Moederschap

Kinderpraat invulboek ❤︎ Houd alle leuke uitspraken bij!

Tijdens mijn zwangerschap en Jippes eerste levensjaar schreef ik invulboekjes vol. Ik kijk met veel plezier terug in mijn zwangerschapsboek en het boekje wat ik bijhield tijdens de kraamtijd en de eerste maanden met Jippe. Toch verslapt dat na een jaar en eigenlijk vind ik dat jammer. Nu heb ik een tof alternatief voor wanneer de kindjes wat ouder zijn; het Kinderpraat boek!

Kinderen hebben de leukste en grappigste uitspraken. Zeker wanneer ze net beginnen te praten, maar ook wanneer ze ouder zijn en zelfs wanneer ze puberen, zeggen ze soms de gekste dingen. Van de oudste drie hebben we het eigenlijk nooit bijgehouden en daar heb ik best spijt van. Want oh, wat hebben we gelachen om de grappige en vreemde dingen die ze soms uitkraamden. Jippe begint nu eigenlijk wat te praten en dus kwam dit boekje precies op tijd!

In het Kinderpraatboek zitten twee gedeeltes. In het eerste gedeelte kun je, zodra je kleintje begint te praten, de eerste woordjes opschrijven. Later gaan die bladzijdes over in leuke woordenschat om zo de “eigen” woorden van je kind op te kunnen schrijven. Het leuke vind ik dat je op elke bladzijde een naam kunt invullen. Je kunt dit boekje dus ook perfect voor de uitspraken en woordjes van verschillende kinderen gebruiken.

Het tweede gedeelte kan worden ingevuld wanneer je kindje al wat meer praat. Leuke uitspraken, anekdotes en verhalen kun je hier kwijt. De vakjes waarin je kunt schrijven verschillen steeds van grootte waardoor er plek is voor langere verhalen en korte zinnetjes. Ik kan niet wachten om hier dingen op te gaan schrijven!

Jippe was vrij laat met praten, maar de eerste echte woordjes heb ik hier niet in opgeschreven. Wel ben ik gewoon bij de eerste bladzijde begonnen en daar Jippes eigen taaltje ingevuld. De woordjes worden elke dag meer, dus ik gok dat ik flink wat dingen kan opschrijven de komende tijd. Helemaal leuk!

De vormgeving van het boekje is ook helemaal aan bij besteed. Het zwart-witte uiterlijk is strak maar door het gebruik van de hippe lettertypes tegelijkertijd ook speels en modern. Love it! Daarnaast is het boekje van goede kwaliteit en zijn de bladzijdes ook wat dikker dan normaal papier. Dat vind ik prettig én mooier, het ziet er gewoon net allemaal wat beter uit daardoor. Het is niet zo maar een notitieboekje, maar een mooi invulboek van goede kwaliteit. Hier kun je heel veel leuke woordjes en uitspraken in kwijt!

Het invulboek Kinderpraat is verkrijgbaar in de webshop van Mama ABC en via Bol.com en kost €18,50. Naast dit leuke invulboekje heeft de webshop een uitgebreid assortiment aan leuke kaarten, mijlpaalkaarten, accessoires en invulboekjes. Leuk om voor jezelf te kopen maar ook om als (kraam)cadeau te doen! 

x Lisanne

2 thoughts on “Kinderpraat invulboek ❤︎ Houd alle leuke uitspraken bij!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *