Beauty

Catrice | Liquid Metal Eyeshadow ‘Nougat It Right’

IMG_0238

Na een zeer goede eerste ervaring met de Liquid Metal Eyeshadow ‘Gold ‘n Roses‘ van Catrice, besloot ik nog een kleur te proberen. In de winkel viel mijn oog op ‘Nougat It Right’, een diepe donkerbruine kleur die prachtig glanst in zijn verpakking. Benieuwd naar de kwaliteit? Klik verder!

IMG_0240 IMG_0237

Het design van de Liquid Metals vind ik echt geweldig. De vorm en structuur doet inderdaad een beetje de indruk wekken alsof er vloeibaar metaal  in zit. De zwarte verpakking geeft de oogschaduw nog net even die extra dimensie, de oogschaduw komt mooi tot zijn recht.

IMG_0241 IMG_0244

De oogschaduw is een tikkeltje poederig zoals je kunt zien op mijn vinger. Hij kruimelt wat, wat betekent dat je moet oppassen voor fall-out. Helemaal bij een glanzende donkere oogschaduw, valt dit extra op. Tegelijkertijd is de kleur vrij ‘compact’ en bijna een beetje romig te noemen zoals ik ook al opmerkte bij Gold ‘n Roses.

IMG_0245

De pigmentatie is wel erg goed, met één enkele veeg creëer je een prachtige kleur vol met sprankelende shimmers. De kleur is te omschrijven als chocoladebruin met een koper-rode gloed. Dit laatste komt voornamelijk door de bordeaux rode shimmers die terug te vinden zijn in de oogschaduw.

PicMonkey Collage

In deze ooglook bracht ik Nougat It Righ aan in mijn crease, buitenste ooghoek en onderste wimperrand. Voor de rest van de look gebruikte ik mijn Naked 2 palette. De oogschaduw geeft veel kleur af, maar vervaagt wel bij het blenden. De kleur opbouwen is dus wel nodig om een mooi resultaat te krijgen, anders valt hij in het niets, en dat is zonde. De oogschaduw blijft, bij het gebruik van een oogschaduw basis, gedurende dag prima op zijn plek zitten, al overleeft hij niet een dag + avond. Hierbij is wel echt een touch-up nodig, want heel langzaam trekt Nougat It Right wel in de lijntjes.

Deze Liquid Metal is prima, al ben ik niet zo enthousiast als bij Gold ‘n Roses. De kleur is mooi, maar verder niet uniek. Ben je op zoek naar een donkerbruine glanzende kleur die goed op te bouwen én niet te duur is? Dan is Nougat It Right zeker wat voor jou!

Catrice Liquid Metals zijn verkrijgbaar bij Trekpleister en Kruidvat voor €3,99.

handtekening

26 thoughts on “Catrice | Liquid Metal Eyeshadow ‘Nougat It Right’”

  1. Ik vind het een heel mooi kleurtje. Alleen jammer dat ‘ie niet een dag + avond goed blijft zitten! Maar voor die prijs is een touch up natuurlijk ook niet zo erg.

  2. De kleur ziet er wel ontzettend gaaf uit, maar ik ben echt een type dat iets ‘s morgens op doet en er de rest van de dag niet meer naar wil kijken haha. Alleen mijn lipstick werk ik wel eens bij. Jammer, maar aan de andere kant is hij ook zeer budget dus alsnog is de prijs/kwaliteit-verhouding wel oké denk ik :D

  3. Wat een beauty! Mooie look heb je gemaakt! Hoe lang blijft het bij jou goed zitten? Ik gebruik wel altijd een primer, maar zo’n paar uur later toch altijd weer ophoping in de crease… Heb jij een tip?

    1. Een dagje overleeft hij, maar wanneer ik ‘s avonds na het eten nog de deur uit moet heeft hij echt een touch-up nodig. Ik gebruik Catrice Prime and Fine. Meteen na mijn foundation breng ik deze aan. Vervolgens ga ik verder met mijn wenkbrauwen om de basis even te laten ‘setten’. Ik merk dat mijn oogschaduw echt beter en langer blijft zitten door deze basis. Maar, iedere huid is natuurlijk anders. :)

  4. Wauw dit is echt een mooie kleur! Ik heb wel andere gezien maar die trokken niet echt mijn aandacht. Leuke blog trouwens, ik heb het gevonden via Doormariska in de spam artikel :D!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *