Boeken Winactie

Boekreview + winactie | Fotografie voor niet nerds

Sinds mijn blog wat ‘serieuzere’ vormen begon aan te nemen, investeerde ik in een spiegelreflex camera. Ik wilde graag kwalitatief betere foto’s en ook voor naast mijn blog leek een spiegelreflex camera me een goede investering. Toch leerde ik al snel dat goede foto’s maken niet alleen te maken heeft met een betere camera, maar misschien nog wel meer met hóe je met je camera omgaat en op welke manier je gebruik maakt van de instellingen. Een spiegelreflex camera zit vol knopjes, waar ik maar van een fractie van wist wát het betekende. Laat staan wat ik er mee kon doen. Op internet stonden genoeg tips, maar echt eenduidige en makkelijke tips kon ik niet vinden. Dat moet Heleen Schrijvershof ook gedacht hebben, toen zij het boek Fotografie voor niet nerds schreef. Want in haar boek omschrijft ze precies wat je met je spiegelreflex camera kan, zonder dat het lastig of saai wordt. Vandaag laat ik jullie dit boek zien én kun je een exemplaar winnen!

Van Heleen kreeg ik de vraag of ik het leuk vond om haar Fotografie boek te reviewen. Daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken! Ik ben dol op mijn camera – heb er van tijd tot tijd een haat-liefde verhouding mee – en mag er graag van alles over leren. Zo reviewde ik vorige jaar ook al eens het prachtige boek Shoot!, waar ik ook al onwijs veel uit leerde. Goede foto’s voor mijn blog vind ik erg belangrijk, maar toch ben ik vaker niet tevreden dan wel. Ik speel een hoop met de instellingen om op deze manier een zo goed mogelijke foto te maken en om naderhand zo min mogelijk hoeven te bewerken in Photoshop. Dit lukt steeds beter, maar tips & tricks zijn echt meer dan welkom.

Helaas stonden er geen tips in over het fotograferen van een reflecterende iPad. ;) Ik heb zo veel foto’s gemaakt en posities geprobeerd, maar dit zijn echt de beste foto’s die er tussen zaten. 

Over het boek.

Fotografie kan best lastig lijken. Er zijn zoveel verschillende manieren om een goede foto te maken. En het is heel makkelijk om een slechte foto te maken trouwens, dat hoef ik vast niet te vertellen. Misschien herken je dit wel: Je hebt een dure camera gekocht om er daarna achter te komen dat dat alleen er niet voor gaat zorgen dat je betere foto’s gaat maken. Misschien heb je er al een aantal uurtjes op fotografie forums op zitten en duizelt het je allemaal nog meer dan toen je begon. Of ben je al aardig op weg, maar wil je graag een systeem voor jezelf waardoor je altijd precies weet wat je moet doen om een goede foto te maken. Ik ga je helpen betere foto’s te maken. Aan de hand van visuals, voorbeelden (slechte en goede), eye-openers en casestudies heb jij binnen no-time controle over je camera.

Het eBook bevat maar liefst 127 bladzijdes vol met tips, tricks, opdrachten, inspiratie en overzichten van de belangrijkste camera instellingen.

Het heerlijke aan dit boek is dat het een duidelijk boek is zonder al te veel technische termen wat lekker wegleest. Het wordt niet saai en is in begrijpelijke taal geschreven. Daarnaast zit er veel humor in en maakt Heleen haar verhaal en tips duidelijk met foto’s. Ze laat foto’s zien met “verkeerde” instellingen en daarnaast één of meerdere foto’s met juiste/andere instellingen. Zo is het, zonder er al te veel woorden aan vuil te maken gelijk duidelijk wat bepaalde instellingen voor een effect hebben op een foto.

Mijn favoriete hoofdstuk is absoluut 11 Alles is licht. In dit hoofdstuk omschrijft Heleen hoe belangrijk licht is. Hoe goed je ook op de hoogte bent van alle instellingen op je camera, zonder licht ben je nergens. Helaas kun licht niet beïnvloeden, tenminste, niet als je daar geen (extra) apparatuur voor hebt. Dus dat betekent dat je er mee om moet kunnen gaan en moet weten hoe je met verschillend licht kan werken. In dit hoofdstuk geeft Heleen een aantal tips met betrekking tot verschillend licht en wat je kunt doen om (ondanks slecht licht toch) mooie foto’s te schieten. Een eye-opener als je het mij vraagt.

Daarnaast vind ik de overzichten die Heleen in haar boek heeft opgenomen echt het grootste pluspunt. Overzichten om het diafragma, ISO en sluitertijd te bepalen vind je bewust op aparte bladzijdes. Deze kun je uitprinten en eventueel meenemen onderweg zodat je niet het hele (e)Boek mee hoeft te nemen. Naast deze schema’s zit het boek vol casestudies (zie onderstaande afbeelding). Op deze bladzijdes vind je foto’s, de situatie waarin de foto genomen is en met welke instellingen de foto gemaakt is. Zo zie je in één oogopslag welk effect bepaalde instellingen hebben, ideaal!

Heleen’s doel is goed fotograferen voor iedereen mogelijk te maken, dat kan bijna niet anders. Op haar site kun je namelijk gratis toegang krijgen tot de bibliotheek vol gratis tips, posters en mini magazines. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Daarna ontvang je een wachtwoord wat je toegang geeft tot de bibliotheek van Heleen. En geloof me, daar staan zo veel goodies in je écht gaan helpen bij het beter fotograferen!

 

Het boek is een enorme aanwinst als je het mij vraagt! Dit is een absolute aanrader voor iedereen die beter wil leren fotograferen in welke situatie dan ook.

Fotografie voor niet nerds kost €9,99 en is te koop via de website van Heleen Schrijvershof. Maar, je kan ook even verder lezen om te kijken hoe je dit fijne boek kunt winnen! 

Hoe maak je kans het Fotografie voor niet nerds eBook?

 Volg You Nailed It via één van onderstaande media. Jij mag kiezen welke! Elk gevolgde media is 1 extra kans.
– Facebook
– Instagram
– Twitter
 Laat een reactie achter waarin je vermeldt dat je meedoet en welke stappen je genomen hebt. Zorg er voor dat je een geldig mailadres invult zodat ik contact met je kan opnemen indien je gewonnen hebt.

Voorwaarden:

De winactie loopt t/m 18 februari. De winnaar wordt na afloop gecontacteerd via email en/of social media. Wanneer je meedoet met de winactie, ga je akkoord met de voorwaarden.

 

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

6 thoughts on “Boekreview + winactie | Fotografie voor niet nerds”

  1. Dit is PRECIES wat ik nodig heb!!! Heb een tijdje terug mijn eerste spiegelreflex gekocht en vind het moeilijk om te beginnen… Dit zou zo welkom zijn :) Ik volg je via fb en Instagram!

  2. Ik doe ontzettend graag mee! Mijn camera ben ik na 3 jaar nog steeds elke keer een beetje meer aan het ontdekken haha, shoot! Heb ik toen ook met plezier aangeschaft, maar meer tips en tricks zijn altijd welkom inderdaad haha – daarom maak ik graag kans!

  3. Dat lijkt me een tof boek! Ik doe graag mee :) Ik heb al een tijdje een spiegelreflex, maar leer graag hoe ik daar (beter) mee om kan gaan. Ik volg je op Facebook en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *