Lifestyle

Dit zijn de fijne dingen aan de herfst

De lente en zomer zijn mijn favoriete seizoenen, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar goed, elk seizoen heeft natuurlijk zijn fijne dingen. Morgen begint de herfst officieel, maar gelukkig hebben we nog een paar mooie nazomerdagen in het verschiet. Daarna zal de herfst toch echt zijn intrede gaan doen, denk ik. En dan is het toch ook fijn om naar deze dingen uit te kijken! 

Lekker knus op de bank

Ik houd enorm van buitenzijn, maar soms is het ook zo lekker om knus op de bank te hangen. Dekentje, filmpje, kopje thee… Heerlijk! Vanuit vroeger weet ik ook nog dat ik het zo fijn vond wanneer bij mijn opa en oma de haard weer werd aangestoken. Lekker voor de haard is voor mij toch wel pure nostalgie. Zelf hebben we helaas geen haard, maar een elektrische haard zou nog wel iets kunnen zijn wat we overwegen. De verwarming vind ik eigenlijk maar niks. 

Geurkaarsen

Mijn ultieme guilty pleasure, kaarsen! Zeker fijne geurkaarsen gaan er bij mij in de herfst en winter veel – heel veel – doorheen. Winterse, warme geuren zijn mijn favoriet. Spicy vanille, appel kaneel… Heerlijk! Op dit moment staat er weer een lekkere WoodWick kaars te knisperen op de salontafel, net alsof je écht voor een haardvuurtje zit. 

Boswandelingen

Eigenlijk kom ik het hele jaar graag in het bos, maar de herfst is toch wel mijn favoriete seizoen om een boswandeling te maken. We stappen regelmatig even op de fiets om een rondje door het bos te maken. Vorige week konden we zelfs al de eerste bramen proeven! Dat zijn toch wel ultieme herfstvakantie dingen hoor, bramen plukken in het bos! 

Rode wijn

In de zomer drink ik graag zomerse, frisse biertjes en bruisende wijntjes, in de herfst kan eindelijk de fles rode wijn open. Dat zijn toch wel echt drankjes die ik in de zomer sneller laat staan en die ik echt associeer met het najaar en de winter. Een goede, lekkere zware rode wijn is zoooo fijn. Daar kan ik echt van genieten. 

Twee weken herfstvakantie

Op het moment dat ik dit schrijf, is de herfstvakantie hier net begonnen. Die loopt op Ameland anders dan in de rest van Nederland en hoewel ik vaak vind dat deze veel te snel komt (we zijn net 5 weken begonnen op school) ben ik er ook altijd erg blij mee. Na 5 weken werken op school is het fijn even terug te kijken. Hoe ging het? Hoe zijn de klassen en wat is er nodig de rest van het jaar? Alsof je in die twee weken ook even alles kan bijstellen én daarnaast nog lekker kan genieten van het nazomerse weer! 

Wat vind jij het fijnste aan de herfst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *