Nagellak

Ms. Keiko | Gellak ‘Satin Pajamas’

IMG_1082

Gellak, ik wilde het al een tijd proberen maar vond het een behoorlijke investeren voor iets waarvan ik niet weet of het wat is. Toen kwam ik op internet het merk Ms. Keiko tegen. Een betaalbare gellak die werkt met een UV lamp. Ik heb aardig wat materialen in huis, dus besloot één kleurtje te bestellen. Van de week viel ‘ie op de deurmat en ik besloot het gelijk te proberen! Vandaag mijn bevindingen!

IMG_1079 IMG_1080

Deze gellak komt in een flesje van 10 ml. Hij belooft in één laagje dekkend te zijn en tot twee weken te blijven zitten. Wel moet je hierbij dan ook de base- en topcoat van Ms. Keiko (of een ander merk) aanschaffen. Omdat ik zelf al veel gelbenodigdheden in huis heb, heb ik deze niet besteld. Ik gebruikte een base- en topsealer gel van het merk Baehr.

IMG_1098

Ik wilde een neutrale nude kleur proberen omdat ik hier minder snel op uitgekeken raak, mocht het inderdaad zo lang blijven zitten. De kleur Satin Pajamas leek me een mooie oudroze kleur, dus dat werd ‘m. De lak is wat dikker dan je gewend bent van gewone nagellak, maar ook dunner dan de gel waar je normaal mee ‘modelleert’.

IMG_1076 IMG_1060

Dekken in één laagje doet Satin Pajamas zeker niet. Je hebt zeker twee wat dikkere lagen nodig om de lak mooi egaal dekkend te krijgen. Het werken met de lak was even wennen, maar toen ik eenmaal de slag te pakken had, ging het prima! Je moet de gel zorgvuldig verdelen over je nagels en tegelijkertijd vooral ook om je nagelriemen denken.

IMG_1053 IMG_1055

De kleur is echt fantastisch, een prachtige oudroze nude kleur. Ik houd van zulke kleurtjes en heb er de afgelopen dagen veel complimentjes over gehad. ‘Verzorgd’, ‘netjes’ en ‘klassiek’ waren woorden die daarbij voorbij kwamen. En gelijk hebben ze, wat een mooie kleur! OPI Tickle My French-y is een kleur die al een tijdje op mijn wishlist staat, maar deze kleur komt zo in de buurt dat deze eerst wel kan wachten! Wat verder speurwerk op internet, brengt mij ook bij CND Shellac (dé lak onder de gellak). Deze blijkt ook een Satin Pajamas te hebben en de kleur komt bijna exact overeen!

IMG_1071

IMG_1051

Maar goed, doet ‘ie wat hij moet doen? Dekken in één laagje, nee. Maar zelf vind ik dat niet zo’n probleem. Ik heb de lak aangebracht voor een druk werkweekend. Een bruiloft op het werk, bardienst, het restaurant ombouwen, sjouwen, schoonmaken en ga zo maar door. Normaal was mijn lak allang gesneuveld, na drie dagen volop werken was er geen vuiltje aan de lucht. Geweldig! De lak draag ik nu een week en inmiddels zijn hier en daar aan de randen wel wat ‘oneffenheden’ te zien. De glans begint iets minder te worden, maar nog steeds is het een prachtige manicure.

IMG_1081

Ik ga zeker meer kleurtjes aanschaffen. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor eventuele ‘klanten’. Dit is voor mij ook een uitvinding. Mooie nagels die het volhouden op het werk en tegelijkertijd ook een stukje stevigheid bieden. Mocht je de lak zat zijn, kun je het er gemakkelijk af ‘soaken’ met aceton. Een watje in de aceton deppen, op je nagels leggen, zilverfolie er om heen en je gellak wordt er af geweekt. Piece of cake!

En nu komt het mooist. De prijs… Ms. Keiko is onder andere op Aliexpress te koop en kost rond de €3,- en €5,-. Levertijd is ongeveer 1,5 week. Maar dat moet je overhebben voor de fijne prijs én lak.

handtekening

*Ik heb de lak in combinatie met mijn eigen gel geprobeerd. Dit kan natuurlijk invloed hebben op de houdbaarheid. Ik wil binnenkort de top- en basecoat van Ms. Keiko ook gaan uitproberen. Mochten er mensen benieuwd zijn naar deze combi, hoor ik het graag!

7 thoughts on “Ms. Keiko | Gellak ‘Satin Pajamas’”

  1. Hoi,

    mag ik vragen waar je deze hebt gekocht? Ik ben al op zoek geweest op Ali express maar ik kan het niet vinden. Bleef je er ook zo enthousiast over?

    1. Hallo! Ik koop de lakken via AliExpress en zoek altijd op MS Keiko. Satin Pyjamas kan ik zo 123 niet vinden, maar misschien dat ze een andere vergelijkbare kleur verkopen. Ik ben nog steeds erg enthousiast over dit merk! Gebruik het zeer regelmatig. :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *