Boeken

Start Where You Are ♣ A Journal for Self Exploration (boekreview)

blogbanner-13

Laatst liet ik jullie al het toffe Een zin per dag boek zien, iets wat helemaal in mijn straatje valt. Vandaag heb ik een andere invulboek wat ik aan jullie laat zien. Eentje die ik misschien nòg wel een tikkeltje gaver vind. Dit is namelijk het Start Where You Are boek. Wat dit precies inhoudt? Dat lees je hier!

IMG_9672a

IMG_9674

Start where you are is een prachtig geïllustreerd invulboek met inspirerende quotes van onder andere Roald Dahl, Anne Frank en Virginia Woolf. Patel geeft op een Keri Smith-achtige manier opdrachten om mindful te worden. Een voorbeeld is de opdracht waar je je favoriete en meest gedurfde droom opschrijft op een stuk papier, dit in een fles stopt en de fles in zee gooit.

IMG_9676

IMG_9681

IMG_9687

Illustratrice Meera Lee Patel stimuleert je aan de hand van persoonlijke vragen om over jezelf en je doelen na te denken. Wat maakt jou gelukkig? Welke keuzes heb je gemaakt? Waar ben je bang voor? Met deze vragen wil Patel je inzicht geven in je persoonlijkheid, leven en toekomst.

IMG_9689

IMG_9691

IMG_9692

Oh, ik houd zo van dit soort boeken! Naast het feit dat het een geweldige titel heeft (Starten waar je bent, zonder te kijken naar verleden of toekomst) is dit prachtige boekje gevuld met zoveel mooie gedachten en foto’s. Ik ben bijna bang om er in te schrijven, want eigenlijk ik wil de bladzijdes gewoon uitscheuren en inlijsten. Misschien zou je dat eigenlijk moeten doen met een paar, gewoon om een paar inspirerende quotes aan de muur te hebben. Ik hou van ‘opdrachten’ die me laten nadenken. 

IMG_9695

IMG_9699

IMG_9703

IMG_9705

Een van de belangrijkste gedachtes achter dit boek is dat schrijven, tekenen en creëren, zoals je moet in dit boek, zelfs van vitaal belang van de geestelijke gezondheid en innerlijke rust is. Sommige opdrachten laten je nadenken, invullen, schrijven en tekenen. Maar andere opdrachten maken ook dat je iets moet doen. Bijvoorbeeld naar buiten gaan, de lucht bekijken en vervolgens iets in te vullen. Ik vind het echt super tof én mooi en ga dit boek daarbij ook gebruiken in mijn aankomend jaar als mentor. For sure!

IMG_9672

Yup, dit boek is een absolute aanraders als je het mij vraagt. Je bent niet gebonden aan volgorde, je kan middenin het boek beginnen. Eén bladzijde maken of juist tien tegelijkertijd. Je kan het boek dagen wegleggen en daarna weer pakken. Het laat je nadenken over het hier en nu, over wat je wilt bereiken en wie je bent. Love it!

Start Where You Are is verkrijgbaar bij diverse boekhandels en Bol en kost €12,99. 

x Lisanne

WINNEN!

Let op! Vanmiddag maak je kans op één van de twee exemplaren. Wil je dus dolgraag dit toffe boek bemachtigen? Kom dan vanmiddag om 12 uur terug! 

3 thoughts on “Start Where You Are ♣ A Journal for Self Exploration (boekreview)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *