Moederschap Persoonlijk Tag

Mommy Wars ♥ Over luiers, laten huilen, dragen, v-tech en meer!

blogbanner

Mommy wars… Oftewel oorlog tussen moeders. Vrouwen kunnen er wat van! Kibbelen, oordelen, roddelen. Helemaal wanneer die vrouwen ook nog eens moeders zijn, is het feest compleet. Vanaf het moment dat je zwanger bent, zijn er verschillende dingen waar je over na moet denken. En als je er nog niet over na wilt denken, wordt je wel gedwongen tot nadenken. Andere moeders, vrouwen maar ook sites, boeken en tijdschriften hebben allemaal een eigen mening over bepaalde onderwerpen in het moederschap. Laten huilen? Fles- of borstvoeding? Slapen? Allemaal onderwerpen waar boeken vol over geschreven zijn. Vandaag vul ik de Mommy Wars tag in – bedacht door Mamazoekthetuit.nl – en geef ik antwoord op een aantal veel gestelde vragen!

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

De hoofdvoeding is borstvoeding. Hier schreef ik al eens eerder een blogje over. Jippe is inmiddels 7,5 maand en hij krijgt nog steeds borstvoeding. Ik ben erg blij dat de borstvoeding zo goed loopt, dat het zo makkelijk gaat en mijn productie zich zeer makkelijk aanpast aan de behoefte van Jippe. Toch krijgt Jippe ook wel eens flesvoeding. Ik ben vier dagen aan het werk, waarop ik over het algemeen zelf kan voeden of tussendoor kan kolven. Maar mocht dit eens niet lukken dan lust Jippe ook prima flesvoeding. Meneer weigert namelijk het drinken van borstvoeding uit de vriezer. Daar ging mijn opgebouwde voorraadje…

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

Jippe slaapt lekker in zijn eigen bedje. Al vanaf het begin. Dit heeft onszelf, maar eigenlijk ook Jippe, veel rust gegeven. Hij slaapt het beste in zijn eigen bedje. Zo af en toe doet hij ‘s ochtends nog een tukje bij ons in bed en wanneer hij ziek is, slaapt hij overdag in bij ons in bed. Maar zelfs dan slaapt hij het liefst in zijn eigen ledikantje.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Kant en klaar! We gebruiken het liefst Pampers, omdat Jippe een tijd lang niet goed reageerde op luiers van onder andere Jumbo. Deze week hebben we weer een pak Kruidvat luiers gekocht. Eens zien of hij er inmiddels beter op reageert. Want dat scheelt natuurlijk wel een aantal euro’s.

1

Lekker in z’n eigen bedje ♥ Lekker bij mama in bed

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

Beide! Sorry, maar V-tech heeft gewoon ook erg leuk speelgoed. Zo deelde ik al eens Jippes favorieten en daar zit beer Nino van V-tech bij. Hij vindt de liedjes fantastisch. Onze nieuwe aanwinst van Fisher Price, de BeatBo is ook een groot succes. Maar daarbij houden zowel Pris als ik ook onwijs van ‘ouderwets’ houten speelgoed. Dus ik geloof dat we daar wel een balans in kunnen vinden.

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Weer beide. Onze voorkeur gaat uit naar vers, maar dit lukt gewoon niet altijd. Een potje opentrekken is dan wel erg makkelijk. In de diepvries hebben we veel groente waar we zo wat uit kunnen pakken om klaar te maken. We hebben zelfs porties kip en rundvlees in de vriezer om er eventueel doorheen te gooien. Nu Jippe ouder wordt, kan hij steeds meer hetzelfde eten als wat wij eten, maar natuurlijk nog niet alles. Als we potjes open trekken, doen we dat het liefst van Ella’s Kitchen. Dat is echt een grote favoriet hier.

Dragen of wagen?

Volgens mij wordt het een beetje eentonig, maar ook hier antwoord ik weer met: beide! Jippe ziet wel beduidend meer in de wagen dan in de draagzak, maar dat komt op dit moment ook door het weer. Onze ErgoBaby draagzak vinden wij beide niet prettig over onze winterjas heen en een draagjas aanschaffen vind ik een beetje onzin. Dragen vind ik wel heerlijk en aankomende vakantie nemen we ‘m ook zeker mee. Het is zo praktisch! Onze Mutsy wagen wordt wel dagelijks gebruikt. We vinden het heerlijk om met Jippe naar buiten te gaan.

2

V-tech en Lamaze, grote favorieten! ♥ Ella’s Kitchen, mmmm!

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Ons kennende beginnen we daar vroeg mee! Een kind op zijn vierde in de luiers als daar geen goede (medische) reden voor is, vind ik persoonlijk niet goed. Kinderen moeten zeker wanneer ze naar de basisschool gaan, echt wel zindelijk zijn. En een ongelukje kan dan natuurlijk altijd gebeuren.  Maar een kind op zijn vierde nog in de luiers? Nope, liever niet!

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Eerlijk is eerlijk, echt eerlijk is de kledingkast van onze Jippe niet. Al verschilt het wel heel erg per merk natuurlijk. Primark is leuk, maar andere merken die je veel in onze kast vindt zijn Name It, Hema en Next Direct. Zijn die eerlijk? Geen idee eigenlijk. Misschien slecht, maar ik houd me daar niet zo mee bezig…

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?

Haha, tijd voor een stukje zelfreflectie… Ik ben best streng. Een drill sergeant wil ik mezelf niet noemen (al zullen de pubers daar momenteel vast anders over denken), maar ik houd wel van rust, reinheid en regelmaat. En daar kan ik best ver in gaan soms. Eerlijk? Soms ook wel eens te ver. Loslaten vind ik lastig. Ruimte voor onderhandeling is er op zijn tijd heus. Maar zeker niet altijd. Dus ik ben erg benieuwd hoe dat is als Jippe straks wat ouder is.

3

Genieten van de buitenlucht. ♥ Jippe slaapt binnen 1 minuutje in bij mama. 

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Dat vind ik wel twee uitersten hoor. Beide doe ik niet. Een kind laten huilen vind ik, op deze leeftijd, niet nodig. Ik ben er zelfs tegen, een kindje huilt niet voor niets. Helemaal omdat we Jippe inmiddels natuurlijk kennen. Hij huilt zelden. Dus als hij huilt, moet er wel wat zijn. Maar wanneer hij jammert als hij bijvoorbeeld op bed ligt, laat ik ‘m rustig even jammeren. Dat heeft naar mijn idee niks met huilen, maar meer met protesteren te maken.

Mocht je het leuk vinden om de tag over te nemen, vergeet dan niet te vermelden dat hij bij Mamazoekthetuit.nl vandaan komt! Ik daag je uit mee te doen aan de Mommy Wars tag! En onthoud, wat je ook doet, je doet het altijd goed. (Oke, bijna altijd dan…)

x Lisanne

2 thoughts on “Mommy Wars ♥ Over luiers, laten huilen, dragen, v-tech en meer!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *