Beauty

The Balm | Blush ‘Frat Boy’

2014-08-15 10.53.09

Soms heb je van die merken waar je steeds wat van voorbij ziet komen, maar eigenlijk nog nooit wat van hebt geprobeerd. Ik heb inmiddels al meerdere merken op mijn ‘getest’ lijstje staan, maar met The Balm was ik nog onbekend. Toen ik mezelf een aantal weken geleden ‘trakteerde’ op een rondje The Make Up Spot, won mijn nieuwsgierigheid het en gooide ik één van de bekendste blushes van The Balm in mijn winkelmandje. Meet ‘Frat Boy’!

2014-08-15 10.53.33 2014-08-15 10.53.47

De blushes van The Balm zitten in leuke schattige kartonnen verpakkingen die echte blikvangers zijn. Toffe ‘cartoon achtige/pin up’ tekeningen sieren regelmatig de voorkant van The Balm doosjes en palettes. In de verpakking zit 8,5 gram blush.

2014-08-15 10.54.17

swatch1

Frat Boy is een koraalroze blush met een heeeeele subtiele zilveren shimmer. Deze is goed verstopt, de blush is zo goed als mat te noemen. De structuur is super zacht, licht poederig en zeer gepigmenteerd. Bovenstaand resultaat kreeg ik na zacht over de poeder heen te zijn gegaan. De subtiele shimmer zie je als je goed kijkt op mijn vinger zitten.

swatch 2

Met dezelfde beweging ga ik over mijn huid. Ook hier is de kleurafgifte meer dan prima te noemen. De kleur is onwijs gepigmenteerd en ‘a little goed a long way’. Gepigmenteerde blushes zijn fijn maar tegelijkertijd zeer tricky. Je ziet er al snel uit als een popje wanneer je deze te goed aanbrengt. Subtiel werken en eventueel opbouwen is hier zeker aan te raden.

fullface

Deze blush is perfect voor een every day look. Bij mij zorgt hij voor een subtiele blos op mijn wangen. Hij is wat moeilijk op camera ‘te vangen’ omdat hij goed matcht met mijn normale blos op mijn wangen. Deze valt bij het gebruik van foundation weg en is dus makkelijk na te bootsen met deze neutrale kleur. Links zie je de blush in daglicht, rechts in normaal licht met de Catrice Metallure Highlighter ‘on top’ om de blush net even op te pimpen. Verder brengt de blush prima aan, blijft gedurende de dag goed zitten en is super goed op te bouwen voor een wat heftigere look. Een prima neutrale blush voor elke dag! Eén nadeel. De prijs. Die vind ik, persoonlijk, veel te hoog voor deze blush. Ja, hij is goed. Ja, hij is mooi. Maar zo bijzonder dat je er bijna €20,- voor neer moet leggen? Dat moet je voor jezelf bepalen…

The Balm Blushes zijn onder andere verkrijgbaar bij The Make Up Spot voor €19,95. 

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

13 thoughts on “The Balm | Blush ‘Frat Boy’”

  1. Ja de verpakking en het product zelf is schitterend! Maar denk toch niet dat ik er €20,- voor over zou hebben. Genoeg mooie goedkopere alternatieven denk ik zo! Maar je zou hem alleen al voor de verpakking willen aanschaffen ;-) Xx

    1. Serieus? Hier in Nederland verkopen ze The Balm geloof ik niet. Misschien daarom? Ik heb ‘m via The Make Up Spot gekocht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *