Nagellak

Meanail | Polygel Starter Kit

7 jaar geleden begon ik deze blog om mijn hobby – nagelstyling  en nailart – tentoon te stellen. Nagels blijven mijn passie en zo haalde ik een aantal jaar geleden mijn papieren als nagelstyliste. Helaas doe ik daar momenteel weinig mee, op een paar vrienden en familieleden na. Gelnagels… Acryl… Een tijdrovende klus… Sindskort is er echter iets nieuws op de markt; polygel. Meanail is een nieuw merk op de Nederlandse markt en ik mocht hun polygel testen!

Polygel

Meanail is een nieuw merk op de Nederlandse markt en begint langzaam naamsbekendheid te krijgen. Naast starterkits verkoopt het merk ook verschillende gellak.

Polygel combineert het beste van acryl én gel. Het is een dikkere pasta die je kunt blijven modelleren tot je je nagels in de lamp uithard. Daarom is het bruikbaar voor verschillende doeleinden. Je kunt je nagels er mee verharden maar ook mee verlengen. Wanneer je hele korte of zelfs bijna geen nagel(s) hebt, is de polygel de ideale oplossing.

Meanail Polygel Starter Kit

De Meanail Polygel Starter Kit bevat alles wat je nodig hebt om thuis zelf gelnagels te zetten. Persoonlijk zou ik dit niet gelijk aanraden aan iemand die weinig tot geen ervaring heeft met het zetten van gelnagels. Het is toch een bepaalde techniek en het is belangrijk goed te werk te gaan anders kun je je nagels flink beschadigen. De set bestaat uit:

♥︎ MEANAIL® Sunshine Lamp 48 watt
♥︎ nageltang
♥︎ slip solution
♥︎ kwast
♥︎ polijstblok
♥︎ doos met dual forms
♥︎ tube polygel “nude”
♥︎ primer
♥︎ base coat
♥︎ top coat

Polygel aanbrengen

Je kunt de polygel op twee manieren aanbrengen. Zo kun je het zelf modelleren op de nagel eventueel met behulp van een tip of nailform. Ook kun je de gel op de bijgeleverde dual forms (soort stevige plaknagels) modelleren en deze op je nagel bevestigen. Na het uitharden in de lamp haal je de dual forms van je nagel af en heb je direct een gladde, mooi gevormde nagel. Dat laatste had ik nog nooit geprobeerd, dus ging ik samen met Dian aan de slag. Die wilde maar al te graag eens heerlijk lange nagels!

Ervaring en resultaat

Ik dacht dit “even” te proberen, maar dat had ik goed mis. Het modelleren met de Meanail polygel moet echt even wennen. De persoon waar ik contact mee had van Meanail gaf de tip om de tube even in de koelkast te leggen om hem minder plakkerig te maken. Dat hielp gelukkig. De substantie van de gel is vrij sticky waardoor je vrij veel slip solution moet gebruiken anders blijft alles aan je kwast plakken. Hierdoor raakten de dual forms soms los van de nagel voor ik ze goed en wel in de lamp had. Het was echt even oefenen, maar uiteindelijk raakte ik geoefend en ging het steeds beter. Voor de volgende keer heb ik nagelklemmetjes besteld om iets makkelijker en sneller te kunnen werken.

Op de bovenste foto zie je Dians nagels voor en op de onderste foto na. De nude kleur is een fantastische kleur die – wanneer je ‘m goed aanbrengt – ook prima zonder kleurlak kan voor een subtiel resultaat. Omdat het in het begin zoeken was, waren niet alle nagels helemaal spotless, waardoor we besloten ze af te lakken met een kleurtje. Wel zo leuk, toch?

Polygel is een ideale manier om je nagels te verlengen. Zeker met deze mooie subtiele kleur kun je alle kanten op. Wel vergt het even wat oefening en zou ik het echte beginners niet meteen aanraden zonder eerst goed research te doen. Je zou bijvoorbeeld ook eerst kunnen oefenen op een oefenhand om te wennen aan het werken met polygel. Dat dit nu makkelijk verkrijgbaar is, is ideaal! Zo kun je – eenmaal geoefend – heel makkelijk thuis zelfs een gelmanicure aanbrengen!

De Meanail Polygel Starter Kit inclusief lamp is verkrijgbaar bij Bol voor €65,90. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *