Moederschap

Jippes Favourites #3

blogbanner-2

Het is alweer even geleden dat ik Jippes favorieten met jullie deelde. Afgelopen maanden is Jippe gegroeid van een ‘baby’ naar een echte dreumes. Meneer is op ontdekking, niets is meer veilig en hij ‘speelt’ steeds meer met zijn speelgoed. Uiteraard is Jippe vorige maand 1 geworden en heeft hij ook toen weer wat leuke cadeautjes gekregen. Verder merk je dat zijn interesses veranderen en voor ander speelgoed kiest. Vandaag deel ik Jippes favorieten. Speelgoed, snacks en beestjes!

Schermafbeelding 2016-07-30 om 21.02.24

1. Goodies Kaasknabbels

Jippes favoriete snack, by far! In de luiertas zitten eigenlijk standaard een paar snackjes voor onderweg, maar Jippes smult het meest van deze kaasknabbels. Soepstengels, rozijntjes en ontbijtkoek gaat er ook prima in overigens. Meneer is dol op eten!

2. Paarden (en andere beestjes)

Dit is misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, maar als we het hebben over favorieten van dit moment moeten we het wel over paarden hebben. Ameland is een echt paardeneiland, dus wanneer we onderweg zijn komen we ze bijna altijd tegen. Jippe giert het uit, roept ‘ihihihi’ en roept zelfs soms ‘aard’ of ‘aarden’! Mama vertikt hij trouwens nog steeds te zeggen…

3. I’m Toy Houten Muziekcentrum

Van ons kreeg Jippe houten muziek instrumenten op zijn 1e verjaardag. Dit was een schot in de roos. Jippe is dol op muziek en dansen. Met deze instrumentjes kan hij naar hartenlust muziek maken en daarbij vindt hij het ook super leuk om het uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Ik weet zeker dat hij hier nog heel lang plezier van gaat hebben.

4. V-Tech Toettoet Auto’s

Jippe is een echte jongen wat betreft autootjes. Hij is er dol op! Hij rijdt er mee rond, laat ze van de parkeertoren racen en is dol op alle muziekjes en liedjes die alle autootjes produceren. Thijs Taxi en Bob Bulldozer zijn trouwens de echte favorieten. Maar hij heeft ook nog Bennie, Vera, Valentijn en Vince. Ook hier gaat hij nog lang plezier van hebben.

5. Speelgoed telefoon

Een paar weken voor de zomervakantie stond er een doosje in de docentenkamer met spulletjes die over waren. Ik pikte er dit telefoontje uit, aangezien Jippe telefoons zeer interessant vond (tja…). En dit is echt zijn grote favoriet. Hij heeft er hele gesprekken mee, appt (ja echt) en speelt er vooral onderweg heel veel mee. Dit zorgt voor grappige taferelen. Het telefoontje is verder heel simpel, hij maakt alleen wat geluidjes en that’s it. Maar Jippe vindt ‘m fantastisch.

6. Clementoni Vormenhuisje

Zitten, kruipen, staan…. Jippe vertikte het allemaal en is lekker lui. Maar de fijne motoriek ontwikkelde zich daarentegen wel erg snel. Jippe is gefascineerd door blokjes en vormpjes en weet ze feilloos in de goede vakjes te stoppen. Geef Jippe zijn vormen huisje en hij is blij. Hij gaat zelfs mee het zwembad in!

Dit waren Jippes favorieten van dit moment. Jongens, wat gaat het hard! Soms wou ik dat ik de tijd stil kon zetten…

x Lisanne

 

2 thoughts on “Jippes Favourites #3”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *