Zwangerschap

Zaterdag Mamadag | Zwangerschapsupdate week 18 t/m 21

18-21 weken

Het is alweer even geleden dat is een zwangerschapsupdate heb geschreven. Ik moest stiekem zelfs even teruglezen, waar waren we ook alweer gebleven? De afgelopen vier weken was ik behoorlijk ziek, had ik nog even vakantie en moest ik weer aan het werk. We hadden de 20 weken echo en wordt ons kindje steeds actiever! Een uitgebreide update, lees je na de klik!

Week 17 en 18; ziek, zieker, ziekst.
Week 17 gingen we heerlijk een paar dagen naar mijn ouders. Bij vertrek voelde ik me helaas al niet zo lekker en dit werd met de dag beroerder. Uiteindelijk ben ik ruim 2 weken niet fit geweest en heb ik een aantal dagen echt op de bank doorgebracht.  Ik ben geloof ik nog nooit zo lang ziek geweest. M’n lichaam werkte helaas niet mee en knapte maar niet op. Ik merk dat mijn weerstand een stuk lager is, ik pik echt alles mee. Vreselijk, wat heb ik me beroerd gevoeld. Gelukkig knapte ik net voor ik weer aan het werk moest wat op, waardoor Pris en ik samen nog lekker even van mijn laatste weekendje vakantie konden genieten.

De babykamer is zo goed als klaar!
Toen ik ziek was, heeft Pris heel hard gewerkt in de babykamer. We konden er samen toch niet op uit, dus besloot ze verder te klussen in het kamertje. Het is nog niet helemaal klaar, hier en daar moeten nog wat dingen opgehangen en aangevuld worden, maar in grote lijnen is het kamertje echt af. Uiteraard krijgen jullie nog een sneak peak van het kamertje, maar daar moeten jullie echt nog even op wachten. Ik ben zo trots op het resultaat, het is echt heel erg mooi geworden. En dat heeft Pris toch maar even geflikt! Yay!

PicMonkey Collage1

Weer aan het werk.
Tja, en ook aan de vakantie komt een eind… In de eerste week van februari was het tijd om weer aan het werk te gaan. Zoals de meesten van jullie inmiddels weten werk ik in de horeca. Inmiddels kan ik jullie vertellen dat horeca-werk en zwanger zijn, niet de ideale combinatie is. In ieder geval niet met mijn rug die uitgebreid protesteert na een dag staan en lopen. Ik voel me net een oud wijf, een verschrikkelijke zeur en een aanstelster als ik ‘even moet zitten’, moet vragen aan mijn collega’s of zij die bak voor mij willen optillen en wanneer ik niet zelf het bord aan de straat kan zetten. Ik ben dit niet van mijzelf en mijn lichaam gewend en vervloek wat dat betreft mijn lichaam echt. Om te janken, vind ik het soms. Maar goed, het is voor een goed doel en hierbij moet ik dan maar leren om goed naar mezelf, m’n lichaam en mijn kleintje te luisteren. Ik moet het nog even volhouden, dus dan af en toe maar op halve snelheid. Volgende week heb ik een afspraak bij de fysio om mijn rug- en bekkenklachten te bespreken.

Zwanger Fit®.
Inmiddels heb ik er alweer twee lesjes Zwanger Fit op zitten. Zwanger Fit is een vorm van voorbereiding op je bevalling, waar je tegenwoordig alle keuze in hebt. Wat mij zo aanspreekt aan Zwanger Fit is dat je, zoals het woord al zegt, sportief bezig bent op een verantwoorde manier. Je versterkt bepaalde spiergroepen en werkt aan je conditie, maar dan op een verantwoorde en goed begeleide manier. Alles passend binnen je zwangerschap. Mama To The Max schreef er laatst een uitgebreid artikel over, mocht je meer informatie willen. Buiten de 10 lessen die vooral in het teken van sportief bezig zijn staan, heb ik straks ook nog 7 theorie lessen. Vijf voor de bevalling, waarin onder andere ademhalingstechnieken, bekkenbodemtraining en alle belangrijke dingen rondom je bevalling en kraamperiode worden behandeld. De andere twee lessen na de bevalling waarin onder andere babymassage aan bod komt. Ik vind het tot nu toe in ieder geval erg prettig en hoop dat het ook wat kan doen voor mijn rug.

PicMonkey Collage2

20-weken echo.
Vorige week hadden we de langverwachte 20 weken echo. Wat was het spannend en leuk! Alles is helemaal goed met ons kindje en we kregen te horen dat we in verwachting zijn van een jongen! Een uitgebreide update gaf ik jullie vorige week al en kan je hier teruglezen! Verder had ik gisteren de ‘gewone’ controle en die was helemaal prima. Ons kereltje loopt bijna vier weken voor qua groei, dus dat verklaart m’n snelgroeiende buikje en de harde trappen die ik al voel! Ik ben benieuwd hoe z’n groei vordert…. ;) 

Actief kereltje!
De vorige keer vertelde ik jullie al dat ik dacht voor het eerst ons kindje te hebben gevoeld. En ja hoor! Hij was er vroeg bij, maar dit was zeker weten ons jongetje wat ik voelde trappelen in mijn buik! Inmiddels voel ik het meerdere keren per dag en heeft Pris ons schoppertje ook al een aantal keer gevoeld. Zelf voelde ik afgelopen donderdag voor het eerst ons kindje aan de buitenkant. Vooral wanneer ik wil slapen (hoi slechte timing!) besluit ons jongetje de boel daarbinnen nog even flink te verbouwen. Wanneer ik dan mijn handen op mijn onderbuik leg, zijn er al lichte bewegingen voelbaar. Heel bijzonder!

Buiten mijn rug om voel ik me eigenlijk prima. Ik moet even wennen aan het werk en ben weer wat vermoeider dan normaal, maar het is niet vervelend en prima te handelen. Mijn hoofdpijn is sinds vorige week gelukkig ook stukken minder, dus ook dat hoop ik nu achter de rug te hebben. Nu nog wat verbetering in mijn rug en dan heb ik op het moment helemaal niks te klagen! Ook wel eens fijn! ;)

 photo handtekeningYNI_zpscf0330c7.jpg

3 thoughts on “Zaterdag Mamadag | Zwangerschapsupdate week 18 t/m 21”

  1. Ah zo leuk een zoontje! Vind jullie andere zoon vast ook heel leuk om er een broertje bij te krijgen zo met al die vrouwen ;)
    De babykamer ziet er echt heel mooi uit, leuk om die kleuren met geel, lekker vrolijk!
    Succes nog met je laatste weekjes werken, lijkt me erg lastig zo ook in de horeca en al die geuren van het eten om je heen. Succes meis, ik kijk uit naar je volgende updates!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *