Beauty

Lorac Cosmetics | Pro Palette (Replica)

banner

Wie mij al langer volgt, weet dat er een palette is wat al een tijd op mijn wishlist stond. Het Lorac Pro Palette. Enkel, de prijs was de factor die mij steeds tegenhield om het aan te schaffen. Inmiddels weten we dat BuyInCoins leuke replica’s verkoopt voor fijne prijsjes. Natuurlijk kunnen deze niet tippen aan de originele palettes, maar ik vond het toch de moeite waard om dit palette te proberen. Mijn ervaring ermee, lees je vandaag!

2015-02-18 15.14.31 2015-02-18 15.15.48 2015-02-18 15.16.46

 Het palette komt in een soort kartonnen verpakking. Hij voelt stevig en licht aan. Hij sluit met een magneetsluiting die tevens stevig sluit. Niks op aan te merken! Qua verschil tussen het origineel en de replica kan ik eigenlijk niets opmerken. Daarbij heb ik het echte palette natuurlijk niet in huis, dus kan ik niet een hele goede vergelijking maken.

2015-02-18 15.13.542015-02-18 15.12.01

In het palette zit een brede spiegel, altijd fijn voor onderweg. Een kwast ontbreekt, maar dat maakt voor mij eigenlijk niet zo veel uit. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van zulke verpakkingen. Net als bijvoorbeeld het Urban Decay Naked 1 palette is hij van karton. Geef mij maar plastic of aluminium. Dit heeft voor mij ook voornamelijk te maken met het feit dat poederoogschaduws in kartonnen palettes altijd zo vlekken. Het gaat er naar verloop van tijd altijd wat ‘viezig’ uit zien. Het palette komt met een plastic beschermfolie wat je tussen de oogschaduws en de spiegel kunt laten zodat de spiegel nagenoeg schoon blijft.

2015-02-18 15.15.16 2015-02-18 15.18.21

Bij het palette komt een kleine tube met 5,5 gram eyeshadow primer. Altijd leuk en handig natuurlijk. Zelf kan ik niet meer zonder primer, dus ik ben zeer benieuwd naar de kwaliteit van deze. De inhoud van de tube lijkt vrij groot, maar ik moest echt even mijn best doen om er wat uit te krijgen. Heel goed gevuld is de tube dus helaas niet.

2015-02-18 15.19.03 lorac pro eyeshadow base

De substantie van de primer is vrij romig en goed uitsmeerbaar. Zoals je ziet is het kleine beetje product op mijn hand, genoeg voor de helft van de rug van mijn hand. Wel een zuinig product dus. Eenmaal uitgesmeerd, zie je nagenoeg geen product meer zitten. Wel is mijn huid merkbaar ‘gladder’, zoals je vaak ziet bij primers.

lorac pro eyeshadow base2

En de primer doet verrassend goed zijn werk, zo op het eerste gezicht. Links zie je de kleur ‘gold’ zonder en rechts met de primer er onder. De oogschaduw oogt minder poederig en “hecht” een stuk beter op zijn plaats.

2015-02-18 15.17.55

Het palette bevat een hoop kleuren, 16 in totaal! De oogschaduws bevatten elk een halve gram product. De bovenste rij is compleet mat, de onderste rij bevat glanzende oogschaduws. Ze hebben alle 16 namen die overigens exact overeenkomen met de namen uit het originele Lorac Pro Palette. De “typografie” lijkt wel net iets minder strak dan de letters in het origineel.

2015-02-18 15.26.14

VLNR: White – Cream – Taupe – LT. Pink – Mauve – Sable – Espresso – Black

De matte kleuren zijn, voor een niet origineel en goedkoop palette, aardig goed gepigmenteerd. De swatches zijn gemaakt met één veegje over de huid. In vergelijking met het origineel, zijn de swatches duidelijk minder goed gepigmenteerd. Los daarvan vind ik de kwaliteit zeer redelijk. Helaas zijn de laatste twee, de donkerste kleuren, het minst goed gepigmenteerd. Deze twee zijn ook het meest ‘krijtachtig’, wat zorgt voor een niet helemaal effen resultaat.

2015-02-18 15.32.47 2015-02-18 15.33.11

VLNR: Nude – Champagne – Gold – LT. Bronze – Pewter – Garnet – Deep Purple – Slate

De glanzende kleuren zijn een stuk beter gepigmenteerd, zoals we eigenlijk altijd zien. Deze kleuren zijn ook een stuk minder “krijterig” dan de matte voorgangers. De oogschaduws zijn licht poederig, wat kan zorgen voor fall-out bij het aanbrengen. Even goed je kwast aftikken is dus handig. De kleuren vind ik persoonlijk erg mooi, niet verrassend uniek, maar prima voor een basic palette.

ooglook lorac pro

Ik besloot een look te maken met enkel de matte oogschaduws. De kwaliteit van de glanzende kleuren geloofde ik namelijk wel. Op het wenkbrauwbot zie je ‘white’, op mijn bewegend ooglid ‘cream’ en in mijn crease een combinatie van ‘taupe’ en ‘sable’. Op mijn onderste wimperrand vind je tevens de kleur ‘sable’. De kleuren zijn erg subtiel, zoals je kunt zien. Prima voor een basic look. Wil je de look wat heftiger maken, zul je de kleuren echt moeten opbouwen. Het zijn geen knallers, zoals je wel kunt verwachten van het origineel. Voor de prijs zijn dit dan weer prima oogschaduws die het in combinatie met de primer, verrassend goed uithouden op mijn vettige oogleden gedurende de dag.

Het palette is prima, de glanzende kleuren zijn goed gepigmenteerd, de matte afwisselend en hebben iets meer aandacht nodig bij het aanbrengen op het ooglid. Wil je kwaliteit, dan adviseer ik je te investeren in het originele palette, want de kleuren zijn prachtig. Neem je genoegen met net wat minder (voor heel veel minder geld), dan is dit palette een absolute aanrader. Ik ben er in ieder geval dik tevreden over.

De replica van het Lorac Cosmetics Pro Palette is te koop op BuyInCoins voor €6,75 (afhankelijk van de wisselkoers). Wil je voor ‘the real deal’ gaan, dan kun je o.a. hier voor zo’n $42 (€38,- afhankelijk van de wisselkoers).

 handtekening

6 thoughts on “Lorac Cosmetics | Pro Palette (Replica)”

  1. ik heb hem ook maar gebruik hem eigenlijk niet meer, de primer is best slecht en de oogschaduws komen gewoon niet mooi over in een ooglook :P

    1. Ik snap je punt. Voor de prijs vind ik de oogschaduws echter van prima kwaliteit, zeker de shimmery kleuren. De primer doet voor mij wel goed zijn werk, maar helaas zit er zo weinig in de tube dat ik er maar een aantal keer mee kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *