Moederschap

Jippes Sinterklaascadeautjes

Dit jaar vierden we voor het eerst “echt” Sinterklaas samen met zijn zessen. We hebben natuurlijk drie pubers in huis en de laatste jaren vieren we Kerst of trekken we lootjes met Sint. Jippe, nu 2,5 jaar, was zich er toch nog niet echt van bewust en dus vierden we het niet echt. Dit jaar besloten we wel uit te pakken en het tegelijkertijd niet te bont te maken. We trokken lootjes met de oudsten én kochten cadeautjes voor de peuter. Wat Jippe van de Sint kreeg, show ik je vandaag. Mocht je nog inspiratie zoeken voor onder de Kerstboom, here you are!

Van te voren besloten we het niet te gek te maken. Ik bedoel, Jippe is 2,5 en zich toch nog niet heel erg bewust van het hele feest van onze goede oude Sint. Maar elke moeder zal dit herkennen, wat is het lastig om je in te houden, zeker wanneer je allemaal leuks tegenkomt. Voor je het weet maak je het toch weer bonter dan eigenlijk de bedoeling was. Oeps… Tijdens Black Friday sloegen we onze slag bij o.a. Bol en maakten we onze Sint cadeaus compleet voor de peuter en de pubers.

Jippe heeft eigenlijk drie grote liefdes: Toet toet auto’s, Duplo en muziek. Of eigenlijk vier, als je zijn obsessie voor Blaze meetelt. Het kopen van cadeaus was dus niet zo heel lastig. We kochten een graafmachine en kiepwagen van Duplo (1.), Jippe is dol op alles wat met de bouw en voertuigen te maken heeft, een echt jongetje. De keuze voor de Toet Toet Auto’s Bouwplaats (6.) was dan ook een logische keuze, al kochten we deze op het laatste moment. Dat moment waarop we het eigenlijk nét te bont maakten, weet je wel. Verder kochten we de nieuwe variant van de Toet Toet Auto’s, namelijk de Press & Go Brandweer (2.). Super leuk, deze auto druk je in en dan rijdt hij zelf over de baan of vloer.

Tijdens het huisbezoek van de Sint kreeg hij een elektrische speelgoed gitaar (4.) Hij speelt altijd met de gitaar van een vriendje dus al vroeg wisten we dat we Jippe dit voor Sint wilden geven. Overigens zijn we wel blij wanneer de batterijen op zijn…. Ook puzzelt Jippe steeds meer en kochten we – per ongeluk – een nog veel te moeilijke puzzel van Blaze (3.) voor hem. Maar Blaze staat erop en dat is alles wat telt. Die puzzel wordt later natuurlijk wel super leuk. Als laatste kochten we een praktisch cadeautje, namelijk een tof broodtrommeltje. Jippe gaat in januari naar de peuterclub, dus toen we dit leuke trommeltje (5.) tegenkwamen in Zutphen konden we die niet laten liggen natuurlijk!

Jippe was onwijs blij met al zijn cadeautjes en riep elke keer “Jippe zo blij van!”. Dankbaarder kon je hem niet hebben. Zo lief! Ach, en dat koppie is dan echt onbetaalbaar hoor.

Vieren jullie Sint of Kerst? En pak je dan uit of houd je het subtiel?

 

10 thoughts on “Jippes Sinterklaascadeautjes”

  1. Met Sinterklaas pakken we het meest uit met kleinere cadeautjes en dan met kerst meestal één wat duurder/groter cadeau. Vind het altijd heerlijk dat je met Sinterklaas altijd een goed excuus hebt om wat extra te verwennen wat normaliter niet helemaal handig is omdat dat als ouder te doen. Nu doet de Sint het en daar heb ik uiteraard helemaal geen controle over ;-)

  2. Wij vieren met mijn schoonouders Sinterklaas en wij doen thuis kerst met een kleinigheidje dus max €20,-. Helemaal prima, met lekker eten en een filmpje helemaal prima.

  3. Wat een leuke cadeautjes! Wij vieren uitgebreid Sinterklaas met mijn dochter en neefje en nichtje. Het was weer super om die gezichtjes zo blij te zien. Met kerst doe ik misschien nog een pakje onder de boom, maar dat zal dan waarschijnlijk een kleinigheidje worden.

  4. Goed te verwend zo te lezen. Heerlijk! Wij hebben Sinterklaas eigenlijk niet gevierd dit jaar. Niet omdat wij het niet wilden, maar omdat de omstandigheden dat niet echt toelieten. Hopelijk kunnen we Kerst wel gewoon vieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *