Beauty

Makeup Academy ‘Undressed palette’.

banner

Een paar dagen geleden schreef ik over het Urban Decay Naked 2 palette. Al voor deze in de winkels lag stond het Naked 1 boven aan mijn verlanglijstje. Toen Naked 2 uitkwam, ben ik toch voor deze gegaan, maar het Naked 1 bleef op m’n wishlist staan. Tot ik laatst op Pinterest een alternatief leek te hebben ontdekt. Het Undressed palette van (ja, alweer!) Makeup Academy! Voor 4 pond bestelde ik hem mee. Voor dit geld kon het niet veel voorstellen, dacht ik. Maar niets bleek minder waar…

Het palette heeft veel weg van de bekende iDivine Sleek palettes. Twaalf kleuren met daarbij een tweezijdige sponsapplicator (wie deze nog gebruikt, moet mij even een berichtje sturen, ik heb ze in overvloed). Helaas zit er aan de binnenkant geen spiegeltje en is de verpakking wat minder stevig. Het oogt allemaal ietwat goedkoop, maar wat wil je voor 4 pond (3,25 euro)?

IMG_3454

Helaas hebben de kleuren geen namen, maar nummers. Deze kun je op de achterkant van het palette vinden. Hier hebben ze tevens een suggestie gedaan voor een ooglook.

IMG_3452

Ik heb zelf het Naked 1 palette dus niet in huis om de swatches te kunnen vergelijken, maar na wat google-en kan ik je zeggen dat de kleuren veel gelijkenis vertonen. Dit zie je ook op onderstaande foto:

nakedvsundressed

De kleuren zijn goed gepigmenteerd, er komt veel kleur van af. Wel zie je een groot verschil tussen de matte en shimmery kleuren. De laatsten zijn veel beter gepigmenteerd dan de matte, maar dit zie je vaker. Ook merkte ik bij het reinigen van mijn armen na de swatches, dat dit veel makkelijker ging dan bij de swatches van het Naked 2 palette. Een beetje water en wat zeep en mijn armen waren direct schoon, terwijl ik bij het Naked 2 palette rode armen kreeg van het boenen.

kleur1

swatch 1
1. 
Is een witte – licht glanzende – hightlighter met een rozige ondertoon.
2. Heeft hetzelfde idee, oudroze, alleen dan donkerder en wat meer richting de metallic glans.
3. Lijkt veel op huidskleur, mooi als rustige basis over je gehele ooglid. Beetje zandkleurig.
4. Metallic kleur, veel glans, veel kleur. Warme, donkerbruine kleur.
5. Nog donkerder bruin, iets koeler, met gouden glitters erdoor.
6. Deze hangt tussen bruin en oudroze in. Hooggepigmenteerd, wederom shimmery. Een favoriet!

kleur2

swatch2

7. Bronzige kleur, wederom metallic.
8. Lichtbruine matte kleur.
9.  Exact hetzelfde als ‘Halfbaked’ uit het Naked 2 palette. Deze kleur zit ook in beide palettes. Een gouden shimmery kleur met een metallic finish.
10. Diep donkerbruin (met flits lijkt hij wel blauwig!), ook hierin zit een goude gloed.
11. Donkerblauw, bijna zwart, met een goudmetallic finish.
12. Grijsblauwe kleur met – ditmaal – een zilvere glitterfinish.

Voor het geld wat ik er voor betaald heb, vind ik het een heel erg mooi palette! Dus, wil jij ook zo graag het Urban Decay Naked 1 palette, maar vind je 36 euro echt te veel? Voor 32,75 minder heb je een goed alternatief. De kleuren zijn mooi, goed gepigmenteerd en blijven lang genoeg zitten. Een basis er onder dragen, is wel een aanrader.

Het Makeup Academy Undressed palette is hier te verkrijgen voor 4 pond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *