Nailart

Nail Art Essentials

banner

Een hoop meiden die mijn blog lezen, beginnen net met nailart of hebben nog niet echt de tools in huis waarmee ze nailart kunnen maken. Vandaag laat ik je een aantal (goedkope) nailart spulletjes zien welke ik veel gebruik tijdens het maken van nailart met natuurlijk verwijzingen naar eventuele verkooppunten!

IMG_5170

Allereerst natuurlijk lak! Alle kleuren van de regenboog. Essentieel zijn wel een witte en zwarte lak. Deze lakken komen van de Hema, maar tegenwoordig heeft bijna elk merk ze wel in de collectie. Een goede (sneldrogende) topcoat is ook erg handig. Zo bescherm je je nailart optimaal! Mijn favoriet is de topsealer van Essence.

IMG_5174

Wat is nailart zonder versiering? Je kunt de versiering er zelf op lakken, maar je kunt ook gebruik maken van steentjes, glitters, studs, caviar en nog veel meer! Bij de Action vind je bijvoorbeeld het zwarte ‘wiel’ waarin van alles wat zit. Maar ook op eBay zijn een hoop rhinestones, glitters en studs te vinden.

IMG_5177

Nog makkelijker zijn stickers! Deze heb je in alle soorten en maten. Action verkoopt ze, maar ook bij de Wibra kun je terecht voor stickers. Ook kun je water decals gebruiken, zoals de snorretjes. Lees hier meer over de water decals en waar je ze kunt kopen!

IMG_5180

Steentjes en dergelijke kun je bevestigen met een blanke topcoat, maar nog beter werkt een nagellijm. Deze is bijvoorbeeld goedkoop te vinden bij het Kruidvat eigen merk. En, foutje gemaakt? Héél normaal tijdens het maken van nail art! Met een corrector stift (bijvoorbeeld van Essence of eBay) haal je het zo weer weg!

IMG_5182

Met sponsjes kun je mooie effecten creëren op je nagels, zoals bijvoorbeeld het welbekende gradiënt effect. Bovenstaande komen van de Action, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een keukensponsje gebruiken!

IMG_5189

Met striping tape kun je leuke patroontjes maken op je nagels, maar ook kun je ze gebruiken om iets af te plakken om het er later af te halen voor een super strak resultaat! Ik kocht ze op eBay voor een klein prijsje.

IMG_5194

Ik kan niet zonder mijn kwastjes! Nailart maak ik eigenlijk zelden met het kwastje uit het nagellakflesje zelf. Met deze set heb je ruime keuze!

IMG_5191

Stripers zijn één van de handigste nailart tools! Je kunt er precieze lijntjes mee zetten en dat is een absolute must!

IMG_5192

Dottingtools zijn handig voor het maken van stipjes, maar je kunt er veel meer mee! Met de dottingtool kun je stipsgewijs je nagellak precies aanbrengen waar jij wilt! Wederom is eBay hierbij de budget held!

IMG_5197

Acrylverf gebruik ik pas sinds kort, nadat ik een basislaag nagellak aangebracht heb. Nagellak wordt wat sneller stropig, droogt minder snel en is te dik voor sommige designs. Deze ‘nagel’ acrylverf van het Japanse nagelstyling merk Oumaxi kocht ik hier, maar in principe werkt elk soort acrylverg. Je kunt er bijvoorbeeld mooiere bloemen mee maken en er kleuroverloop mee creëren.

IMG_5183

Dan een laatste optie die niet echt ‘essentieel’ is, maar wel erg handig! Ik vind het heerlijk om te experimenteren met bepaalde technieken en designs. Dit doe ik het liefst op de ‘sticks‘ die je ziet liggen. Deze bevestig je aan een staafje en zo heb je uiteindelijk een ‘waaier’ vol designs. Een alternatief is het nagelwiel wat ook veel gebruikt wordt.

Zo, ben jij van plan wat nailart dingen aan te schaffen, dan hoop ik dat ik je hiermee een beetje de weg gewezen heb! Vind je het ‘eng’ om op eBay te bestellen, dan zijn er ook een hoop Nederlandse webshops die dezelfde spulletjes aanbieden. Deze kosten dan vaak wel wat meer, maar dan heb je ze wel wat sneller in huis! Fresh Mint Cosmetics heeft bijvoorbeeld een mooi aanbod aan nailart supplies!

Succes!

x

Zonder welke nailart supplies kan jij echt niet?

16 thoughts on “Nail Art Essentials”

  1. Wat een leuke post! Je essentials kloppen inderdaad, ik heb ze nagenoeg ook allemaal. Wat ik wel nog een essential vind, is een stamping plate! Die van bundle monster zijn goedkoop en je kunt er zo snel leuke nagels mee creëren:) x

  2. Ik maak nooit nail-art. Mag ook geen nagellak op op mijn werk, dus als ik al nagellak draag is het gewoon basic met soms een glitter topcoat ofzo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *