Moederschap Zwangerschap

Post Pregnancy Tag ★ De roze wolk, zwangerschapskilo’s en gebroken nachten.

JIPPE'S OUTFITS (2)

Tijdens mijn zwangerschap heb ik drie keer de tag Pregnancy Questions ingevuld. Nu was ik op zoek naar een soortgelijk tag, alleen dan voor ná de zwangerschap. Deze kon ik alleen niet vinden, dus besloot ik er zelf eentje samen te stellen. Vandaag vul ik voor jullie de Post Pregnancy Tag in. Met vragen (en antwoorden) rondom de periode na mijn zwangerschap. Over kwaaltjes, de nachten, genietmomentjes en zwangerschapskilo’s… Lees je mee?

HOE OUD IS JE KINDJE NU?

Jippe is nu 3 maanden en 4 dagen.

HOE VOEL JE JE?

Goed! Naast het chronische slaapgebrek en alle nieuwe indrukken, voel ik me heel erg goed. Ik geniet onwijs van de kleine man, ons gezin en de tijd die we samen doorbrengen.

NOG LAST VAN KWAALTJES?

Mijn bekken en rug blijven een gevoelige plek, maar dit gaat eigenlijk boven verwachting goed. Na de bevalling is het één keer heel extreem terug geweest, maar de fysio bood uitkomst. Ik moet oppassen, maar ik ben zo blij dat ik weer gewoon dingen kan doen zonder pijn!

IS JE EETLUST VERANDERD?

Haha, als je mijn updates terugleest, lees je dat ik vooral frikandellen (speciaal) en pindakaas at. Pindakaas heb ik sindsdien misschien één keer gehad en ook in frikandellen heb ik niet zo’n zin meer als voorheen. Alhoewel die natuurlijk wel heel erg lekker zijn! Verder drink ik weer lekker veel koffie (mmmm!), al ligt dat misschien ook wel aan de behoefte aan cafeïne. :P

1

3 maanden! ☁ slaaptekort… ☁ eat, sleep, pooh, repeat

ZWANGERSCHAPSKILO’S?

In totaal kwam ik bijna 19 kilo aan. Inmiddels is daar zo’n 10 kilo van af. De laatste 9 gaan iets lastiger, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook nog niet zo bewust mee bezig ben. Alles op zijn tijd…

HOE KIJK JE TERUG OP JE ZWANGERSCHAP?

Verschillend… Ik heb onwijs genoten van het groeiende wondertje in mijn buik. Zo dankbaar voor het feit dat wij samen een kindje mogen krijgen. Maar ook kijk ik terug met dubbel gevoel. Het tweede trimester stond grotendeels in het teken van (het overlijden van) mijn schoonvader, wat veel impact heeft gehad. En natuurlijk de bijna continue pijn heeft toch wel een stempel op mijn zwangerschap gedrukt. Zwanger zijn zelf vond ik heerlijk, de lichamelijke ongemakken echt verschrikkelijk.

HOE KIJK JE TERUG OP JE BEVALLING?

Voldaan. Trots. Met een tevreden gevoel. Dat heb ik toch maar wel mooi even geflikt. Ja, daar kan ik met een goed gevoel op terugkijken. En nee, het was geen pretje. En nee, ik maak het echt niet mooier dan dat het was. Ik had wél die roze wolk.

LIEVER NOG ZO’N ZWANGERSCHAP OF LIEVER NOG ZO’N BEVALLING?

Liever nog zo’n bevalling. Geen twijfel over mogelijk.

ZIJN ER DINGEN DIE JE ANDERS HAD GEWILD?

Soms wou ik dat ik meer had genoten van mijn zwangerschap. Maar als ik mijn 9 maanden dagboek teruglees, zie ik dat ik dat ook echt wel gedaan heb. De bevalling, kraamweek en dergelijke zou ik niet anders willen. Misschien had ik achteraf nog meer rust willen pakken, nu het gewone leven weer in volle gang is. Maar ja, dat is altijd achteraf praten…

geniet

Genieten, genieten en genieten! ☁

HOE IS HET MET JULLIE KINDJE?

Super goed! Een tevreden, heel vrolijk en lekker dik kereltje. Hij groeit super goed op de borstvoeding, kletst en lacht en is een ware charmeur. Genieten!

HOE ZIJN DE NACHTEN?

Tja… Op zich oké. Jippe gaat slapen rond 19 uur en wordt vervolgens nog één keer wakker rond de klok van 4. Dan voed ik hem, krijgt hij een schone luier en slaapt dan eigenlijk direct verder. Daarna wordt hij, met een beetje geluk, zo rond half 8 weer vrolijk wakker. Voor het mooie gaat hij binnenkort wel die nachtvoeding overslaan, want stiekem wil ik wel weer eens een nachtje doorslapen. ;) Maar het is zeker te doen!

GENIETMOMENTJE?

Als we ‘s ochtends vrij zijn en Jippe lekker tussen ons in ligt te kletsen en knuffelen in bed. Ook het naar bed brengen vind ik vaak fijn. Nog even een momentje samen, ik voed Jippe in de schommelstoel en leg ‘m daarna in zijn bedje. Zo gaat het overigens niet altijd hoor. Als Jippe (te) moe is, is het drama en moet ‘ie echt even rustig worden… Maar over het algemeen gaat het goed!

3

Knuffelen en momentjes voor jezelf inlassen. ☁

DE GROOTSTE VERANDERING?

De momentjes voor jezelf en samen met je partner zijn ineens schaars. Dat is wennen! Natuurlijk stel je je er op in, maar toch. We proberen absoluut onze momenten te pakken, maar Jippe (en ook de andere kids) staan echt op nummer 1. Alles draait om voeding- en slaapschema’s. De rest plannen we er om heen.

AAN HET WERK? HOE VIND JE DIT?

Aan mijn verlof kwam in één klap een eind toen ik een week voor het eind van mijn verlof een nieuwe baan kreeg! Ik kon meteen beginnen! Ik ben aangenomen als docent op de middelbare school hier en stop over 2,5 week bij de Piraat. Dat betekende dus een dubbele baan voor 3 weken. Pittig, 21 dagen aaneengesloten werken, maar wel met een goed doel. Straks ben ik vier dagen per week aan het werk en lekker drie dagen thuis… ‘s Avonds kan ik Jippe zelf naar bed brengen, weekenden hebben we samen en ook kan ik gewoon de feestdagen weer eens vieren met mijn gezin! Dus… werken voelt prima! Ik moet alleen even de drukte doorkomen!

JOUW TIP VOOR (AANSTAANDE) MOEDERS?

Geniet! Het is zo cliché, maar echt: geniet! Geniet van je zwangerschap, van de laatste (zware) loodjes. Geniet van die knusse kraamweek. Geniet van de rust die je als kraamvrouw ongegeneerd mag pakken. Voor je het weet zit je weer in de sneltrein die het drukke gezinsleven heet. En dan denk je… Had ik maar meer genoten…

Ik tag niemand in het bijzonder, maar mocht je het leuk vinden deze tag over te nemen… Voel je vrij! Uiteraard zou ik het lief vinden als je vermeldt dat de tag hier vandaan komt. Laat je even weten wanneer je ‘m overneemt? Ik lees jouw antwoorden namelijk graag!

x Lisanne

DEZE TAG BEDACHT IK ZELF, LEUK ALS JE ‘M WILT OVERNEMEN. LIEF ALS JE EVEN VERMELDT DAT HIJ VAN MIJ KOMT! ;)

4 thoughts on “Post Pregnancy Tag ★ De roze wolk, zwangerschapskilo’s en gebroken nachten.”

  1. Ha super leuk, deze variant kende ik nog helemaal niet. Gaat zeker op mijn invullen lijstje. En die dubbele baan lijkt me wel heel heftig zeg. Wel fijn dat je JIppe zelf lekker naar bed kan brengen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *