Tag

Tag | I Love Blogging

love blogging

De I Love Blogging – tag was ik al vaker tegen gekomen en vind ik erg leuk om te lezen. In deze tag kom je meer te weten over de ‘wie en waaroms’ achter de blog van die persoon. Ben jij benieuwd hoe mijn blog tot stand kwam, van wie ik hulp krijg, hoe ik het ervaar en meer? Lees dan zeker even verder! Pak er een lekker kopje thee (of iets anders bij) want ik ben lekker aan het typen geslaagd. ;)

1) Waarom ben je een blog begonnen?
Een aantal jaar geleden raakte ik geïnteresseerd in beautyblogs. Via via kwam ik op YouTube bij Teske. Toen ik doorgelinkt werd naar haar blog, ging er een hele nieuwe wereld voor me open. Teske volg ik al een aantal jaar en net als Vera Camilla heb ik het gevoel dat ik ze echt ‘groot’ heb zien worden. In beauty ben ik altijd geïnteresseerd geweest, maar mede door de blogs heeft dit toch wel wat grotere vormen aangenomen. Schrijven is verder ook altijd een passie geweest, dus het beginnen van een blog lijkt dan een kleine stap. ‘Vroeger’ heb ik meerdere blogs gehad, waar ik m’n hersenspinsels op gooide, maar dit was lekker anoniem. Toch heeft het lang geduurd voor ik echt ‘dufde’, maar in december 2012 (een vrij rustige periode op mijn werk) maakte ik toch maar You Nailed It aan. En sindsdien heb ik niet een dag overgeslagen!

2) Hoe kom je aan de naam van je blog?
Al langer was ik van plan om een opleiding tot nagelstyliste te volgen. in de auto waren we aan het brainstormen over een naam. Al snel kwam ik op You Nailed It, de verwijzing naar nagels natuurlijk. ;) Een ‘eigen’ nagelsalon heb ik nog niet, maar een mooie naam voor mijn blog vind ik het wel!

insta

– M’n eerste lay-out proberen –

3) Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
Dat verschilt heel erg. Ik heb vorige maand in een klein ‘dipje’ gezeten, mede doordat Bloglovin’ niet meewerkte. Toen bleven mijn statistieken gelukkig wel constant. Deze maand zit er weer een flinke stijgende lijn in en zit ik momenteel rond de 100 unieke bezoekers per dag en 1500 unieke bezoekers per maand.

4) Wie werken er allemaal mee aan je blog?
Het meeste doe ik zelf, maar ik roep wel eens de hulp in van mijn vriendin. Zo hielp ze me bij het maken van de handscrub, deed ze een DIY pimp je tijdschrifthouder, maakt ze af en toe foto’s en komt regelmatig met leuke ideeën. Zij is wat creatiever dan ik, dus dat vult mooi aan. Verder kan ze onwijs lekker bakken en koken en probeer ik haar over te halen af en toe een ‘kook-blog’ te schrijven. ;) Voor de post van de Colour Mania Hair Shadow schakelde ik de hulp in van mijn ‘stiefkids’ als proefpersoon en fotograaf. ;)

IMG_0234

– Dian als proefpersoon, Tristan als fotograaf –

5) Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Van alles! Het allerleukste vind ik dat ik meerdere malen aangesproken wordt door mensen in de winkel, drogist, op mijn werk of gewoon op straat dat ze mijn blog lezen en het zo leuk vinden. Dat geeft echt zó veel voldoening! Verder is het gewoon onwijs gaaf af en toe producten te mogen testen en samen te mogen werken met bedrijven. Het (al dan wel digitale) contact met medebloggers vind ik ook erg leuk! Zo start ik in september (na de zomer drukte) een challenge in samenwerking met Rosita. Ook is het erg leuk om uitnodigingen te krijgen voor events, al is dat helaas wat minder makkelijk vanaf Ameland en ben ik vaak verhinderd. In de winter hoop ik ook eens een keer te kunnen gaan!

6) Hoeveel comments krijg je gemiddeld per dag?
Ook dat is heel verschillend. Maar meestal rond de 20. Comments zijn onwijs leuk om te krijgen, helemaal wanneer er uit blijkt dat mensen echt gelezen hebben wat je hebt geschreven. Soms krijg ik ook wel eens comments en dan denk ik ‘Huh? Heb je wel gelezen wat ik geschreven heb?’, haha.

IMG_4246


Stijgende lijn in januari! – 

7) Werk je samen met bedrijven?
Met vlagen. Soms krijg ik een aantal berichtjes per maand en sommige weken is het stil. Wel heb ik al regelmatig samengewerkt en dat vind ik altijd erg tof om te doen! Ik blog voor mezelf, maar de samenwerkingen zijn zeker een leuke bijkomstigheid!

8) Met wat voor een camera maak jij foto’s bij je artikelen?
Mijn foto’s maak ik met mijn Canon EOS D1100, een vrij bekende camera onder de bloggers. Verder film ik sinds kort met de Samsung F90.

IMG_0071

9) Waar haal jij je inspiratie voor nieuwe artikelen vandaan?
Uit heel veel verschillende bronnen. Andere bloggers geven mij inspiratie (zonder te kopiëren), maar ook haal ik inspiratie uit tijdschriften, reclames, Pinterest en We Heart It. Maar sommige dingen komen ook gewoon ‘aanwaaien’ in mijn hoofd. Al mijn ideeën zet ik in mijn Wunderlist App zodat ik ze niet vergeet.

10) Welke beautybloggers geven jou veel inspiratie?
Poeh, dat vind ik een lastige. Ik heb niet echt één blog waar ik mijn inspiratie van haal. Wel lees ik eigenlijk dagelijks Teskuh en Vera Camilla, maar bezoek ik ook heel erg veel ‘kleinere’ blogs.

IMG_5077

– Beauty van Cynthia (MissLipgloss) – 

11) Krijg jij wel eens negatieve comments?
Gelukkig nog nooit gehad. Ik weet ook niet hoe ik er op zou reageren, maar ik denk dat ik de comment lekker verwijder en door ga waar ik mee bezig was. ;) Wel merk ik dat mensen niet altijd ‘snappen’ wat ik doe, maar het grootste gedeelte van de tijd zijn ze dan juist heel geïnteresseerd.

12) Plaats je iedere dag een nieuwe post?
Ja, ik heb nog nooit een dag overgeslagen. Wel zit ik er over te denken om in augustus om de dag te gaan posten, maar ik weet niet of ik dat kan. ;) Zoals de meeste van jullie wel weten werk ik in de horeca op Ameland en met de vakantie is dat nu natuurlijk lekker druk, dus werk ik 6 dagen per week. De tijd voor bloggen vind ik wel, maar ik moet natuurlijk ook tijd houden voor andere dingen. Maar hier ben ik nog niet helemaal over uit.

IMG_4239

– Bas komt bij me liggen tijdens het bloggen –

13) Wat voor een soort lay-ouy heb je? Heb je hem zelf gemaakt?
De lay-out is een standaard WordPress-thema die ik hier en daar aangepast heb aan mijn voorkeuren. Ik zou nog wel eens een ‘eigen’ lay-out willen, maar dat is iets voor later.

14) Hoelang doe je gemiddeld over een artikel?
Dat verschilt heel erg en is lastig in te schatten. Vaak maak ik een dag heel veel foto’s van producten. Deze komen dan in mijn mapje ‘gepland’ te staan. Later bewerk ik deze foto’s met Photoshop en/of Picmonkey en plan in de artikelen in. Gemiddeld gok ik zo’n uur per artikel. Sommige meer, sommige minder.

IMG_4370

– T-shirt van de Mango, kon ik niet laten liggen natuurlijk! –

15) Heb je in het echt contact gehad met andere bloggers?
Nee, jammer genoeg nog niet. Al lijkt me dit hartstikke leuk. Alleen daarom al zou ik graag eens naar een event gaan. Via Twitter en andere Social Media heb ik wel regelmatig contact met andere bloggers. Dit vind ik een hele leuke bijkomstigheid van het bloggen.

15 thoughts on “Tag | I Love Blogging”

 1. Leuke tag, heel interessant om te lezen! En inderdaad zo irritant die comments waaruit blijkt dat iemand het niet gelezen heeft; ik had een keer mijn zusje opgemaakt en toen gingen mensen reageren met ‘wat heb je mooie ogen’, fail haha :P

 2. Leuke tag en ook heel leuk om te lezen! Ik post nu 2 a 3 artikels per week en ik merk dat mijn blog wel wat minder gelezen wordt daardoor, maar ik merk dat dit voor mij (ivm veeeeel werken) prima werkt. :)

 3. Wat een leuke tag! Leuk om te lezen hoe een blog tot stand komt :)
  Ik was hem ook al eerder tegen gekomen en ik had hem al opgeschreven, maar was hem beetje vergeten. Ik ga hem denk toch nog even invullen.

 4. Leuk om jouw antwoorden te lezen en zo iets beter te leren kennen.
  Bedankt dat je mij in het artikel hebt vermeld alleen klopt de link naar mijn blog niet.

 5. Ik kan me echt herkennen in je antwoorden! En ik kan me zo irriteren aan mensen die commenten, maar duidelijk niets gelezen hebben… Achja niets aan te doen :)
  En zo jammer dat je nog geen andere bloggers hebt kunnen ontmoeten, dat vind ik net heel leuk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *