze vakantiebestemming bereikt. Maar die stress (vooral van mijn ouders) kan ik me nog precies terughalen.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

We gaan dit jaar niet echt op vakantie, tenminste dat staat niet op de planning, maar we komen wel net terug van een paar daagjes Kaatsheuvel. Hier komt nog een aparte post over online, maar dat was onze minivakantie dit jaar. Nu zitten we nog een paar dagen in het huis van mijn opa en oma in Zutphen om toch nog een beetje weg te zijn. Al kun je met dit weer beter op Ameland zitten! ;)

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Naar een land waar het niet veilig is of waar oorlog heerst. Ook zou ik niet op vakantie gaan naar een land waar homoseksualiteit uit den boze of zelfs strafbaar is. Ik wil me niet anders voor hoeven doen dan dat ik ben. Daarnaast zou ik persoonlijk ook niet zo snel op vakantie gaan naar een ontwikkelingsland. Maar dit is misschien hypocriet, dat weet ik niet. Ik kan me alleen nog herinneren dat ik tijdens mijn ontwikkelingswerk in Ghana de laatste twee dagen in Accra was en het zo hypocriet vond hoe iedereen daar in luxe resorts zat terwijl ik die weken daarvoor had gezien hoe het er in het midden en vooral het noorden van Ghana uit zag.

Met wie ga je meestal op reis?

Met Pris en de kinderen. Meestal als gezin met zijn drieën of zessen. En daar geniet ik onwijs van!