Beauty

De haartrends van dit moment

blogbanner

Net als make-up, nagels en sieraden kun je ook de verschillende haarstijlen niet meer wegdenken uit het modebeeld. Met haar kun je een statement maken en eigenlijk kan en mag alles op dit moment. Een gek kleurtje? Prima! Een bijzondere vlecht? Tof? Verschillende kleuren of een bos vol krullen? Check! Vandaag zet ik vijf toffe haarstijlen op een rijtje. 

schermafbeelding-2016-11-04-om-13-49-38

Om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n ‘haar-type’. Ik gooi wat mousse in mijn haar, föhn het en meestal zet ik het met een klemmetje naar achter zodat het niet in mijn gezicht hangt. Ik heb onwijs dun haar, wat veel dingen niet mogelijk maakt. Een mooie volle bos krullen, een leuke ‘up-do’ of vlecht zijn niet echt voor mij weggelegd. Want; te weinig haar. Daarbij is het ontzettend fijn en zakt alles binnen no-time uit. Daarom liet ik een jaar geleden een flink stuk van mijn haar halen en het knippen in een schuine bob. Dit geeft mijn haar in ieder geval al wat meer volume, maar volumineus zal het nooit echt worden.

Dat betekent niet dat ik nooit wat met mijn haar doe. Met speciale gelegenheden haal ik er een krultang door heen en som steek ik het op. Maar echt meer dan dat doe ik niet. Ik zou het wel willen, echt waar. Maar ik heb er nou niet echt het geduld en de skills voor. Gelukkig kun je met redelijk simpele middelen toch je haar aanpassen aan het seizoen. Zelf ben ik erg fan van m’n schuine bob. Praktisch, vlot en toch net even anders. Zeker met mijn dunne haar. Het balayage effect vind ik ook super tof en is ook dit najaar nog steeds helemaal hip. Verder is dit najaar de vlecht niet weg te denken. Kijk alleen al naar al de toffe tutorials die op Facebook voorbij komen! Vlechten zijn niet meer suf en truttig, zeker niet met de talloze variaties die je er mee kunt maken. Heb je niet de lengte voor een vlecht, dan kun je met relatief simpele trucjes je haar toch nét even dat extra’s geven. Pinterest is your best friend!

Het juiste haarproduct speelt ook zeker een rol. Zelf wist ik nooit goed wat te gebruiken, tot ik eindelijk het juiste product vond. Ook een juiste shampoo en/of conditioner kan veel schelen. Hiervoor kun je terecht bij de drogist, maar ook een kapper kan jou natuurlijk het juiste advies geven. Koop je producten daar of bij de kappersgroothandel en je weet zeker dat je een product hebt wat bij jouw haar en wensen past!

Ik ga m’n haar volgende week na de tentamenweek maar weer eens even een verwenmomentje geven bij de kapper. Daar heb ik na het schrijven van deze blogpost helemaal zin in. En verdiend na zo’n drukke periode, toch?! ;)

x Lisanne

samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *