Lifestyle

Tips voor de leukste Sint of Kerstavond (inclusief het dobbelspel!)

December is wat mij betreft hét perfecte excuus voor gezellige avondjes. Fijne middagen of avonden met het gezin… Spelletjes doen, filmpjes kijken, samen lekker eten en natuurlijk cadeautjes. Wij vieren Sint en Kerst graag met onze familie, maar tegenwoordig maken wij ook van deze gelegenheid gebruik om met onze vrienden iets leuks te organiseren. Het bekende dobbelspel is hier altijd een groot succes. Vandaag deel ik onze spelregels met jullie (en echt, deze zijn het leukst!) en geef ik je een aantal leuke tips voor een heerlijk avondje in december. Of dat nou met familie of vrienden is…

Ga voor passende tafel aankleding

Of het nou Sint of Kerst is, kies voor de juiste aankleding. Ga voor een gezellige gedekte tafel met passend of mooi servies. Hier hoef je natuurlijk geen speciaal servies voor aan te schaffen, maar dit kan wel. Het zit ‘m over het algemeen in de kleine dingen. Een mooie tafelloper of kleed, kaarsen, servetten, schalen met hapjes… Een mooie setting geeft meteen al een tof effect. Ik houd er van!

Zorg voor lekkere hapjes en drankjes

Als je het mij vraagt… Geen feestje zonder lekker eten of drinken. Hapjes hoeven niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Koop lekkere tapas-hapjes bij de supermarkt als je geen keukenprinses bent. Wanneer je in de Sint sferen zit kunnen pepernoten, marsepein en ander zoetigheid natuurlijk niet ontbreken. Warme chocolademelk (met of zonder borrel) doet het ook altijd goed. Dan een lekker wijntje, winters biertje of een fijn likeurtje. Ik loop zelf altijd warm voor Baileys (ook in de choco) of Licor43.

De juiste cadeautjes

Wanneer je het dobbelspel speelt (de regels vind je hieronder) weet je van te voren niet voor wie je cadeautjes koopt. Je zult dus leuke, originele, gekke en algemene cadeautjes moeten kopen. Toffe, kleine cadeautjes doen het altijd goed. Kies bijvoorbeeld voor leuke accessoires of dingetjes in huis. Op Lionshome vind je een uitgebreid aanbod van allerlei webshops die toffe producten verkopen. Je kunt natuurlijk wel wat cadeautjes kopen waarvan je zeker weet dat (één van) de medespelers het graag willen hebben. Hier wordt het spel namelijk alleen maar leuker en spannender van. Een aparte post met tips voor kleine cadeaus voor een avondje dobbelen, volgt nog!

Het dobbelspel

Het Dobbelspel is inmiddels aardig bekend, maar mocht je het niet kennen een beknopte uitleg: Je koopt voor een afgesproken bedrag een aantal kleine (of grote) cadeautjes. Niet (allemaal) specifiek voor één persoon, maar leuke algemene, gekke of schattige cadeautjes.  Tijdens het dobbelspel strijd je om deze cadeautjes. Het spel bepaalt met welke cadeaus jij naar huis gaat aan het eind van de avond, hilarisch!

Wij spelen thuis altijd vijf rondes. Ik kon op internet altijd maar ongeveer drie rondes vinden en dat vind ik veeeeeel te kort. Vandaar dat ik “onze” regels graag met jullie deel! Wanneer je hier of op de afbeelding klikt, krijg je een pdf documentje dat je kan uitprinten en bij het spel kunt houden als kaartjes.

Ik zeg… Veel speelplezier!

 

1 thought on “Tips voor de leukste Sint of Kerstavond (inclusief het dobbelspel!)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *